FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: tdel
ZAGREB, 16. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

OSIJEK - HDSSB je danas odbacio optužbe za nepotizam SDP-ova saborskog zastupnika i kandidata za osječko-baranjskog župana Domagoja Hajdukovića, ocijenivši da Hajduković svoju kampanju vodi po poznatim metodama da sto puta ponovljena laž postaje istina. Na današnjoj konferenciji za novinare Hajduković je, uz ostalo, naveo kako u HDSSB-u govore da su protiv nepotizma, ali da je brat Branimira Glavaša direktor komunalnog poduzeća "Unikom", sin predsjednik Savjeta mladih grada Osijeka, a bratić na čelu županijskoga Zavoda za javno zdravstvo. HDSSB je pozvao Hajdukovića da tijekom kampanje objasni kako je i na temelju kojeg natječaja dobio svoje prvo, i to odmah rukovodeće mesto, u gradskoj tvrtki "Osječki sajam" te javnost izvijesti o svojoj "uspješnosti" rukovođenje tom tvrtkom. Priopćenje za javnost uputio je i Zlatko Pandžić navodeći kako je Hajduković iznio "bezočnu laž" da je bratić Branimira Glavaša te da je zbog toga izabran na mjesto ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Ističe kako njih dvojica nisu ni u kakvom krvnom srodstvu, da je na mjesto ravnatelja izabran na temelju javnog natječaja, gdje je između četiri kandidata jedini zadovoljavao sve natječajne uvjete. Pandžić navodi da je "zbog tako izrečenih laži", prisiljen protiv Hajdukovića podnijeti tužbu za klevetu.

ZAGREB - Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) spasila je popodne alpinisticu koja je penjući se stijenom iznad Omiša zadobila ozljedu glave. HGSS je izvijestio da je nesreću doživjela vrlo iskusna splitska alpinistica A. M. tijekom uspona "kroz smjer Bonbon" na 180 metara visokoj stijeni. Alpinistica je neko vrijeme bila bez svijesti i ne sjeća se okolnosti koje su prethodile nesreći, priopćio je HGSS navodeći da se radi o teškom udarcu čiji je uzrok najvjerojatnije kameni odron, koji je probio kacigu i uzrokovao i otvorene ozljede glave. "Kaciga joj je vjerojatno spasila život", ističe HGSS. U akciji spašavanja sudjelovalo je 25 gorskih spašavatelja koji su alpinisticu, nakon što su je zbrinuli, spustili u podnožje te odvezli u splitski Klinički bolnički centar.

ZAGREB - New York, za mnoge 'prvi grad svijeta', viđen očima gosta-umjetnika fotografa Dejana Barića, zainteresirani mogu vidjeli na 30 crno-bijelih fotografija na izložbi "NEW YORK, Gotham Experience" otvorenoj večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Tako je ta poznata zagrebačka koncertna dvorana postala mjesto na kojemu se večeras New York doživljava na više načina. Naime, Barićeva izložba otvorena je neposredno prije početka nove predstave iz ciklusa izravnih prijenosa slike i zvuka s pozornice njujorškoga Metropolitana putem satelita u HD kvaliteti ("The Met: Live in HD"). Posjetitelji Lisinskoga večeras će uživati u novoj produkciji opere Giuseppea Verdija "Rigoletto" za koju je zaslužan redatelj Michael Mayer, dobitnik nagrade "Tony". Izložbu je otvorio poznati fotograf i autor projekta "Fotosofia" Damir Hoyka rekavši kako je koncept izložbe doživljaj grada New Yorka foto-objektivom gostujućega umjetnika. Barićev pristup ovoj izložbi drukčiji je od za njega prepoznatljivoga novotehnologijskog pristupa, istaknuo je Hoyka, što izložbu čini nekako 'starinskom' bez montaže i pokazuje autorovu sklonost 'gotičkoj' fotografiji'. Dejan Barić poznati je hrvatski umjetnički fotograf i grafički dizajner.

ZAGREB - Nakon kratke i teške bolesti danas je u 82. godini preminuo poznati hrvatski jazz pijanist dr. Dražen Boić. Dražen Boić, rođen 11. travnja 1931. u Zagrebu, nakon završene glazbene škole i gimnazije, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Iako po vokaciji liječnik, cijeli je svoj život posvetio glazbi. Pedesetih godina osnovao je svoj prvi trio i uz Mihajla Švarca jedan je od utemeljitelja klavirskih jazz trija u Hrvatskoj. Od 1954. bio je pijanist u Big bandu Radio Zagreba, dok je s triom nastupao na mnogim međunarodnim jazz festivalima. Svirao je u zabavnom ansamblu Nikice Kalogjere, a i sam je vodio razne zabavne ansamble od kvinteta do noneta, s kojima je pratio mnoge popularne pjevače u zemlji i inozemstvu. Zadnji Boićev album "Razmišljanja" snimljen je 2008. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu.

(Hina) xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙