FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Nastavljeno suđenje optuženima za ubojstvo Đinđića

BEOGRAD,9. ožujka(Hina) - Izjašnjavanjem o optužnici DejanaMilenkovića-Bagzija u srijedu je u Specijalnom sudu za borbu protivorganiziranog kriminala u Beogradu nastavljeno suđenje optuženima zaubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003.godine.
BEOGRAD,9. ožujka(Hina) - Izjašnjavanjem o optužnici Dejana Milenkovića-Bagzija u srijedu je u Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu nastavljeno suđenje optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine.

Milenković, koji je optužen za sudjelovanje u ubojstvu premijera, kao i za pokušaj atentata na premijera kod nove beogradske sportske dvorane "Limes" u Novom Beogradu u veljači 2003., izjavio je na sudu da se ne osjeća krivim te da navodi optužnice nisu točni.

On je sudskom vijeću rekao da ne želi sada iznositi odbranu i odgovarati na pitanja te da će se o svemu izjasniti "kada za to dođe vrijeme".

Optuženi Milenković izručen je Srbiji i Crnoj Gori u veljači ove godine, nakon što ga je u lipnju 2004. godine u Solunu uhitila grčka policija na temelju tjeralice koju je za njim raspisao MUP Srbije.

Suđenje 13-orici optuženih za ubojstvo srpskog premijera, od kojih su šestorica još u bijegu, počelo je u prosincu 2003. godine, a pored pripadnika kriminalnog "zemunskog klana" na optuženičkoj klupi su i pripadnici te bivši zapovjednik postrojbe za specijalne operacije MUP-a Srbije, tzv. Crvenih beretki, prvooptuženi Milorad Ulemek Legija.

U srijedu se nastavlja suđenje i ostalim optuženima u slučaju Đinđić izvođenjem navoda optužnice.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙