FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirgistan: Moskva osudila "nekorektnu" osudu EU-a

MOSKVA, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski ministar vanjskih poslovaSergej Lavrov izrazio je u srijedu nezadovoljstvo osudom, po njemu"nekorektnom", događaja u Kirgistanu koju je iznio visoki povjerenikza vanjsku politiku EU-a Javier Solana.
MOSKVA, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izrazio je u srijedu nezadovoljstvo osudom, po njemu "nekorektnom", događaja u Kirgistanu koju je iznio visoki povjerenik za vanjsku politiku EU-a Javier Solana.

Solana je u ponedjeljak osudio ponašanje kirgistanskih vlasti, a tamošnje izbore ocijenio suprotnima demokratskim standardima OESS-a. Navodno lažiranje izbora potaknulo je masovne prosvjede kirgistanske oporbe u zemlji.

Lavrov je u telefonskom razgovoru sa Solanom, nakon objavljivanja deklaracije "s nekorektnom osudom događaja u Kirgistanu i njihovih uzroka, ukazao na kontraproduktivni karakter takvih izjava koje može koristiti oporba kako bi povećala tenzije" u Kirgistanu, objavilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙