FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS poziva na prekid nasilja u Kirgistanu

BEČ, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjedavajući organizacije zaeuropsku sigurnost i suradnju (OESS) Dimitrij Rupel pozvao je naprekid nasilja u Kirgistanu te je ponudio svoje posredovanje u krizikoja je uslijedila nakon izbora održanih 27. veljače i 13. ožujka utoj srednjoazijskoj državi.
BEČ, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjedavajući organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Dimitrij Rupel pozvao je na prekid nasilja u Kirgistanu te je ponudio svoje posredovanje u krizi koja je uslijedila nakon izbora održanih 27. veljače i 13. ožujka u toj srednjoazijskoj državi.

"Uvjeravam predsjednika Kirgistana Askara Akajeva da će OESS učiniti sve kako bi smanjio napetosti", ističe slovenski ministar vanjskih poslova u priopćenju koje je objavljeno u Ljubljani u noći sa srijede na četvrtak.

Nakon telefonskog razgovora s Akajevim "pozvao sam sve strane da izbjegavaju nasilje i da se uključe u dijalog kako bi riješili postojeće sporove", dodao je Rupel.

Slovenski je ministar rekao da će u Biškek poslati svog posebnog izaslanika Alojza Peterlea te da će i on u "skoroj budućnosti" posjetiti Kirgistan.

Kirgistanska oporba je optužila predsjedništvo za lažiranje izbora kako bi Akajev osigurao lojalan parlament koji će pripremiti teren za njegov ostanak na vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙