FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj dolara blizu najniže razine u dva tjedna prema euru

LONDON, 18. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Govor predsjednika američkesredišnje banke Fed Alana Greenspana nije inspirirao ulagače nadeviznim tržištima u petak na kupovine valuta, pa je u takvim uvjetimatečaj američke valute ostao nadomak najnižoj razini prema euru uzadnja dva tjedna.
LONDON, 18. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Govor predsjednika američke središnje banke Fed Alana Greenspana nije inspirirao ulagače na deviznim tržištima u petak na kupovine valuta, pa je u takvim uvjetima tečaj američke valute ostao nadomak najnižoj razini prema euru u zadnja dva tjedna.

Tako je euro dobio 0,8 posto na vrijednosti, dosegnuvši 1,307 dolara. Američka valuta oslabila je i 0,09 posto prema švicarskom franku, pa se njome trguje po 1,1834 franaka. Britanska funta, istodobno, ojačala je 0,3 posto, na 1,8954 dolara. Na vrijednosti je dobio i japanski jen i to 0,4 posto, tako da dolar košta 105,3 jena.

Ulagači su rastrgani između snažnih američkih gospodarskih pokazatelja i zabrinutosti oko dugoročnih šteta koje po dolar ima golemi manjak u američkoj platnoj bilanci, što je uzrokovalo tek neznatne oscilacije valutnih tečajeva. Obujam trgovanja niži je također i zbog dugačkog prazničnog vikenda u SAD-u.

"Svjedoci smo nemoći eura da dalje jača prema dolaru, oscilacije su slabe uoči dugačkoga vikenda. Greenspan nije ništa više dodao u svojim izjavama o monetarnoj politici pred američkim Kongresom u odnosu na jučer", kazao je Trevor Dinmore, valutni strateg pri Deutsche Banku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙