FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 10. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Sedamdesetak novinara, intelektualaca i predstavnika scene civilnog društva uputili su danas ministrici kulture Andrei Zlatar Violić prosvjedno pismo zbog najave smjene savjetnika za medije Milana F. Živkovića s funkcije na kojoj je radio "savjesno i kompetentno", te zatražila da "u kontekstu javnog interesa, a ne stranačkog ili korporativnog", preispita svoju odluku. Zapanjeni smo Vašom najavom te smjene "zbog iskrivljenih interpretacija njegovih izjava o reformi HRT-pristojbe od strane nekih komercijalnih medija, što je znatno ispod razine na kojoj bi trebala djelovati hrvatska Vlada", stoji u pismu. S obzirom na to da Živkovićev razgovor za Novi list i spominjanje mogućnosti drugačijeg modaliteta financiranja HRT-a kao buduće eventualne radnje, nikako ne bi smjeli biti razlog za smjenu, ocjenjuje se u pismu, postavlja se pitanje "je li riječ o nekoj vrsti političke odmazde i u čijem je interesu ona provedena".

ZAGREB - Val hladnoće zahvatio je jutros cijelu Hrvatsku tako da su temperature u čitavoj zemlji, osim na Jadranu, pale znatno ispod nule, a najhladniji su bili Crni Lug na Risnjaku gdje je u 7 sati izmjereno minus 18 stupnjeva Celzijevih, te Slavonski Brod s minus 17 stupnjeva te Gospić s minus 16 stupnjeva. U Požegi i Slatini bilo je minus 15, u Karlovcu, Lipiku i Vinkovcima minus 13, u Bjelovaru, Čakovcu i Sisku minus 12, dok je 11 stupnjeva ispod ništice zabilježeno u Daruvaru, Hrvatskoj Kostajnici, Križevcima, Kutini, Virovitici i Vukovaru. U Zagrebu je izmjereno minus 10 stupnjeva Celzijevih, baš kao i u Đakovu, Krapini, Ogulinu, Osijeku i Varaždinu. Meteorolozi najavljuju da će tijekom dana najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti iznositi između -5 i 0 stupnejva, dok će na Jadranu biti od 4 do 10 stupnjeva Celzijevih.

ZAGREB - Brzi i međunarodni vlakovi jutros u Hrvatskoj voze na svim relacijama i staju u svim stajalištima kako bi se svi putnici prevezli do svojih odredišta, a kašnjenja su do 60 minuta, izvijestile su jutros Hrvatske željeznice. Prema Splitu i obratno voze svi vlakovi. S međimurskog, varaždinskog i zagorskog područja normalno voze i brzi i putnički (regionalni) vlakovi. Na području Karlovca, Novske, Vinkovaca, Moravica i Rijeke dio putničkih (regionalnih) vlakova je otkazan. U gradsko-prigradskom prijevozu grada Zagreba vozi pet garnitura te na tim stajalištima također staju brzi vlakovi. Kašnjenja su od 15 do 30 minuta.

ZAGREB - Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na dionicama autoceste A1 između Zagreba i Karlovca, te Bosiljeva i tunela Mala Kapela, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Slavonskog Broda, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Zimski uvjeti, što znači da je promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na snazi su u Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Granični prijelaz Bajakovo zatvoren je za teretna vozila. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bregani. U prekidu su katamaranske linije na riječkom i splitskom području.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙