FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljena potraga za nestalim ribarima

RIJEKA,7. ožujka 2005.(Hina) - Potraga za koćom "Stari" i dvojicomribara, koji su u srijedu isplovili iz Trogira, jutros je nastavljena,ali s manjim intenzitetom nego prethodna tri dana, doznaje se izNacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru uRijeci.
RIJEKA,7. ožujka 2005.(Hina) - Potraga za koćom "Stari" i dvojicom ribara, koji su u srijedu isplovili iz Trogira, jutros je nastavljena, ali s manjim intenzitetom nego prethodna tri dana, doznaje se iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci.

Naime, po novim podatcima nestali ribari posljednji su put viđeni u četvrtak popodne, oko 1,5 nautičku milju od Šolte, na putu prema otoku Svetcu, pa je potraga ograničena na to područje.

Pojačana potraga, kojom koordinira Nacionalna središnjica, bit će nastavljena ako se pojavi nova korisna informacija o nestalim ribarima.

Jedna brodica splitske Lučke kapetanije i jedna brodica policije danas će ponovno pretražiti područje od Šolte do Svetca, vojska će nastaviti pojačano motrenje, a brodovima koji plove područjem gdje se traga za nestalima i nadalje će se upućivati zamolbe za pojačano motrenje, kažu u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Potraga za koćom "Stari" i dva člana posade Davorom Radićem i Juricom Šodom, koji su nestali nakon što su u srijedu isplovili iz Trogira prema otoku Svetcu, počela je u petak, nakon dojave obitelji.

Vlasnik ribarske koće Radić i član posade Šoda isplovili su koćom dužine 10 metara, bijele boje, oznake 532-TG.

Tijekom potrage u kojoj su u petak, subotu i nedjelju sudjelovale brodice splitske i šibenske policije i Lučke kapetanije te dva zrakoplova Hrvatske vojske pretraženo je područje od Kornata do Korčule.

Iz mora kod otoka Svetca te u blizini Šolte izvađena je drvena teretna paleta i pojas za spašavanje, ali nije utvrđeno jesu li pripadali nestaloj koći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙