FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirgistanski ministar: Vlasti će upotrijebiti i silu ako bude potrebno

BIŠKEK, 23. ožujka 2005. (Hina) - Kirgistanske vlasti upotrijebit ćesva legalna sredstva kojima raspolažu kako bi u zemlji uspostavilired, ako bude potrebno i uz pomoć oružja, rekao je u srijedu novikirgistanski ministar unutarnjih poslova Kenešbek Dušebajev.
BIŠKEK, 23. ožujka 2005. (Hina) - Kirgistanske vlasti upotrijebit će sva legalna sredstva kojima raspolažu kako bi u zemlji uspostavili red, ako bude potrebno i uz pomoć oružja, rekao je u srijedu novi kirgistanski ministar unutarnjih poslova Kenešbek Dušebajev.

"Da bi se uspostavio ustavni red u zemlji, vlasti imaju legalno pravo angažirati snage sigurnosti koje će upotrijebiti sva sredstava koja su im dopuštena. Naravno te snage neće upotrijebiti sva dopuštena sredstva protiv mirnih građana, žena, staraca ili djece. No, ovdje je riječ o građanima Kirgistana koji nisu pacifistički nastrojeni i koji su zauzeli neke upravne zgrade", rekao je Dušebajev.

"U područjima oko gradova Oša i Džalal-Abada pojavile su se skupine koje predvode zločinci" skloni pljački i nastoje prisvojiti vlast, dodao je ministar.

U utorak navečer kirgistanski predsjednik Askar Akajev istaknuo je kako će najoštrije spriječiti mogućnost "vojnog udara" što ga na jugu zemlje sprema oporba. U srijedu se u središtu Biškeka okupilo oko 300 osoba. Oni su namjeravali prosvjedovati pred sjedištem predsjedništva, no odmah su rastjerani. Agencije prenosi kako nije bilo nasilja ni prolijevanja krvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙