FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Buljevima pred završetkom

SPLIT,21. ožujka 2005.(Hina) - Nakon što su danas ispitani posljednjisvjedoci i izneseni svi dokazi iz optužnice, suđenje rođacima Ivanu(42) i Pavlu (49) Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobneAnđele Bešlić u ožujku 2002., bit će u srijedu i četvrtak nastavljenoiznošenjem obrane te završnih riječi obrane i optužbe, potvrdio jepredsjednik sudskog Vijeća za mladež Zoran Matulović.
SPLIT,21. ožujka 2005.(Hina) - Nakon što su danas ispitani posljednji svjedoci i izneseni svi dokazi iz optužnice, suđenje rođacima Ivanu (42) i Pavlu (49) Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobne Anđele Bešlić u ožujku 2002., bit će u srijedu i četvrtak nastavljeno iznošenjem obrane te završnih riječi obrane i optužbe, potvrdio je predsjednik sudskog Vijeća za mladež Zoran Matulović.

Suđenje je, zbog malodobnosti žrtve, zatvoreno za javnost.

Danas je, na prijedlog obrane, svjedočila Mara Babić, koja, prema njezinim riječima, zna sve o događaju. Međutim, kako je rekao sudac Matulović, to je svjedok koji je neupotrebljiv, tipa rekla-kazala, "a takvi, kakvih je bilo i do sada, ne trebaju nam".

U srijedu, 23. ožujka, počinje iznošenje obrane, a nakon toga slijede završne riječi.

"Hoće li sve biti gotovo u četvrtak, 24. ožujka, teško je za sada predvidjeti zbog same dinamike iznošenja obrana, no, budući da su one već o tome govorile, ne bi trebalo trajati dugo", rekao je sudac Matulović. Nakon toga odlučit će o donošenju presude.

Time će suđenje Ivanu i Pavlu Bulju koje je počelo u ožujku prošle godine, biti privedeno kraju.

Optužnica ih tereti da su u noći 3. ožujka 2002. 17-godišnju Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta, na prijevaru i uz njezino protivljenje, uvukli u automobil Ivana Bulja te ju, umjesto kući, odvezli na predio Vidovo kod Suhača.

Tamo su ju silovali i, radi prikrivanja zločina, ubili udarcima tupim predmetom po glavi. Njezino su tijelo bacili u jamu te ga prekrili suhim granjem i lišćem, gdje je i pronađeno slučajno nakon jednomjesečne potrage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙