FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: sutra nastavak suđenje za atentat na Đinđića

BEOGRAD,8. ožujka 2005.(Hina) - Izjašnjavanjem o optužnici DejanaMilenkovića Bagzija u srijedu se u Specijalnom sudu za borbu protivorganiziranog kriminala u Beogradu nastavlja suđenje optuženima zaubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003.godine.
BEOGRAD,8. ožujka 2005.(Hina) - Izjašnjavanjem o optužnici Dejana Milenkovića Bagzija u srijedu se u Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu nastavlja suđenje optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine.

Milenković je optužen za sudjelovanje u ubojstvu premijera, kao i za pokušaj atentata kod beogradske hale "Limes" u Novom Beogradu u veljači 2003. godine, kad je kamionom pokušao zaustaviti kolonu vozila u kojoj je bio i premijer Đinđić.

Optuženi Milenković izručen je Srbiji i Crnoj Gori u veljači ove godine, nakon što ga je u lipnju 2004. godine u Solunu uhitila grčka policija po tjeralici koju je za njim raspisao MUP Srbije.

Sudsko vijeće odobrilo je Milenkoviću da do 8. ožujka priprema svoju obranu.

Srbijanski mediji nagađali su da bi optuženi Milenković mogao zatražiti status svjedoka-pokajnika u postupku, ali prema neslužbenim izvorima, on još nije zatražio taj status.

U odvojenom procesu, u kojem se sudi pripadnicima zemunskog "kriminalnog klana" za niz teških kaznenih djela, Milenković je optužen za suučesništvo u šest ubojstava i tri otmice.

Suđenje 13-orici optuženih za ubojstvo premijera, od kojih su šestorica još u bijegu, počelo je u prosincu 2003. godine, a osim pripadnika kriminalnog "zemunskog klana" na optuženičkoj klupi su i pripadnici i bivši zapovjednik jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, tzv. Crvenih beretki, prvooptuženi Milorad Ulemek Legija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙