FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U moru u viškoj uvali Oključna pronađen leš nepoznatog muškarca

SPLIT,7. ožujka 2005.(Hina) - Lučki kapetan u Splitu Boris Matošićpotvrdio je danas kako je u potrazi za nestalim trogirskim ribarima, umoru kod Visa uočeno mrtvo tijelo nepoznate osobe, najvjerojatnijemuškarca.
SPLIT,7. ožujka 2005.(Hina) - Lučki kapetan u Splitu Boris Matošić potvrdio je danas kako je u potrazi za nestalim trogirskim ribarima, u moru kod Visa uočeno mrtvo tijelo nepoznate osobe, najvjerojatnije muškarca.

Tijelo, koje je u međuvremenu doplutalo do obale, pronađeno je u uvali Oključna sa zapadne strane otoka Visa.

Na mjesto pronalaska uputio se mrtvozornik u pratnji policijskih službenika, koji će tijelo dopremiti u Split radi identifikacije i obdukcije.

Sumnju da je riječ o jednom od nestalih ribara kapetan Matošić nije mogao potvrditi dok tijelo ne identificira rodbina.

Nestali ribari Davor Radić (48), vlasnik ribarice "Stari" i član posade Jurica Šoda (28) iz trogirske su luke isplovili u srijedu oko tri sata u noći prema 50-ak milja udaljenom pučinskom otoku Svetac. Njihove su obitelji nestanak prijavile u petak, nakon što se duže vrijeme nisu javili radio stanicom, a mobiteli su im bili isključeni.

Potraga za njima prethodnih dana nije dala nikakvih rezultata, osim što su u moru kod Sveca pronađene drvene palete, a između Brača i Šolte prsluk za spašavanje, koji se, za sada, ne mogu sa sigurnoišću dovesti u vezu s nestalima. Prema posljednjim informacijama posljednji su put viđeni upravo kod Šolte, pa će se potraga, koja je od jutros smanjena, vjerojatno, usredotočiti na taj prostor, kazao je voditelj Nacionale središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Edo Šarunić.

Nestale ribare protekla su četiri dana na području od Korčule do Kornata tražili brodovi splitske i šibenske Lučke kapetanije te pomorske policije "Sv. Mihovil", uz dva vojna zrakoplova. More su pretraživali i radari HRM-a.

Ako se ne pojavi neka nova informacija, potraga koja traje već četvrti dan, vjerojatno će danas biti prekinuta, budući da je mogućnost da su ribari, koji su nestali prije šest dana, preživjeli, veoma mala, doznajemo u Lučkoj kapetaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙