FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Buljevima: Završeno iznošenje obrana, slijede završne riječi

SPLIT,23. ožujka 2005.(Hina) - Iznošenjem obrana dvojice optuženikaIvana (42) i Pavla (49) Bulja danas je na Županijskom sudu u Splitu dovršen dokazni postupak u suđenju za silovanje i ubojstvo malodobneSinjanke Anđele Bešlić u ožujku 2002. godine.
SPLIT,23. ožujka 2005.(Hina) - Iznošenjem obrana dvojice optuženika Ivana (42) i Pavla (49) Bulja danas je na Županijskom sudu u Splitu dovršen dokazni postupak u suđenju za silovanje i ubojstvo malodobne Sinjanke Anđele Bešlić u ožujku 2002. godine.

Suđenje je zatvoreno za javnost, pa je predsjednik Sudskog vijeća za mladež Zoran Matulović novinare izvijestio kako su optuženici tijekom iznošenja obrana, odgovarajući na njegove upite, razjasnili određene pojedinosti o događaju.

Rođaci Bulj obrane su iznosili jutros od 9 do 13,30 sati, uz polusatnu stanku.

Više je vremena otpalo na Pavla Bulja, koji, kako je rekao sudac Matulović, tijekom istrage nije bio detaljno ispitan.

Pitanja su si optuženici postavljali i međusobno, a više je pitanja postavio drugooptuženi Pavle Bulj, doznaje se od suca.

Sutra, u četvrtak, počinje iznošenje završnih riječi optužbe i obrane.

Sudac Matulović očekuje da će sutra završne riječi iznijeti optužba i jedan zastupnik obrane.

Idućeg utorka, ili prvoga tjedna u travnju, ovisno o rasporedu suđenja, završnu će riječ iznijeti i drugi zastupnik obrane, a nakon toga, najvjerojatnije dan kasnije, bit će izrečena i presuda.

Rođake Ivana i Pavla Bulja optužnica tereti da su u noći 3. ožujka 2002. godine 17-godišnju Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta, na prijevaru i uz njezino protivljenje uvukli u automobil Ivana Bulja te je, umjesto kući, odvezli na predio Vidovo kod Suhača.

Ondje su je silovali i radi prikrivanja zločina ubili udarcima tupim predmetom po glavi. Njezino su tijelo bacili u jamu te ga prekrili suhim granjem i lišćem, gdje je i pronađeno, slučajno, nakon jednomjesečne potrage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙