FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 15. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Agencija Standard&Poor’s (S&P) snizila je jučer kreditni rejting Hrvatske na 'BB+/B', uz stabilnu prognozu, a to smanjenje rejtinga obrazlaže nedostatnim reformama. S dosadašnjeg dugoročnog i kratkoročnog kreditnog rejtinga 'BBB-/A-3', koji je bio zadnja stepenica u investicijskom rejtingu, hrvatski je rejting sada pao na 'BB+/B'. "Po našem mišljenju, reforme hrvatske vlade do sada nisu bile dovoljne da bi se uklonile strukturne rigidnosti koje ograničavaju potencijal rasta zemlje", navodi se u priopćenju S&P-a.

ZAGREB - Ministarstvo branitelja objavit će u srijedu, 19. prosinca, Registar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nakon što su zakonskim izmjenama jučer u Hrvatskom saboru ostvareni svi preduvjeti za javnu dostupnost popisa hrvatskih branitelja iz braniteljskog Registra. U 12,30 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu Registar će predstaviti ministar branitelja Predrag Matić, dok će svoje ratne putove, uz ministra branitelja, objaviti i ministar obrane Ante Kotromanović te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko izjavio je jučer kako je Sabor u prvoj godini sedmog saziva, u teškim vremenima gospodarske krize i ispunjavanja kriterija za ulazak u EU, potpuno ispunio svoje Ustavom propisane zadaće, ali i izrazio nezadovoljstvo nedovoljnim angažmanom dijela zastupnika u parlamentarnom radu. "Jesam li zadovoljan pristupom na raspravama i kako izgleda sabornica, ne, nisam zadovoljan. Mislim da nisu svi zastupnici pokazali potrebnu odgovornost prema zastupničkoj dužnosti, jer postoje zastupnici koji nisu opravdali svoj izostanak", odgovorio je Leko na novinarski upit kako je zadovoljan nazočnošću zastupnika na sjednicama. Na konferenciji za novinare u Saboru, na kojoj je predstavio statističke podatke o radu sedmog saziva u prvoj godini mandata, Leko je istaknuo kako ne očekuje da će sabornica uvijek biti puna, ali očekuje veći angažman.

RIJEKA - Primorsko-goranski savez (PGS) priopćio je na konferenciji za novinstvo u Rijeci da je zamjenici ministra gospodarstva Tamari Obradović-Mazal predao peticiju protiv likvidacije "3. maja" s 13.800 potpisa. Potpisi su se prikupljali u Rijeci i u drugim gradovima Primorsko-goranske županije, a PGS je peticijom želio dokazati da građani tog područja žele da riječko brodogradilište nastavi svoju djelatnost. Potpredsjednik stranke Branko Juretić izrazio je zabrinutost zbog prebacivanja odgovornosti za budućnost "3. maja" s Vlade RH na Uljanik kao privatnu tvrtku. Odgovornost za sudbinu "3. maja" je velika zbog njegova značenja za gospodarstvo toga kraja te država mora ostati aktivan sudionik u postupku njegove privatizacije i preustroja, rekao je Juretić.

ZAGREB - Predsjedništvo HDZ-a sinoć je jednoglasno odlučilo da će glavnog tajnika stranke Milijana Brkića u Saboru zamijeniti Marija Rapo iz Banja Luke, izvijestio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon večerašnje sjednice Predsjedništva. "Htjeli smo u Saboru imati osobu iz BiH da zastupa interese te naše zanemarene populacije", objasnio je Karamarko. Milijan Brkić nedavno je objavio da će se povući iz Sabora, odbacujući pritom tumačenja da odlazi nakon što je objavljeno da je plagirao diplomski rad na Policijskoj akademiji. Objasnio je da se povlači jer ne može istodobno kvalitetno obnašati dužnosti u Saboru i stranci u kojoj je i na čelu izbornog stožera za predstojeće lokalne izbore, a dio medija nagađao je da će ga u Saboru zamijeniti Karamarkov zamjenik Drago Prgomet.

ZAGREB - Na otvorenju tradicionalne godišnje izložbe realizacija - godišnjih ostvarenja hrvatskih arhitekata, sinoć su u Udruženju hrvatskih arhitekata (UHA) hrvatskim arhitektima dodijeljene nagrade njihove strukovne udruge za 2012. godinu, a nagradu “Viktor Kovačić" za životno djelo, kao najviše priznanje UHA za cjelokupan životni opus, primio je akademik Branko Kincl. Laureati godišnje nagrade “Viktor Kovačić” za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u tekućoj godini su Marin Mikelić i Tomislav Vreš (Mikelić Vreš arhitekti) za Hotel Well u Tuheljskim Toplicama. U toj su kategoriji bili nominirani i arhitekti Neno Kezić i Emil Šverko za Studentski dom i centar u Kampusu Split te arhitekti Vinko Penezić i Krešimir Rogina (Penezić i Rogina arhitekti) za klupski objekt s multifunkcionalnim paviljonom "Lanterna/svjetionik prijateljstva" u japanskome gradu Tokamachi, prefektura Nigata.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙