FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS-ovci pozivaju na spas ribarstva i brodogradnje

ZAGREB,25. veljače(Hina) - HSS-ovi zastupnici Luka Roić i Ante Markovapelirali su danas da se hrvatsko ribarstvo i brodogradnja spase odpropasti.
ZAGREB,25. veljače(Hina) - HSS-ovi zastupnici Luka Roić i Ante Markov apelirali su danas da se hrvatsko ribarstvo i brodogradnja spase od propasti.

Na konferenciji za novinare, Roić i Markov nisu predvidjeli svjetlu budućnost Vladinu programu razvoja ribarske flote, tvrdeći da će se izgubiti u birokratskom labirintu.

Unatoč tom programu, svaki će ribar i brodograditelj reći kako je sve po starom i kako se ništa ne miče s mjesta, tvrde HSS-ovci.

Markov upozorava kako ribarima, odnosno 'naručiteljima' najveći problem u tom programu predstavlja obveza da u obnovu ili izgradnju broda ulože 'samo' deset posto vlastitih sredstava.

Upravo je tih deset posto, u situaciji kad ribari jedva preživljavaju i održavaju prastaru flotu, najveći problem, kaže.

Vlada je jučer donijela spomenuti program obnove ribarske flote po kojemu bi država gradnju brodova u domaćim brodogradilištima podupirala sa 30 posto bespovratnih sredstava, deset posto bi trebali osigurati ribari, a za preostalih 60 posto kreditirali bi se preko HBOR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙