FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 17. prosinca 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

U dvoboju 13. kola ABA lige košarkaši Cedevite slavili su u Zagrebu protiv Širokog s 90:69 (41:35), te izbili na treće mjesto ljestvice. U lakoj pobjedi Cedevitu su predvodili Šuput (21), Wright (19) i Green (15), dok je kod gostiju najbolji bio Planinić s 20 ubačaja. Cedevita nakon 13 kola ima omjer od osam pobjeda i pet poraza, a vodi Igokea s omjerom 11:2.

ZAGREB

Nogometaš Zagreba Mateo Pavlović karijeru će nastaviti u njemačkom bundesligašu Werderu iz Bremena za koji je potpisao četverogodišnji ugovor, stoji na web-stranici Werdera. Pavlović (22) igra na poziciji stopera, a član je hrvatske reprezentacije do 21 godine.

"Matea pratimo već duže vrijeme i zadovoljni smo što je sada s nama. On je mlad i odličan igrač, visok je, a ima odličnu tehniku. Njegovim dovođenjem Werder će biti bolja momčad", kazao je trener Werdera Thomas Schaaf. Pavlović je već izabrao dres s brojem četiri, a financijski uvjeti prijelaza nisu priopćeni.

ZAGREB

Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) donijelo je odluku kako je nogometaš Zadra Ivan Anton Vasilj kriv jer nije osigurao da u njegovo tijelo ne dospije zabranjena tvar, čime je prekršio Pravila za borbu protiv dopinga HZTA u vezi kategorije kanabinoidi koja se nalazi na popisu zabranjenih sredstava, stoga mu je izrečena kazna zabrane nastupanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od tri mjeseca.U izrečenu kaznu uračunava se vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene Odlukom HZTA od 27. studenoga, tako da izrečena kazna ističe 26. veljače sljedeće godine.Vasilj je bio pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice između Osijeka i Zadra odigrane 20. listopada ove godine.

Na ovu odluku sportaš se ima pravo žaliti Žalbenom vijeću HZTA.

RIO DE JANEIRO

Stadion Castelao Arena u sjevernoistočnom brazilskom gradu Fortalezi postao je prvi završeni stadion na kojemu će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva 2014. godine.Stadion u Fortalezi je službeno otvoren u nedjelju, a zajedno sa stadionom Mineirao u Belo Horizonteu, koji će biti otvoren u petak, jedini je koji je dovršen u postavljenom roku, odnosno do kraja ove godine, a kako bi se na njemu mogle igrati utakmice Kupa konfederacija sljedeće godine.Stadion u Fortalezi potpuno je obnovljen, te je za njegovu izgradnju potrošeno oko 250 milijuna dolara, a kapacitet mu je sada 67,000 mjesta. Svečanosti otvaranja nazočila je i brazilska predsjednica Dilma Rousseff.

Na stadionu u Fortalezi igrat će se šest utakmica na SP-u 2014. uključujući jednu utakmicu Brazila u prvom krugu, jednu utakmicu osmine finala i jedno četvrtfinale.

Međunarodni nogometni savez FIFA za preostale je stadione na kojima će se igrati Kup konfederacija pomaknuo krajnji rok za dovršetak radova na ožujak sljedeće godine do kada bi trebali biti završeni stadioni u Brasiliji, Recifeu, Rio de Janeiru i Salvadoru de Bahiji, dok bi ostali stadioni trebali biti završeni do kraja 2013.

Uz kašnjenje radova na stadionima, FIFA je kritizirala Brazil i zbog kašnjenja u izgradnji novih zračnih luka i prometnica uoči velikog sportskog događaja koji ga očekuje 2014.

LONDON

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) suprotstavila se odluci organizatora "grand slam" turnira US Opena koji su najavili kako će se finalni susret muškog turnira u New Yorku sljedeće godine po rasporedu igrati u ponedjeljak, te ih je pozvala da svoj raspored usklade s rasporedima preostala tri "grand slam" turnira.Organizatori US Opena najavili su kako će se finale tenisača 2013. igrati u ponedjeljak kako bi se igračima omogućio jedan slobodan dan između polufinala, koja se igraju subotom, i finala.

"Promjenom rasporeda kako bi se osigurao slobodan dan između polufinala i finala US Open je prepoznao nevjerojatne fizičke zahtjeve muškog tenisa. No, ATP i njegovi igrači su jasno dali do znanja organizatorima US Opena kako ne podržavaju igranje finala u ponedjeljak. Snažno vjerujemo kako bi se US Open trebao pridržavati sličnog rasporeda kao i ostala tri 'grand slama', odnosno da se polufinala igraju u petak, a finale u nedjelju. Nažalost, odgovor US Opena nije bio u skladu s našim viđenjima", objavili su iz ATP-a.

COURCHEVEL

Četverostruka osvajačica Svjetskog skijaškog kupa Amerikanka Lindsey Vonn (28) odlučila se je vratiti kući kako bi se u potpunosti oporavila od želučanih tegoba zbog kojih je prije mjesec dana bila u bolnici. "Lindsey se vraća kući jer želimo da povrati snagu i bude moćna kao što smo je navikli gledati. Teško je reći kada će se vratiti skijanju, ali nema nikakvog pritiska. Vratit će se kad osjeti da je spremna", rekao je trener američke skijaške reprezentacije Alex Hoedlmoser. On je dodao kako će Vonn propustiti sljedeće četiri utrke, slalom i veleslalom u Aareu (19. i 20. prosinca), te slalom i veleslalom u Semmeringu (28. i 29. prosinca). To znači da bi se Lindsey Vonn trebala vratiti na skijaške staze 1. siječnja u Muenchenu (paralelni slalom), ili 4. siječnja na zagrebačkom Sljemenu (slalom).

Lindsey Vonn je ove sezone upisala po dvije pobjede u spustu i superveleslalomu, ali unatoč odličnim nastupima u brzim disciplinama za vodećom skijašicom Svjetskog kupa Slovenkom Tinom Maze zaostaje čak 385 bodova. Tina Maze, koja je u životnoj formi, ima 799 bodova, na drugom mjestu je Nijemica Maria Hoefl-Riesch sa 468, a Lindsey Vonn je četvrta sa 414 bodova.

SANKT PETERBURG

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga, poznati kao najekstremniji u Rusiji, uputili su novogodišnju želju upravi kluba u kojem traže da za Zenit mogu igrati samo "rasno čisti" nogometaši. Navijači Zenita ne žele u momčadi crnopute igrače ili nogometaše homoseksualnih sklonosti, a ideal bi bila momčad sastavljena od Slavena i pripadnika baltičkih naroda. Krajnje nacionalističke skupine navijača iz Sankt Peterburga već odavno ne skrivaju svoje ekstremne stavove, često rade nerede na stadionima, a javno se ponose činjenicom da je ženama zabranjen ulaz na tribine stadiona Petrovskij na kojima su smješteni najradikalniji.

Zenit se upravo ove sezone pojačao s dvojicom crnoputih nogometaša - Brazilcem Hulkom i Belgijancem Alexom Witselom, koje su platili čak 80 milijuna eura.

RIM

Talijanski prvoligaš Sampdoria smijenila je trenera Ciru Ferraru, a na njegovo mjesto postavila iskusnog Delia Rossia.

Bivši talijanski reprezentativac Ciro Ferrara bio je trenerom kluba iz Đenove samo pet mjeseci, a Sampdoriju je ostavio tek na 14. mjestu ljestvice.Rossi je u karijeri trenirao Lazio, Palermo i Fiorentinu, koju je morao napustiti u svibnju nakon što je na utakmici nokautirao svoga igrača Adema Ljajića. Inače, danas je trenera smijenila i Siena.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙