FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. prosinca 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT

Nogometaši Hajduka plasirali su se u polufinale Hrvatskoga kupa nakon što su u uzvratnom susretu u Splitu svladali drugoligaša Zelinu s 2:0 pogocima Antonija Milića (14) i Franka Andrijaševića (76). U prvom susretu u Svetom Ivanu Zelini rezultat je bio 1:1, te Splićani idu dalje s ukupnim rezultatom 3:1. Hajduk je do pobjede i prolaza došao teškom mukom, iako su od 53. minute gosti iz Zeline igrali bez isključenoga Dražena Fučeka. Milić je u 14. minuti doveo Hajduk u vodstvo, da bi potom Zelina promašila niz velikih prilika, a posebno se ispromašivao Dražen Mesec koji je dvaput pogađao vratnicu Hajdukovih vrata. Pogodak kojim je Hajduk potvrdio prolaz u polufinale zabio je Andrijašević u 76. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora.

Pred 3500 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Krečak iz Šibenika. Ranije su polufinale Kupa izborili Slaven Belupo, Lokomotiva i Cibalia, a termini polufinalnih susreta su 3. i 17. travnja sljedeće godine.

Rezultati četvrtfinala:

HAJDUK - ZELINA (II) 2:0 (prvi susret 1:1)

LOKOMOTIVA - GOŠK DUBROVNIK (III) 1:0 (0:0)

OSIJEK - CIBALIA 1:3 (1:1)

SLAVEN BELUPO - ZADAR 3:1 (0:1)

ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje 6. veljače u Londonu, na stadionu Fulhama (Craven Cottage), objavljeno je u srijedu na internetskoj stranici HNS-a. Bit će to dobra provjera uoči nastavka kvalifikacija za SP 2014., s obzirom da Hrvatska 22. ožujka dočekuje Srbiju, a 26. ožujka gostuje u Walesu. Nakon četiri kola kvalifikacija Hrvatska i Belgija su vodeće sa po 10 bodova, slijede Srbija i Makedonija sa po 4, Wales ima 3, a Škotska 2 boda.

"Iznimno sam zadovoljan što ćemo ovaj prijateljski susret igrati protiv Južne Koreje. Craven Cottage je legendarni engleski stadion, ima izvrstan teren, jedan od najboljih u Premiershipu. Također, ovaj put nije dalek niti za naše igrače, a niti za sve one koji bi našu momčad htjeli uživo vidjeti na djelu", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Južna Koreja je trenutno 32. reprezentacija svijeta prema Fifinoj ljestvici. Deset reprezentativaca igra u Europi, a ove jeseni u najboljoj je formi bio napadač Heung-Min Son, koji zajedno sa Milanom Badeljom igra u Hamburgeru.

Južna Koreja je nastupila na posljednjih sedam svjetskih prvenstava, a najbolji rezultat ostvarila je 2002. kada je bila četvrta, dok je na posljednjem SP u Južnoj Africi ušla u osminu finala gdje je izgubila od Urugvaja sa 1-2. Dobro stoji i u kvalfikacijama za SP 2014., a s obzirom da će do kraja kvalifikacija tri puta igrati kod kuće i samo jednom u gostima, vjerojatno će po osmi puta zaredom izboriti nastup na SP-u. Također, treba dodati da je na posljednja dva Azijska prvenstva, 2007. i 2011., bila brončana.

TOYOTA

Južnoamerički nogometni prvak, brazilski Corinthians prvi je finalist ovogodišnjeg Svjetskog klupskog prvenstva koje se igra u Japanu. Corinthians je u polufinalu igranom u Toyoti svladao afričkog prvaka, egipatski Al Ahly sa 1-0 (1-0).

Strijelac jedinog pogotka bio je Peruanac Paolo Guerrero u 30. minuti.U nedjeljnom finalu Corinthians će igrati protiv pobjednika dvoboja između europskog prvaka, engleskog Chelseaja i prvaka Sjeverne i Srednje Amerike, meksičkog Monterreya koji je na rasporedu u četvrtak u Yokohami.U susretu za peto mjesto na ovom natjecanju prvak Japana Sanfecce Hiroshima je sa 3-2 (1-1) svladao azijskog prvaka, južnokorejski Ulsan Hyndai. Pogotke za pobjednike postigli su Yamigishi (35) i Sato (56, 72), dok su za poražene strijelci bili Mizumoto (17-ag) i Lee (90+5).Hrvatski nogometaš Mihael Mikić odgledao je čitav susret s klupe za pričuve Sanfeccea.

ZAGREB

Hrvatski skijaški reprezentativac Natko Zrnčić Dim je danas ujutro operiran u Krapinskim Toplicama i napravljena mu je stabilizacija lijevog ramena, priopćeno je iz Hrvatskog skijaškog saveza.Natko Zrnčić Dim će sutra izaći iz bolnice, a prvih mjesec dana ne smije micati ramenom, no može raditi kondicijske treninge koji nisu vezani uz micanje ramena (sobni bicikl, trbušnjaci itd.), dok će rehabilitacija i razgibavanje ramena početi sredinom siječnja.Povratak na snijeg može se očekivati u ožujku sljedeće godine ako rehabilitacija bude išla dobro, a postoji i mogućnost nastupa na nekim utrkama krajem sezone, dodaje se u priopćenju.

Zrnčić Dim je zaradio težu ozljedu ramena na stazi u Beaver Creeku nakon pada u utrci spusta. Odluka za odlazak na operaciju činila se logičnim i najboljim izborom, jer bi inače postojala velika mogućnost ponovnog iskakanja lijevog ramena, a cilj je da Natko potpuno zdrav i spreman dočeka sljedeću olimpijsku sezonu.

ISTANBUL

Prvog dana Svjetskog prvenstva u plivanju u 25-metarskim bazenima hrvatska muška štafeta na 4x100 metara slobodno u sastavu Ivan Levaj, Dominik Straga, Mihael Vukić i Mislav Sever zauzela je deveto mjesto u kvalifikacijama, te ima status prve rezerve za večerašnje finale.

Naša je štafeta ostvarila rezultat od 3:16.68 minuta što je za 2.28 sekundi slabije od vremena osmoplasirane Turske koja je posljednja izborila nastup u finalu.Najbolje vrijeme u kvalifikacijama ostvarila je Italija sa 3:08.74, 16 stotinki slabiji rezultat imala je drugoplasirana štafeta SAD-a, a 28 treća Rusija.Dominik Straga nastupio je i u kvalifikacijama utrke na 100 metara leptir, ali iako je s vremenom 53.14 za gotovo sekundu popravio svoj najbolji ovogodišnji rezultat (54.12) nije bio niti blizu plasmanu u polufinale zauzevši 33. mjesto. Posljednje, 16. mjesto koje vodi u polufinale zauzeo je Bjelorus Jevhen Curkin sa 51.47, dok je najbrži bio Amerikanac Ryan Lochte sa 50.16 ispred Kineza Penga Wua sa 50.49 i Južnoafrikanca Chada Le Closa sa 50.73.

BARCELONA

Leo nikad neće napustiti Barcelonu, kazao je otac argetinskog nogometaša Lea Messia u razgovoru za dnevnik AS.

"Ne mogu zamisliti da Leo igra igdje drugdje osim u Barceloni. On se u Barceloni osjeća sjajno i više puta mi je kazao da ne namjerava igrati za neki drugi klub", kazao je Jorge Messi. Messi je prošlog vikenda oborio 40 godina star rekord Nijemca Gerda Muellera, postigavši 86 pogodaka u jednoj kalendarskoj godini. "Čak je i mene to iznenadilo. Mislio sam da će biti nemoguće postaviti novi rekord, jer se ipak radi o toliko puno zgoditaka", kazao je Messijev otac.

Leo Messi je za prvu momčad Barce debitirao 2004., a do danas je odigrao 352 utakmica i postigao 283 zgoditaka.

ISTANBUL

Prvoga dana Svjetskog plivačkog prvestva u 25-metarskim bazenima u Istanbulu najviše uspjeha su imali američki predstavnici koji su osvojili tri od pet zlatnih medalja. Ryan Lochte je potvrdio da je trenutno najbolji plivač svijeta na 200 slobodno, a svoje drugo današnje zlato Lochte je osvojio u štafeti 4x100 slobodno zajedno s Anthony Ervinom, Jamesom Feigenom i Matthewom Greversom. Naslov svjetskih prvakinja osvojile su i Amerikanke u štafeti 4x200 slobodno.

Mađarica Katinka Hosszu je na 200 leptir osvojila zlato s drugim rezultatom svih vremena, dok je Britanka Hannah Miley oborila europski rekord na 400 mješovito.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙