FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Buljevima: kći prvooptuženog Ivana nije svjedočila

SPLIT,8. ožujka 2005.(Hina) - Saslušanjem svjedoka koji nisu biliispitani u istrazi, nastavljeno je danas suđenje rođacima Ivanu (42) iPavlu (49) Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo maloljetne AnđeleBešlić 2002. godine.
SPLIT,8. ožujka 2005.(Hina) - Saslušanjem svjedoka koji nisu bili ispitani u istrazi, nastavljeno je danas suđenje rođacima Ivanu (42) i Pavlu (49) Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo maloljetne Anđele Bešlić 2002. godine.

Iako se odazvala pozivu, petnaestogodišnja kći prvoptuženog Ivana Bulja, Marija, nije svjedočila. Pozvala se na zakonsku mogućnost da ne svjedoči jer je u srodstvu s optuženim, izvjestio je sudac Zoran Matulović novinare, koji ne mogu pratiti suđenje zato što je ono zbog malodobnosti žrtve zatvoreno za javnost.

O svojim spoznajama o nestanku i ubojstvu Andele Bešlić svjedočili su Jakov Nikolić, Branka Ezgeta, Leo Richter, Ante Nikolić-Malora i Bosiljka Ezgeta, supruga automehaničara Joška Ezgete. On je popravljao Buljev automobil kojim je Anđela odvezena na mjesto zločina.

Ivan i Pavao Bulj optuženi su za kaznena djela silovanja i teškog ubojstva. Optužba ih tereti da su 3. ožujka 2002. godine na prijevaru i unatoč njezinu protivljenju, dok se vraćala kući s koncerta, 17-ogodišnju Anđelu Bešlić povezli automobilom Ivana Bulja, kazavši joj da će je odvesti kući.

Odvezli su je na nepristupačan predio kod Suhača i tamo je silovali i, radi prikrivanja tog zločina, usmrtili udarcima tupim predmetom po glavi. Njezino je tijelo pronađeno u jami u koju su je bacili i prekrili suhim granjem.

Nakon što ovoga tjedna budu ispitani svi svjedoci, slijedi iznošenje obrana, a potom i završnih riječi.

Očekuje se kako bi presuda trebala biti donesena potkraj ožujka ili početkom travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙