FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: Vlada nije trebala prihvatiti slovensku prijavu protiv savudrijskog ribara

PAZIN,7. ožujka 2005.(Hina) - Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajinrekao je danas u Pazinu da Vlada RH nije trebala prihvatiti, nitiPrekršajnom sudu u Umagu proslijediti slovensku prekršajnu prijavuprotiv jednog savudrijskog ribara zbog navodnog ribarenja u slovenskommoru jer morska granica još nije definirana.
PAZIN,7. ožujka 2005.(Hina) - Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin rekao je danas u Pazinu da Vlada RH nije trebala prihvatiti, niti Prekršajnom sudu u Umagu proslijediti slovensku prekršajnu prijavu protiv jednog savudrijskog ribara zbog navodnog ribarenja u slovenskom moru jer morska granica još nije definirana.

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Pazinu, Kajin je rekao da je slovenska vlada u petak preko ministarstva vanjskih poslova poslala savudrijskom ribaru Davidu Bajoku prekršajnu prijavu zbog, kako se u njoj navodi, ribarenja u slovenskim teritorijalnim vodama i prelaženja crte sredine u Savudrijskoj vali.

Istaknuo je kako savudrijski ribar nije prešao crtu sredine, te kako granica na moru između dviju država još uvijek nije definirana.

"Vjerujem da će Prekršajni sud u Umagu takav zahtjev odbaciti, odnosno da se neće upustiti u njegovo razmatranje kako ne bi indirektno prejudicirao crtu razgraničenja", naglasio je Damir Kajin, koji smatra da je ta prijava nepotrebno uznemirila ribare.

U nastavku konferencije za novinare Kajin se osvrnuo na Memorandum o vojnoj suradnji Hrvatske i SAD-a. Taj će memorandum vjerojatno biti u Saboru izglasan i bez glasova IDS-ovih zastupnika, pa će petnaestak dana u godini SAD i Hrvatska koristiti i potencijale pulskog aerodroma, bez obzira što o tome mislila lokalna zajednica, rekao je Kajin.

"Svi smo svjesni da bez NATO-a nema EU-a, a bez EU-a Hrvatska će ostati ukopana na Balkanu. Međutim, bez obzira na to, Hrvatska ne treba SAD-u ustupiti 7-8 poligona, a pogotovo ne stavljati im na raspolaganje najperspektivnije gospodarske objekte", poručio je saborski zastupnik Damir Kajin dodavši kako se IDS oduvijek zauzimao za demilitarizaciju Istre, te da je uvijek do sada prosvjedovao protiv zajedničkih vojnih vježbi Hrvatske i SAD-a.

Hrvatska svoju perspektivu može izgraditi isključivo na gospodarskim, a ne vojnim aktivnostima, rekao je Kajin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙