FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Identificirano jutros pronađeno tijelo Jurice Šode, jednog od ribara

SPLIT, 7. ožujka 2005.(Hina) - Jutros pronađen muškarac u moru u uvalina otoku Visu 28-godišnji je Jurica Šoda, jedan od dvojice nestalihribara, potvrdila je identifikacijom večeras njegova rodbina, apriopćio načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijskeuprave Ninoslav Ćurić.
SPLIT, 7. ožujka 2005.(Hina) - Jutros pronađen muškarac u moru u uvali na otoku Visu 28-godišnji je Jurica Šoda, jedan od dvojice nestalih ribara, potvrdila je identifikacijom večeras njegova rodbina, a priopćio načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.

Tijelo je identificirano na Patološkom odjelu splitske Kliničke bolnice i nad njim se obavlja obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti, odnosno je li uzrok utapanje ili što drugo, kazao je Ćurić.

Njegovo mrtvo tijelo pronađeno u moru u uvali Tihoj na sjevernoj strani otoka Visa oko 11,30 sati, a ne, kako je bilo javljeno, u uvali Oključnoj na zapadnoj strani tog otoka, potvrđeno je u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru. U Split je radi identifikacije i obdukcije prevezeno oko 18 sati.

M rtvozornik, koji je na mjestu pronalaska pregledao tijelo, utvrdio je da je riječ o muškarcu u dobi od 25 do 35 godina, izrazito krupne tjelesne građe, svijetlosmeđe kose, koje se u moru nalazilo najmanje 50 sati, doznaje se u policiji. Na desnom ramenu i prsima ima veliku tetovažu kormila i jedrenjaka s još nekim elementima, što je upućivalo da je riječ upravo o Jurici Šodi.

Davor Radić (48), vlasnik ribarice "Stari", i član posade Jurica Šoda, iz Trogira su prema 50 milja udaljenu otočiću Svecu isplovili u srijedu oko tri sata noću. Njihove su obitelji nestanak prijavile u petak, nakon što se duže vrijeme nisu javili radiostanicom, a mobiteli su im bili isključeni.

Nestale ribare protekla su četiri dana na području od Korčule do Kornata tražili brodovi splitske i šibenske Lučke kapetanije te pomorske policije "Sv. Mihovil" i dva vojna zrakoplova uz pomoć službe za motrenje i radarsku identifikaciju brodova HRM-a.

Potraga za preostalim nestalim ribarom bit će nastavljena i sutra smanjenim intenzitetom i to uglavnom na području gdje je danas pronađeno tijelo i na području za koje imaju obavijesti da su ribari viđeni, doznaje se u splitskoj Lučkoj kapetaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙