FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 16. veljače 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

VARAŽDIN - Predsjednik hrvatske Vlade i SDP-a Zoran Milanović sinoć je u Varaždinu rekao da će za koji mjesec biti gotova procedura oko ulaska u Europsku uniju i da ćemo tada biti "svoji pred sobom" te nećemo moći za svoje probleme kriviti druge. "Još koji mjesec i sve će biti gotovo što se tiče procedure oko ulaska u Europsku uniju i onda smo konačno svoji pred sobom. Tada ostajemo bez mogućnosti da se izgovaramo i da za svoje probleme krivimo druge, svoje susjede, ljude druge vjere, nacije ili ljude koji koriste drugo pismo", izjavio je Milanović u Varaždinu, gdje je sudjelovao u svečanosti obilježavanja 22. obljetnice osnivanja Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije. Milanović je rekao da će se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju vidjeti možemo li biti uspješni u društvu najjačih, najbogatijih i tradicionalno uređenih država. Premijer je izrazio uvjerenje da je Hrvatska sposobna za to, pogotovo sjeverna Hrvatska koje je, prema njegovim riječima, imala sreću živjeti uz zemlje kojima se uskoro pridružujemo. Premijer je u Varaždin najavio i skore izbore za europski parlament te upozorio da će u tom poslu najvažnija biti komunikacija i edukacija građana. Osim o izborima za europski parlament Milanović je govorio i o predstojećim lokalnim izborima te istaknuo da je cilj SDP-a pokazati da je najbolja i najjača stranka.

ZAGREB - U rješavanje problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu uključit će se i predstavnici lokalnih vlasti i nevladinih udruga, dogovoreno je jučer na sastanku koji je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović održao s predstavnicima Slavonskog Broda, Brodsko-posavske županije i nevladinih udruga a kako bi ih izvijestio o rezultatima nedavnog sastanka s bosansko-hercegovačkim ministrima u rafineriji u Bosanskom Brodu. Predstavnici Grada, Županije i udruga ubuduće će biti stalni sudionici u radu hrvatskog dijela radne skupine te će se tako, kako ističe Ministarstvo, građanima Slavonskog Broda osiguravati potpune i pravovremene informacije. "Cilj današnjeg sastanka bio je da svi zajedno udružimo snage, da budemo tu radi Brođana, da intenzivirano sve aktivnosti koje doprinose trajnom rješavanju tog problema - a to je modernizacija rafinerije (u Bosanskom Brodu)", rekao je ministar Zmajlović nakon sastanka održanog u prostorijama ministarstva te podsjetio da je riječ o pravnom subjektu iz druge države, pa su im na "neki način ruke vezane". "Ali ono što možemo kao Ministarstvo, kao država, jest da svim diplomatskim putevima osiguramo da rafinerija do 2015. godine, do kada ima izdanu dozvolu i rok, da modernizira svoje postrojenje i da se prekine s onečišćenjem zraka u Slavonskom Brodu", istaknuo je Zmajlović.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko sinoć je na proslavi 23. obljetnice zagrebačke područne organizacije HDZ-a Pešćenica - Žitnjak rekao kako je ta stranka svjesna svojih grešaka na kojima je naučila da iskreno domoljublje ne ide s lopovlukom. "Mi smo stranka svjesna svojih grešaka na kojima smo naučili da iskreno domoljublje ne ide s lopovlukom", poručio je Karamarko u prepunoj dvorani Kulturnog centra Peščenica. Pozivajući na jedinstvo stranke uoči predstojećih lokalnih izbora i na ideje prvog predsjednika HDZ-a i hrvatske države dr. Franje Tuđmana, Karamarko je rekao kako je najmračnije u zadnjih deset godina HDZ-a bio "sramni proces detuđmanizacije". Obraćajući se nazočnima na proslavi peščeničkoga ogranka, predsjednik zagrebačkoga Gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić je poručio kako će "izbori pokazati da ovo nije ni crvena niti Bandićeva, nego HDZ-ova Peščenica". Kandidatkinja HDZ-a za zagrebačku gradonačelniku Margareta Mađarić rekla je kako zna što tišti građane Zagreba i Peščenice da će znati riješiti problem nezaposlenih u gradu.

ZAGREB - Dvjestotinjak prosvjednika jučer je u organizaciji skupine Occupy Croatia prosvjedovalo protiv "privatizacije i rasprodaje hrvatskih javnih dobara", a policija je ispred sjedišta HDZ-a privela jednu osobu. Kako se sinoć doznaje u zagrebačkoj policiji, prosvjednik je priveden zbog pružanja pasivnog i aktivnog otpora ispred sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. Po policijskoj procjeni prosvjedu se odazvalo oko 150 osoba, a u šetnji širim centrom grada prosvjednici su obišli zgradu Hrvatske narodne banke te sjedišta SDP-a na Iblerovom trgu i HDZ-a. Prosvjednici su nosili parole "Dosta! Nismo za prodaju!", "Tko sije bijedu, žanje gnijev", "Hrvatsko 'investiranje': slugansko dvorenje profita", "Urbana buna" i slično te uzvikivali "Svi na ulice!" i "Zorane prodaji svoje, hrvatsko ne diraj".Pokret Occupy Croatia je na svojoj facebook stranici objavio da ne žele rušiti već graditi novo pravednije društveno uređenje. "Nažalost aktualna vlast (kao i one prije nje) nema sluha za narod, što nas dovodi do toga da se sami moramo izboriti za boljitak svih nas (nenarodna Vlada nije naša Vlada)", ističe, uz ostalo, pokret Occupy Croatia.

ZAGREB - U Zagrebu je u Ulica Šestinski dol sinoć je došlo do odrona zemlje, površine 15 X 20 metara, no nisu ugroženi stambeni objekti, javila je zagrebačka policija. Klizište je nastalo kod kućnog broja 148 i na teren su izašle nadležne službe.

(Hina) xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙