FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kornati: u krivolovu zaplijenjeno gotovo osam tona tuna

ŠIBENIK, 7. veljače 2005. (Hina) - Gotovo osam tona ribe zaplijenili sudanas u Nacionalnom parku "Kornatima" djelatnici šibenske Postajepomorske policije, uhvativši u nezakonitu ribolovu dvije ribarice.
ŠIBENIK, 7. veljače 2005. (Hina) - Gotovo osam tona ribe zaplijenili su danas u Nacionalnom parku "Kornatima" djelatnici šibenske Postaje pomorske policije, uhvativši u nezakonitu ribolovu dvije ribarice.

Po riječima načelnika Postaje pomorske policije u Šibeniku Marija Palinića zaplijenjena riba (7,773 tone) najveća je količina ribe zaplijenjena u zadnjih deset godina na Jadranu.

Ribarice "Kraljica mora " i "Lasta", pod zapovjedništvom 42-godišnjeg i 38-godišnjeg ribara s tribunjskog područja, mrežama plivaricama lovili su tune, kad ih je oko 5,40 sati na sjevernoj strani Kornata u nezakonitu ribolovu uočila posada policijskog broda ŠI P-116, koja je za uspješne pomorske akcije već dva puta nagrađena "Plavom vrpcom".

Kako se večeras doznaje u šibensko-kninskoj Policijskoj upravi, ribarima je trebalo gotovo tri sata da ribu podignu na brod. Nakon toga su zbog jake bure i opasnosti od potapanja umjesto na šibensko područje ribarice sprovedene u Sukošan u Zadarskoj županiji.

Nakon očevida djelatnici šibenske Postaje pomorske policije ribarima su oduzeli alat, a zbog nezakonita ribolova u NP "Kornatima", gdje je zabranjen gospodarski ribolov, protiv njih će biti podnesena i kaznena i prekršajna prijava.

Od ulova 513 kilograma predano je Caritasovoj Pučkoj kuhini u Šibeniku. Ostatak će biti prodan u Murteru, a novac od prodaje doznačen u državni proračun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙