FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 16. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Sporazum o Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe, koje će biti savjetodavno tijelo pri Vladi Republike Hrvatske, bit će potpisan u utorak, 18. prosinca, najavila je jutros Matica umirovljenika Hrvatske (MUH). Kako navodi Matica, sporazum će potpisati predsjednik Vlade Zoran Milanović i predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske i Koordinacije umirovljeničkih udruga. Skupština Matice umirovljenika Hrvatske prihvatila je na nedavno održanoj skupštini Deklaraciju o osnovnim i neotuđivim pravima umirovljenika i starijih osoba koja će biti upućena na raspravu u Nacionalno vijeće, a zatim u Vladu s prijedlogom da i Hrvatski sabor prihvati takav dokument koji bi imao izuzetno veliki značaj za sve umirovljenike. U današnjem priopćenju Matica umirovljenika Hrvatske ističe izjavu koju je na njihovoj skupštini izrekao ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić da će 2013. godine mirovine biti na vrijeme isplaćivane, da će se njihov rast usklađivati po novoj formuli povoljnijoj za umirovljenike te da se stabilizaciju državnog proračuna stoga neće raditi na račun mirovina jer "su nam one zadnja crta obrane".

ZAGREB - U požaru drvene kuće u Donjem Podotočju pokraj Velike Gorice, koji je izazvala neispravna peć na kruta goriva, poginula je jedna osoba čiji identitet još nije utvrđen, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Požar je buknuo jučer oko 5,50 sati zbog neispravne peći na kruta goriva na koju je bila spojena neispravno izvedena i dotrajala dimovodna cijev, a drvena kuća u vlasništvu 61-godišnjaka je u potpunosti izgorjela. Na požarištu je pronađeno tijelo zasad nepoznate osobe, a policija nije pronašla tragove koji bi upućivali na nasilnu smrt. Posmrtni ostaci prevezeni su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se utvrditi uzrok smrti i identitet stradale osobe. Neslužbeno se doznaje da je 61-godišnjak vlasnik u kući živio sam, pa se pretpostavlja da je on smrtno stradao u požaru.

IMOTSKI - Imotska je policija otkrila na graničnom prijelazu veću količinu petardi koje je 35-godišnja žena pokušala unijeti u Hrvatsku iz susjedne Bosne i Hercegovine. Policija je jutros izvijestila da su pri graničnoj kontroli na prijelazu Vinjani Donji u automobilu 35-godišnjakinje pronašli 120 petardi II. razreda. Petarde je oduzela, a protiv 35-godišnjakinje podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz Carinskog zakona.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙