FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 9. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako se stranka ponovno budi i da se u HDZ vraća duh devedesetih godina. "Taj povratak znači dizanje emocija prema Hrvatskoj", rekao je Karamarko na izbornoj konvenciji Zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" u zagrebačkom Hotelu Westin na kojoj će 379 izaslanika izabrati novog predsjednika Kluba između Milana Kovača i Ivice Jurjevića. Dugogodišnji predsjednik Kluba Đuro Perica najavio je "političku mirovinu". Karamarko je istaknuo da oni nisu drugi HDZ, nego HDZ iz kojeg su istjerali lopovluk i korupciju, a vraćaju iskreno domoljublje i poštenje. "Sraman proces unutar same stranke - proces 'detuđmanizacije' od 2003. godine" je značio "dekroatiziranje" hrvatskog društva, rekao je. Karamarko smatra da "vlast lijeve koalicije dezintegrira državu, pogotovo na svjetonazorskom planu". Govoreći o gospodarskom programu HDZ-a, najavio je da će za 15 do 20 dana biti javno predstavljanje gospodarskog programa te da imaju i "zanimljive projekte" za južnu i sjevernu Hrvatsku. Karamarko je rekao da će uskoro javnosti biti predstavljen njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i da će to biti član stranke. Na pitanje novinara Karamarko je rekao da iz stranke ne želi tjerati ljude koji se ne slažu sa sadašnjim stranačkim vodstvom. "Pokušavam promovirati drugu politiku prema ljudima koji više nisu u vrhu stranke. Žalosno je da se takve ljude uvijek mora tjerati iz stranke iz nekih razloga, ja to jednostavno ne želim raditi", kazao je. Dodao je da neki ljudi zbog osobnih ambicija u stranci rade nered, no istaknuo je da je stranka jedinstvena i jedinstvenija nego ikad.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb najavio je na današnjoj konferenciji za novinare "renesansu stranke" i ujedinjenje "pravaškoga bloka" te predstavio petoricu 'novih-starih' članova HSP iz Zagrebačke županije koji su napustili Hrvatsku stranku prava dr. Ante Starčevića, zajedno s članovima svojih podružnica, i vratili se u HSP za koji su rekli da je "stožerna pravaška stranka". U HSP su se tako vratili bivši predsjednik Vijeća HSP-a dr. Ante Starčević u Zagrebačkoj županiji Željko Širanović iz Klinča Sela, bivši predsjednik ogranka u Ivanić Gradu i potpredsjednik te stranke za Zagrebačku županiju Vlado Kljak, Mario Kopeljko (Ivanić Grad) te Anđelko Bertić iz Kloštar Ivanića i Željko Vukić iz Samobora, koji su u središnjici stranke danas bili u ime članova svojih podružnica. Predsjednik Srb uvjeren je da će se u sljedećih mjesec dana u HSP vratiti još 20 podružnica HSP-a dr. Ante Starčević diljem Hrvatske. Predsjednik Srb osvrnuo se i na aktualnu političku situaciju rekavši da pregovori sa Slovenijom neće biti na korist Hrvatske i njezinih građana. Kad je pak riječ o novom porezu na nekretnine, Srb smatra kako ministar financija Slavko Linić "traži nove i nove načine kako namaknuti 273 milijuna eura za članarinu Hrvatske u Europskoj uniji u drugoj polovini ove godine".

RIJEKA - Izmjene u zakonu o turističkim zajednicama kojima bi se definirao njihov status kao upravitelja destinacijama, nužne su jer je postojeći zakon na tom području nedovoljno jasan i nedorečen, kazao je danas u Opatiji pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković na okruglom stolu "Upravljanje turističkom destinacijom Kvarner". Ižaković je naveo da su turističke zajednice po postojećem zakonu nadležne za upravljanje destinacijom, ali nisu jasno određeni načini upravljanja. Ministarstvo turizma, kazao je, prepoznalo je značenje destinacijskog upravljanja te je u prvoj fazi naglasak na njegovu razvoju u kontinentalnom turizmu gdje se provode programi prenošenja dobre prakse iz drugih sredina. Destinacijsko upravljanje počinje izradom master plana turizma područja ali se upravljanje ostvaruje tek striktnom provedbom tog plana, a ne da on bude zanemaren nakon izrade, naveo je Ižaković. Najavio je da će Ministarstvo turizma dati zakon na javnu raspravu nakon izrade prijedloga.

VUKOVAR - Uprava i djelatnici Gradskog muzeja Vukovar preselili su se, nakon četiri godine privremenog boravka u Ružičkinoj kući, u obnovljeni Dvorac Eltz, koji je stalno sjedište te muzejske ustanove od 1966. godine, osim razdoblja progonstva tijekom Domovinskog rata i poslijeratne obnove dvorca, potvrđeno je danas iz Muzeja. Aktivnosti preseljenja počele su odmah nakon što je u sklopu Noći muzeja 25. siječnja svečano otvoren prvi dio stalnog postava Gradskog muzeja Vukovar. "Danas smo popili prvu radnu kavu u dvorani za sastanke novih uredskih prostora Dvorca Eltz. Bio je to jedan u nizu radnih sastanaka koji će nas voditi do potpunog preseljenja svih muzejskih zbirki i depoa s desetak lokacija u gradu do konačne uspostave uvjeta djelovanja Muzeja u kompleksu Dvorca Eltz u trenutku kada budemo otvorili i cjeloviti stalni postav. što je i predviđeno za lipanj 2013. godine uoči ulaska Hrvatske u EU", navode iz Muzeja.

NAŠICE/OSIJEK - Za sada nepoznati počinitelj sinoć je oko 18 sati u Našicama na ulici oteo torbu s novčanikom 80-godišnjoj starici i ukrao joj više stotina kuna, priopćila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Policija je to kazneno djelo ocijenilo posebno drskim jer je počinitelj staricu srušio na tlo i oteo joj novčanik. Nešto prije toga, oko 17,20 sati najvjerojatnije isti počinitelj pokušao je istrgnuti iz ruku torbicu 48-godišnjakinji, ali nije uspio. Žena je zadobila lakše tjelesne ozljede.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙