FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: u bombaškim napadima poginulo 13 osoba

BAGDAD, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Skupina naoružanih muškaracau utorak je u Bagdadu ubila suca koji radi za specijalni irački suduspostavljan radi pokretanja sudskih procesa protiv Sadama Huseina injegovih glavnih suradnika, a u eksplozijama dvaju automobila bombi usrijedu je u glavnome iračkom gradu poginulo 13 osoba, a ozlijeđeno ihje više desetaka, izvijestili su službeni izvori.
BAGDAD, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Skupina naoružanih muškaraca u utorak je u Bagdadu ubila suca koji radi za specijalni irački sud uspostavljan radi pokretanja sudskih procesa protiv Sadama Huseina i njegovih glavnih suradnika, a u eksplozijama dvaju automobila bombi u srijedu je u glavnome iračkom gradu poginulo 13 osoba, a ozlijeđeno ih je više desetaka, izvijestili su službeni izvori.

Sudac Barawitz Mahmud i njegov sin, odvjetnik, ubijeni su u utorak u trenutku kada su napuštali svoj dom u sjevernom Bagdadu. Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je kako još nije poznato je li ubojstvo povezano s njegovim angažmanom na specijalnom sudu koji bi trebao pokrenuti sudske procese protiv Sadama Huseina i njegovih suradnika.

To je prvo ubojstvo člana specijalnog suda, koji čini oko 50 sudaca i odvjetnika. Ubojstvo se dogodilo samo dan nakon što je sud iznio prve optužbe, objavivši da ima dovoljno dokaza za otvaranje sudskih procesa protiv petorice bivših članova stranke Baath, među kojima su Sadamov polubrat Barzan Ibrahim al-Hasan al-Tikriti i bivši zamjenik premijera Taha Yasin Ramadan. Početak suđenja očekuje se za oko sedam tjedana, a suđenje Sadamu očekuje se iduće godine.

U posljednjem napadu usmjerenom protiv iračkih vojnika, u dvjema eksplozijama automobila-bombi u Bagdadu ih je poginulo 13, a više desetaka je ozlijeđeno. Prva eksplozija dogodila se ispred baze iračke vojske. Ondje je poginulo šest vojnika, a 38 ih je ozlijeđeno, izvijestila je policija. Ranije je javljano da su stradali Iračani koji su čekali pred središtem za novačenje.

Cilj drugog napada automobilom-bombom bio je konvoj s iračkim vojnicima, pri čemu ih je poginulo sedam, a dvojica su ozlijeđena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙