FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: nles
ZAGREB, 24. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić poručio je danas u božićnoj čestitki da unatoč krizi, nesigurnosti, neimaštini i nasilju, u ljudskom srcu postoji žeđ za Svjetlom i da iskustvo ljudi svih kultura potvrđuje da čovjek nosi u sebi tajanstvenu čežnju za Bogom koja se očituje u ljudskom srcu. U čestitki koju je iz glavnog grada Hrvatske putem elektronskih medija uputio gledateljima i slušateljima u Domovini i inozemstvu, kardinal je rekao da na Božić svi čestitamo i primamo čestitke. "Božićne čestitke su izraz radosti za svakog muškarca i ženu, za sve ljude koji ih izriču i primaju. Božić je poruka radosti i mira za sve čovječanstvo. Krist je rođen za nas. Od tada se tijekom stoljeća nastavlja anđeoski hvalospjev: 'Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim'", kazao je.

RIJEKA - Sindikat radnika Dina Petrokemije iz Omišlja na Krku danas se obratio otvorenim pismom Vladi i nadležnim ministarstvima pozivajući na ubrzanje procesa vezanih uz rješavanje sudbine ove tvrtke naglašavajući da radnici više ne mogu izdržati takvo stanje. Predstavnik sindikata Predrag Mihaljević je u pismu naveo da je u više navrata pozivao na ubrzanje postupka ali da nije dobijao odgovor. Kazao je da su radnici dobili odgovor od investitora u Dina Petrokemiju, odnosno novog vlasnika tvrtke Caliskan iz Turske, da oni nisu dužni isplatiti plaće radnicima za pripremu postrojenja za početak proizvodnje nego da je to ugovorna obveza Vlade. Mihaljević navodi da ne zna je li više odgovoran investitor ili Vlada RH. No, istaknuo je, investitor je svakako odgovoran jer je i prije formalnog vlasničkog preustroja preuzeo Upravu, a zatim odugovlačio sa zahtjevom za predstečajnu nagodbu sve do 30. studenog.

MAKARSKA - Na Kačićevu trgu u Makarskoj razvijena je danas i izložena čestitka dugačka čak 73 metra, koju je izradilo više od 2000 makarskih osnovnoškolaca u sklopu radionice Djeda Božićnjaka organizirane na manifestaciji "Božićni grad" u Makarskoj. To je najveća čestitka u Hrvatskoj, rekla je stručna suradnica za odnose s javnošću grada Makarske Lidija Vukadin. Podsjetila je kako su makarski učenici prošle godine napravili čestitku dugačku 70 metara. Ujedno, Udruga kuhara Makarskog primorja pripremila je danas i građanima podijelila gotovo 300 porcija bakalara i hobotnice na salatu, a dovoljno je bilo i tradicionalnih fritula. Tvrtka Apfel iz Makarske uručila je božićne donacije makarskome Domu zdravlja, Udruzi "Sunce", Udruzi umirovljenika i Crvenome križu ukupno 30.500 kuna, a 19 obitelji slabijega imovinskog statusa dobilo je bonove.

ZAGREB - Jedna osoba poginula je večeras u sudaru osobnog automobila i kamiona na autocesti A1 kod naplatne postaje Demerje u blizini Zagreba, izvijestila je zagrebačka policija. Na mjesto nesreće, koja se dogodila oko 19 sati na autocesti pet kilometara prije Zagreba upućeni su vatrogasci radi vađenja osoba, kažu u policiji. U sudaru je na mjestu poginuo zasad nepoznati vozač automobila koji je podletio pod kamion. Više podataka očekuje se nakon očevida koji je u tijeku.

OSIJEK - U prometnoj nesreći koja se oko 17,45 sati dogodila na državnoj cesti D2 kod mjesta Donja Motičina na našičkom području smrtno je stradao 22-godišnjak, a 48-godišnjak je ozlijeđen, izvijestila je večeras osječko-baranjska policija. Policijski glasnogovornik kazao je Hini kako se nesreća dogodila u trenutku kada se osobni automobil, kojim je upravljao 22-godišnjak s našičkoga područja iz zasad neutvrđenih razloga sudario s kombi-vozilom, kojim je upravljao 48-godišnjak, također s našičkoga područja. Od posljedica prometne nesreće 22-godišnji vozač je preminuo tijekom prijevoza do bolnice, dok je ozlijeđenom 48-godišnjem vozaču liječnička pomoć pružena u našičkoj bolnici. Očevid u tijeku, a promet se odvija zaobilazno, preko Đurđenovca.

SPLIT - Policijski službenik ozlijeđen je danas popodne u Imotskom dok je čistio svoj službeni pištolj, potvrdila je PU splitsko-dalmatinska. Policajac se ranio u 16,50 sati u svome stanu na području Imotskog. Metak iz pištolja mu je ozlijedio nogu zbog čega je primljen na liječničku obradu. Još se točno ne zna težina njegovih ozljeda iako policija napominje kako nije životno ugrožen. Policija utvrđuje kako je došlo do opaljenja metka.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙