FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadžikistan pojačao sigurnosne mjere na granici s Kirgistanom

DUŠANBE, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Tadžikistan je pojačaosigurnosne mjere na granici s Kirgistanom, nakon masovnih nemira kojisu izbili u nedjelju u Džalal Abadu, a u ponedjeljak se proširili nadrugi veliki grad na jugu te zemlje Osh, izjavio je u ponedjeljakglasnogovornik tadžikistanskih graničara.
DUŠANBE, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Tadžikistan je pojačao sigurnosne mjere na granici s Kirgistanom, nakon masovnih nemira koji su izbili u nedjelju u Džalal Abadu, a u ponedjeljak se proširili na drugi veliki grad na jugu te zemlje Osh, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik tadžikistanskih graničara.

"Granične snage koje kontroliraju neke dijelove granice prema Kirgistanu koja prolazi planinskim dijelom (sjever Tadžikistana) i najizloženije su, dobile su pojačanje, izjavio je glasnogovornik za France presse, ne pojasnivši koliko je graničara poslano.

"Razlog ovakvih mjera događaji su u Kirgistanu", rekao je. Situacija na tadžikistansko-kirgistanskoj granici dugoj oko 1.000 km sada je "mirna i pod kontrolom".

Tadžikistan je, poput Kirgistana, jedna od pet bivših sovjetskih republika u središnjoj Aziji. U građanskom ratu koji je tu zemlju potresao u razdoblju od 1992. do 1997. godine poginulo je 150.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙