FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 23. prosinca 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Dvije fontane, vrijedne 18,4 milijuna kuna, puštene su u probni zimski režim rada u Ulici hrvatske bratske zajednice u Zagrebu. Svečanom otvorenju, uz kulturno-umjetnički program, nazočili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predstavnici Grada Zagreba i stotinjak okupljenih građana. Na novinarska pitanja o fontanama, građani su većinom blagonaklono odgovarali, no tijekom programa bilo je i povika negodovanja pa i transparenata s pitanjem kamo je otišlo "18.5 milijuna kuna". Radovi na fontanama, prema prvonagrađenom radu arhitektice Helene Paver Njirić, trajali su šest mjeseci. Tijekom probnog rada sljedeća tri mjeseca testirat će se multimedijalni sustav fontana i njihovih ruptura. Sljedeće godine, ističu u Gradu, trebale bi biti otvorene još tri fontane, čime bi Zagreb dobio novu prepoznatljivu vizuru i reprezentativni ulaz u grad.

DUBROVNIK - Božićnim koncertom Mješovitog zbora Libertas u franjevačkom samostanu Sv. Vlaha u Pridvorju, večeras je počela 5. manifestacija "Mirisi Božića u Konavlima". U sklopu manifestacije u srijedu, 26. prosinca održat će se humanitarna akcija "Nek' nam je svijem Božić " namijenjena djeci iz doma Maslina u Dubrovniku. O razvoju agroturističke ponude Konavala raspravljat će se na okruglom stolu u četvrtak, 27. prosinca, a Dani otvorenih vrata konavoskog agroturizma bit će u petak i subotu, 28. i 29. prosinca. Manifestaciju "Mirisi Božića u Konavlima" zatvorit će tradicionalni Festival zelene menestre i vina u nedjelju, 30. prosinca u Domu kulture Čilipi.

VINKOVCI - Vinkovački Centar za rehabilitaciju "Mala Terezija" danas su popodne posjetili članovi Konjičkoga kluba "Satir" i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te štićenicima te ustanove za skrb o osobama s tjelesnim i mentalnim oštećenjima uručili prigodne božićne darove. Radost štićenika, a ustanova brine o njih 90, bila je tim veća jer su posjetitelji "Male Terezije" obučeni poput Djeda Mraza dojahali na konjima dok se župana Galića dovezao u kočiji s dvopregom. Konjanička povorka otputila se zatim na Trg bana Šokčevića i u pješačkoj zoni u središtu Vinkovaca podijelila slatkiše brojnim vinkovačkim mališanima.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙