FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umag: Sindikat ribara o planu obnove ribarske flote

UMAG,8. ožujka(Hina) - Sindikat ribara Hrvatske izrazio je danasiznimno zadovoljstvo odlukom Vlade da uloži 35 milijuna eura u obnovuribarske flote, ali drži da bi se taj novac bolje iskoristio kad bise, umjesto planiranih brodova od 30 do 35 metara, gradili manji,dužine 14 do 20 metara.
UMAG,8. ožujka(Hina) - Sindikat ribara Hrvatske izrazio je danas iznimno zadovoljstvo odlukom Vlade da uloži 35 milijuna eura u obnovu ribarske flote, ali drži da bi se taj novac bolje iskoristio kad bi se, umjesto planiranih brodova od 30 do 35 metara, gradili manji, dužine 14 do 20 metara.

"Slažemo se da je naša ribarska flota stara i da je treba obnoviti i modernizirati prije ulaska u Europsku uniju, ali se ne slažemo s načinom obnove", istaknuo je predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Luciano Bose u priopćenju.

Po Vladinu prijedlogu, gradili bi se brodovi od 30 do 35 metara dužine koji služe za ribolov na otvorenom moru i za izlov plave ribe, ali sjeverni Jadran i Istra nemaju mjesta za vez takvih brodova i infrastrukturu koja ih može prihvatiti, pa bi prvo to trebalo izgraditi, smatra sindikat.

Novac za obnovu i modernizaciju ribarske flote stoga bi se bolje iskoristio gradnjom manjih ribarica jer bi se njih moglo izgraditi puno više od tridesetak, koliko Vlada predlaže, smatra sindikat.

Prije početka gradnje tako velikih ribarskih brodova treba osigurati ribarske luke s kompletnim sadržajem, a trebale bi ujedno proraditi i burze riba kao i tvornice za preradu plave ribe, kaže se na kraju priopćenja za javnost Sindikata ribara Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙