FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nastavku suđenja Buljevima saslušani otac i brat prvooptuženog Ivana

SPLIT,4. ožujka 2005.(Hina) - Suđenje rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48)Bulju iz Sinja, optuženima za silovanje i ubojstvo maloljetne SinjankeAndele Bešlić 2002., nastavljeno je danas ispitivanjem svjedoka, zakoje obrana nije prihvatila čitanje iskaza iz istrage, a među njima suotac i stric optuženih te brat prvooptuženog.
SPLIT,4. ožujka 2005.(Hina) - Suđenje rođacima Ivanu (41) i Pavlu (48) Bulju iz Sinja, optuženima za silovanje i ubojstvo maloljetne Sinjanke Andele Bešlić 2002., nastavljeno je danas ispitivanjem svjedoka, za koje obrana nije prihvatila čitanje iskaza iz istrage, a među njima su otac i stric optuženih te brat prvooptuženog.

Suđenje je, zbog malodobnosti žrtve, zatvoreno za javnost.

Predsjednik Sudskog vijeća Županijskog suda u Splitu Zoran Matulović izvijestio je nakon rasprave kako su danas ispitani brat Ivana Bulja Dražen, te Ivanov otac i Pavlov stric Ante Bulj.

Svjedočili su i Svemir Vučković, koji je vodio privatnu istragu za oca pokojne Anđele Ivana Bašlića, te Denis Ivanović - Samac, tehničar Radio Sinja, gdje je Ivan bio direktor, Anđelina sestra Ivana i liječnica u sinjskom Domu zdravlja dr. Ivana Katić koja je vodila zdravstveni karton Pavla Bulja.

Niti jedan od svjedoka nije očevidac događaja, već su ispitivani o okolnostima i ponašanju optuženika prije i poslije silovanja i ubojstva za što su optuženi, kazao je sudac Matulović

Zastupnica optužbe Darija Mrduljaš Prvan predložila je saslušanje još pet svjedoka koji bi također trebali pojasniti okolnosti i ponašanje optuženih, a suđenje se nastavlja 8., 9. i 10. ožujka. Sudski vještaci dr. Borben Uglešic, koji je obavio psihijatrijsko vještačenje, i patolog dr. Antonio Alujevic bit će ispitani 9. ožujka.

Potkraj ovog ili početkom idućeg mjeseca planirano je iznošenje obrana, a nakon toga i završnih riječi.

Rođaci Ivan i Pavao Bulj optuženi su da su 3. ožujka 2002. na prijevaru i, unatoč njezinu protivljenju, malodobnu Anđelu Bešlić, na povratku kući s koncerta u sinjskoj diskoteci, povezli Ivanovim automobilom, te je na nepristupačnom predjelu kod Suhača silovali i ubili udarcima tupim predmetom po glavi. Tijelo su joj bacili u jamu i prekrili ga suhim granjem, gdje je pronađeno nakon gotovo mjesec dana.

Suđenje je počelo u ožujku 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙