FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 13 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 10. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 13 sati:

OSIJEK - Osječki HDZ zatražio je danas ostavku predsjednika Gradskog vijeća Josipa Vrbošića i optužio ga da je prešao u HDSSB zbog osobnih interesa, te zanemario demokratsku volju birača. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Kramarić ustvrdio je na konferenciji za novinare da je razlog nedavnog Vrbošićeva prelaska u HDSSB zapošljavanje članova obitelji u gradskom Vodovodu. Josip Vrbošić je voljom građana na prošlim demokratskim izborima izabran za vijećnika u kvoti koalicije HSLS-SDP, a njegov prelazak u HDSSB, koji mu je "za uzvrat uhljebio veći dio obitelji u osječkom Vodovodu a njemu obećao mjesto u Europskom parlamentu, je sramotan", rekao je Kramarić. Josipu Vrbošiću, sveučilišnom profesoru, dugogodišnjem članu HSLS-a i bivšem veleposlaniku u Bosni i Hercegovini poručio je da odstupi "ako želi sačuvati i mrvicu demokratskih i moralnih vrijednosti". Kramarić tvrdi da HDZ ima podršku i ostalih oporbenih vijećnika. Prozvao JE gradonačelnika Krešimira Bubala i direktora osječkog Vodovoda Ljubomira Novoselića da su "direktni krivci za uhljebljene Vrbošićeve obitelji u tu gradsku tvrtku", a HDSSB da je "vrbovao" Vrbošića kako bi dobili na rejtingu.

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) ocijenila je danas da je aktualna vlast proizvođačima mlijeka nanijela ogromne štete izjavama da su za "otrovno" mlijeko krivi hrvatski seljaci te je pozvala vladu da objavi podatke s koje farme potiče sumnjivo mlijeko. HSS je priopćio kako Ministarstvo poljoprivrede, koje treba brinuti o proizvodnji, s izjavama da za "otrovno" mlijeko nisu krivi uvoznici uništava i ono malo domaće proizvodnje mlijeka jer se optužuje sve hrvatske proizvođače, a ne navodi o kojoj je konkretno farmi riječ.

Upozoravaju kako upućeni govore da se trajno mlijeko većinom muti od uvoznog mlijeka, dovezenog u Hrvatsku bez kvalitetnih kontrola te su Vladu i resorno ministarstvo pozvali da odmah objave podatke koliko se trajnog mlijeka muti od uvoznog mlijeka, posebno u prahu, a koliko od domaćeg mlijeka. HSS je naveo da od Vlade nisu ni očekivali da će štititi domaće proizvođače te ocjenjuje da je poruka vlade građanima "kupujmo uvozno, hrvatsko ne valja". Predsjednik HSS-a Branko Hrg poručio je da više vjeruje hrvatskim proizvođačima nego prerađivačima i Vladi koja im po njegovu mišljenju pogoduje. "Zato ću piti hrvatsko 'otrovno' seljačko mlijeko, a vi gospodo iz Vlade pijte 'zdravo' uvozno", poručio je.

MAKARSKA - Nakon dvomjesečnog odmora i manjeg uređenja smještajnog i gospodarskog dijela hotela, makarski hotel Meteor je kasno sinoć primio prve ovogodišnje goste. Tridesetak britanskih turista agencije Saga, koji su doputovali na dvodnevni odmor u Meteor, prvi su ovogodišnji turisti na Makarskoj rivijeri. Inače, gosti te agencije u toj vodećoj makarskoj hotelskoj kući izmjenjivat će se u većim skupinama svaka dva tjedna do kraja predsezone i nastaviti s dolaskom u posezoni. Za Valentinovo je najavljena grupa od gotovo 200 gostiju, a potvrđen je i dolazak nekolicine sportskih ekipa. Sadašnje stanje bookinga Meteora je bolje nego lani, doznaje se od direktora hotela Bepa Srzića koji dodaje kako je planirano u tom hotelu ove godine ostvariti 100.000 turističkih noćenja i prihod od oko 35 milijuna kuna. Nakon Meteora, hotel Dalmacija ugostit će prve goste polovicom travnja, a apartmansko naselje Rivijera oko polovice svibnja.

ZAGREB - Nepoznati muškarac poginuo je jutros oko 6,20 sati u naletu vlaka na nadvožnjaku u Selskoj ulici, izvijestila je jutros zagrebačka policija.

SPLIT - Splitska policija izvijestila je danas da je jučer prije utakmice između Hajduka i ljubljanske Olimpije na tribinama stadiona Poljud pronašla i zaplijenila više od sto dimnih kutija i "bengalki". Pregledom tribina djelatnici protueksplozijskog odjela pronašli su 50 komada dimnih kutija i 60 komada bengalki. Utakmica koju je na Poljudu pratilo 6000 gledatelja uključujući i 47 gostujućih prošla je bez izgreda, izvijestila je splitska policija koja je preventivnom akcijom osigurala nesmetano gledanje utakmice.

SPLIT - U Splitu i široj okolici je oko 10, 30 sati počeo padati slab snijeg koji se za sada ne zadržava na tlu. U splitskoj Meteorološkoj postaji kažu kako je jutros temperatura u Splitu iznosila tek 3 stupnja, no kako odmiče jutro, postaje sve hladnije, pa nije isključena mogućnost da snijeg povremeno i nastavi padati. Osim u Splitu snijeg je u nedjeljno jutro iznenadio Trogirane, Šibenčane, Dubrovčane i Kaštelane, a ima ga i u splitskoj Zračnoj luci Resnik.

ZAGREB - "Pepeljuga", proslavljena bajka za djecu Charlesa Perraulta, premijerno će se izvesti večeras u Zagrebačkom kazalištu lutaka (ZKL), gdje će u obliku lutkarskog igrokaza djecu podsjetiti na vrline poput skromnosti, marljivosti i neosvetoljubivosti. Zahvaljujući arhetipskoj snazi motiva o unutarnjoj ljepoti koja nužno u konačnici pobjeđuje izvanjsko blještavilo, čaroban svijet te bajke djeca otkrivaju još od pradavnih vremena u različitim kulturama i raznim varijantama, ustvrdila je dramaturginja Željka Udovičić u najavnom tekstu predstave, namijenjene djeci od tri do deset godina starosti. Po njezinim riječima, u današnja krizna vremena kada je kategorija morala doista društveno relativizirana, važno je djeci reći i ponoviti da su skromnost, marljivost, neosvetoljubivost, kao i vjera u ljubav i te kako važne i još uvijek na cijeni.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙