FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak nastavak suđenja za zločin na Ovčari

BEOGRAD,18. ožujka(Hina) - Pred vijećem Specijalnog suda za ratnezločine u Beogradu u ponedjeljak će se nastaviti suđenje pripadnicimaTeritorijalne obrane Vukovara optuženima za ratni zločin na Ovčari kodVukovara 1991. godine, ubojstvo najmanje 192 ratna zarobljenika izvukovarske bolnice.
BEOGRAD,18. ožujka(Hina) - Pred vijećem Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu u ponedjeljak će se nastaviti suđenje pripadnicima Teritorijalne obrane Vukovara optuženima za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara 1991. godine, ubojstvo najmanje 192 ratna zarobljenika iz vukovarske bolnice.

Optužnica za zločin na Ovčari tereti bivšeg zapovjednika Teritorijalne obrane Vukovara i njegovog zamjenika, Miroljuba Vujovića i Stanka Vujanovića, te pripadnike nekadašnje TO Jovicu Perića, Ivana Atanasijevića, Predraga Madžarca i Milana Vojnovića. Prvotno optuženoj šestorci pridruženi su i pripadnici paravojne postrojbe "Leva Supoderica", koju je u Šidu formirala Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja. Optuženi su zapovjednik te postrojbe Milan Lančužanin Kameni, te pripadnici Marko Ljuboja, Vujo Zlatar, Predrag Milojević, Goran Mugoša, Đorde Šošić, Miroslav Đanković, Slobodan Katić, Nada Kalaba, supruga drugooptuženog Vujanovića i Predrag Dragović, dok je protiv 17. optuženog Milana Bulića, zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja, postupak nedavno razdvojen.

Svi optuženi u svojim su obranama negirali da su počinili zločin za koji su optuženi.

Suđenje koje se nastavlja 21. ožujka počelo je prije godinu dana, a u dosadašnjem tijeku postupka saslušano je oko 60 svjedoka koje je pozvalo Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine. U nastavku suđenja idućega tjedna, kako je najavio predsjednik vijeća, sudac Vesko Krstajić, svoje bi dokazne prijedloge trebala iznijeti i obrana optuženih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙