FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 21. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić rekao je danas da je pobjeda na predstojećim lokalnim izborima, na svim razinama, najvažniji zadatak SDP-a u 2013. godini. Obraćajući se članovima stranke na tradicionalnoj Božićnoj humanitarnoj kavi u prostorijama GO SDP-a, Bernardić je istaknuo da tu stranku čine ljudi koji su iz srca, ideala i vjerovanja došli mijenjati stvari s kojima se ne mogu pomiriti. "Ljude koji su došli izboriti bolje i pravednije društvo, bolji i napredniji grad, bolju komunikaciju među ljudima, tolerantne i pravednije institucije, igru po pravilima. To je naša stranka na koju sam ponosan, to je najbolja stranka u Hrvatskoj", kazao je. Članovima stranke poručio je i da ne posustanu u izgradnji boljeg društva. Tradicionalnom humanitarnom kavom zagrebački SDP prikupio je danas više od 12 tisuća kuna koje će donirati Udruzi Filip koja organizira edukativne radionice i igraonice za djecu u zagrebačkim bolnicama.

DUBROVNIK - Čelnici dubrovačkog HDZ-a na današnjoj konferenciji za novinare zatražili su da vladajuća garnitura u gradu Dubrovniku ponudi ostavke. Kako je ocijenila predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica, u paketu bi trebali otići gradonačelnik Andro Vlahušić i njegovi zamjenici Niko Šalja i Tatjana Šimac Bonačić te predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, jer posljednji događaji unutar vladajuće koalicije u gradu, tvrdi Šuica, jasno su pokazali da su na djelu nered i kaos. Šuica je također rekla kako je oporbeni HDZ na to upozoravao svih ovih godina te ocijenila da zamjenik gradonačelnika Niko Šalja pokazuje licemjerje kao i njegova stranka- SDP jer se sada distancira od gradonačelnika Vlahušića, a odavno je mogao dati ostavku. SDP je cijelo vrijeme bio nositelj vlasti u gradu Dubrovniku, Andro Vlahušić njihov kandidat pa su SDP-ovi zamjenici Niko Šalja i Tatjana Šimac Bonačić jednako odgovorni za aktualno stanje.

PRKOS LASINJSKI - U povodu 71. godišnjice ubojstva više od 1400 civila, žrtava ustaškog terora, danas je u Prkosu Lasinjskome otkrivena nova spomen-ploča, postavljena iznad spomen-kosturnice, te su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Stara je ploča razbijena i spomenik je oštećen 2010., a novu ploču i popravak spomenika financirali su lasinjska općina i Srpsko narodno vijeće (SNV). Pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Stanko Janić rekao je na komemoraciji da je danas u Prkosu kao predstavnik SNV-a kojemu je dužnost da se "uvijek iznova i dostojanstveno obilježavaju mjesta takvih stradanja kojima je jedini razlog bila nacionalnost i vjeroispovijest žrtava".

SPLIT - Sudac istrage Županijskoga suda u Splitu odredio je danas popodne jednomjesečni pritvor profesoru makarske gimnazije osumnjičenom za kazneno djelo spolnog odnosa zloporabom položaja, doznaje se na tom sudu, na kojem bi se trebali ispitati svjedoci i obaviti vještačenje. Iako je profesor sudu ponudio jamčevinu od 30.000 eura, sudac je to odbio i odredio mu zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Profesora iz Makarske jučer je kazneno prijavio učenik zbog spolnog odnosa, a policiji je predao i dokaze. Navodno je profesora morao oralno zadovoljavati u zamjenu za "brisanje negativne ocjene". Profesor mu ocjenu nije ispravio, a kazneno djelo ponovio je nekoliko puta. Posljednji je put to bilo prošle godine, dok je mladić još bio maloljetan.

ZAGREB - Pri kontroli autobusa bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, na graničnome prijelazu Staroj Gradiški policija je kod 30-godišnjeg državljanina Francuske pronašla drogu i oružje, izvijestila je danas brodsko-posavska Policijska uprava. Policija je jučer kod njega pronašla 13,2 grama hašiša, automatsku pušku s bajunetom, nekoliko desetaka okvira i nekoliko desetaka komada raznog streljiva. Autobus je prometovao iz Sarajeva prema Zagrebu.

DUBROVNIK - U Kneževu dvoru u Dubrovniku večeras je otvorena izložba "Znameniti pomorci Dubrovačke Republike". Autorice izložbe su kustosice Ana Kaznačić i Ljerka Dunatov, a autorica likovnog postava Ivona Michl. Izložba je posveta dubrovačkim pomorcima iz razdoblja Dubrovačke Republike koji su se stoljećima smjenjivali na durovačkim brodovima, a koji su predanim radom u domovini i svijetu unaprijedili dubrovačko pomorstvo i otvorili put gospodarskom i kulturnom procvatu Dubrovnika. Mnogi od njih ostavili su veliki trag u povijesti dubrovačkog pomorstva kao vojnopomorski stratezi, admirali, uspješni kapetani i brodovlasnici, političari i diplomati ili su pak, stekli veliki ugled zahvaljujući svojemu stručnom, znanstvenom i kulturnom radu. Izložba ostaje otvorena do 28. veljače.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙