FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 22. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

PULA - Predsjedništvo IDS-a jednoglasno je podržalo kandidaturu buzetskog gradonačelnika Valtera Flege za istarskog župana na predstojećim lokalnim izborima, a on je poručio da se "Istrom sigurno neće upravljati iz Zagreba". Predsjednik stranke Ivan Jakovčić sinoć je je na druženju članova Zajednica podružnica IDS-a Puljštine objavio odluku Predsjedništva IDS-a i istaknuo kako je siguran da će ga Flego naslijediti u upravljanju Istrom. Ustvrdivši kako se "Istrom sigurno neće upravljati iz Zagreba", Valter Flego je u obraćanju članovima IDS-a kazao da regionalizam i decentralizacija te istarski identitet nemaju alternative. "Istra za nas nema alternative. Nažalost u godinu dana Kukuriku koalicije u regionalizmu i decentralizaciji nije učinjen nikakav korak naprijed, premda su se pred godinu dana sve stranke klele u te dvije riječi", rekao je Flego. Poručio je da je "neprihvatljiva ideja koja se pojavila u posljednje vrijeme o ukidanju Istarske županije i oživljavanju ideje bivše Zajednice općina Rijeka gdje bi Istra trebala postati nekakav zapadni Kvarner".

VUKOVAR - Sudsko vijeće Županijskog suda u Vukovaru, kojim je predsjedavao sudac Nikola Bešenski, proglasilo je jučer krivim bivšeg pripadnika srpske paravojne postrojbe "Škorpioni" Milorada Momića (47) za ratni zločin protiv civilnog stanovništva te ga nepravomoćno osudilo na kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Momić je proglašen krivim jer je, kako je utvrđeno tijekom sudskog postupka, zajedno s desetak drugih pripadnika bivše Teritorijalne obrane u Oroliku nedaleko od Vinkovaca, 2. rujna 1991. godine fizički zlostavljao Stanka Penavića iz Berka, koji je zarobljen sa skupinom branitelja toga sela. Tijekom sudskog postupka, koji je na Županijskom sudu u Vukovaru trajao od studenoga prošle godine, saslušano je 98 svjedoka od kojih je osmero bilo zarobljeno s Penavićem. Nakon završetka mirne reintegracije Momić je pobjegao u Srbiju, a zatim u Francusku gdje je živio pod lažnim imenom Guy Monier. Francuska ga je izručila Hrvatskoj u rujnu prošle godine.

VINKOVCI - U vinkovačkome Gradskom kazalištu Joze Ivakića sinoć je premijerno izvedena komedija "Iz Kabula s ljubavlju tu", u režiji Dražena Ferenčine. Podnaslovljena kao "Opasna osveta nevjerojatnog čovjeka s drvenom glavom protiv povratka smaka svijeta na nemoguć način", predstava je nastala po stripu vinkovačkog strip-crtača Dubravka Matakovića. Riječ je o drugom dijelu komedije "Iz Kabula s ljubavlju" o dogodovštinama u obitelji Prcmilke i Glištuna Gmižića, koja je prema istoimenome Matakovićevu stripu na pozornicu vinkovačkoga kazališta postavljena prije pet godina u režiji Stojana Matavulja. U komediji "Iz Kabula s ljubavlju tu" glume Draško Zidar, Tatjana Bertuk Zupković, Vladimir Andrić, Nermin Omić, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Ilija Červen, Zorko Bagić, Maja Lučić, Domagoj Mrkonjić. Osim što je autor teksta, Dubravko Mataković potpisuje i kostimografiju i scenografiju, te glazbu za predstavu koju izvodi vinkovačka skupina "Septica", čiji je frontmen.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙