FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 7. prosinca 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT

U utakmici 19. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali zaprešičkog Intera s 1:0 (1:0).Pred 3000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Vidulin iz Kanfanara.

Strijelac: 1:0 Milić (33)

ZAGREB

U utakmici 19. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Lokomotive svladali vinkovačku Cibaliju s 1:0 (0:0).Susret se igrao na stadionu u Maksimiru, a sudio je pred 100 gledatelja Ljubičić iz Osijeka.

Strijelac: 1:0 Antolić (82)

ZAGREB

U utakmici 19. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši NK Zagreba svladali Istru 1961 s 2:1 (1:1).Susret se igrao na stadionu u Kranjčevićevoj, a sudio je pred 300 gledatelja Burilo iz Osijeka.Strijelci: 0:1 Roce (11), 1:1 Vojtuš (39-11m), 2:1 Abdurahimi (87-11m)

ZAGREB

Rezultati 19. kola Prve hrvatske nogometne lige:

Lokomotiva - Cibalia 1:0 (Antolić 82)

Zagreb - Istra 1961 2:1 (Vojtuš 39-11m,Abdurahimi 87-11m//Roce 11)

Hajduk - Inter 1:0 (Milić 33)

Subota:

Zadar - Split (15 sati)

Rijeka - Slaven Belupo (19 sati)

Nedjelja:

Osijek - Dinamo (19 sati)

Poredak:

1. Dinamo 18 13 2 3 39-14 41

2. Hajduk 19 9 6 4 27-14 33

3. Lokomotiva 19 9 5 5 27-21 32

4. Rijeka 18 9 4 5 28-23 31

5. Split 18 9 3 6 28-21 30

6. Slaven Belupo 18 9 3 6 28-26 30

7. Osijek 18 5 8 5 19-17 23

8. Istra 1961 19 5 5 9 17-22 20

9. Inter 19 4 7 8 21-25 19

10. Cibalia 19 4 4 11 16-31 16

11. Zagreb 19 4 4 11 12-31 16

12. Zadar 18 3 5 10 19-36 14

BEOGRAD

Mađarske rukometašice pobijedile su u susretu 3. kola C skupine Europskog prvenstva u Novom Sadu Španjolsku s 32:31. Mađarice su pobjedom osigurale drugi krug, kao i ranije Španjolke, dok će trećeg putnika iz ove skupine dati posljednji ogled između Hrvatske i Njemačke. Hrvatice ne smiju izgubiti, a u slučaju pobjede ili neriješenog ishoda u drugi će krug prenijeti dva boda. U skupini D Ruskinje su pobjedom nad Islanđkama 30:21 potvrdile plasman u drugu fazu, a večeras u ovoj skupini za prvo mjesto igraju Crna Gora i Rumunjska.

MOSKVA

U prvom dvoboju 19. kola Ruske lige Krasnodar je slavio u gostima kod Rostova s 3:2, a hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa primio je zgoditak nakon četiri utakmice. Pletikosa je svoju mrežu održao netaknutom ukupno 327 minuta, no u utakmici s Krasnodarom je primio čak tri pogotka. Rostov je ostao 11. na ljestvici sa šest bodova više od 13. mjesta koji vodi u doigravanje za ostanak.

SPLIT

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović pozitivnim je ocijenio zamisao UEFE po kojoj bi Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine moglo organizirati u više zemalja, te da bi i Hrvatska mogla biti domaćinom jedne od skupina tog natjecanja, ali je i upozorio da financiranje mora biti transparentno. "Ako se osigura financijska konstrukcija na način da bude transparentna i da ne bude problema kao što se dogodilo sa rukometnim dvoranama za Svjetsko prvenstvo 2009, onda nema nikakvog razloga da i u Hrvatskoj ne bude jedna od skupina EURA. Tim više što je Hrvatska zemlja koja uživa veliki ugled u svijetu po svojoj nogometnoj reprezentaciji", izjavio je Jovanović danas za Hinu. On je izrazio nadu da će se do 2020. godine srediti stanje "u hrvatskom nogometu i nacionalnoj ligi", pa ne vidi razloga zašto se ne bi kandidrali i zadomaćinstvo jedne skupine Europskog nogometnog prvenstva te godine. Na upit koji grad u Hrvatskoj ima najbolju logistiku za takvo domaćinstvo, ministar Jovanović je istaknuo kako mu nisu poznati uvjeti za to, te ne može gvoriti egzaktno.

"Ukoliko Poljud ispunjava sve uvjete ne vidim zašto ne bi moglo biti na njemu odigrano natjecanje jedne skupine Europskog nogometnog prvenstva", dodao je.Komentirajući izjavu predsjednika UEFE Michela Platinija na nedavnoj proslavi 100-godišnjice Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), u kojoj je upozorio na moguće neregularnosti u hrvatskom nogometnom prvenstvu, minstar Jovanović je za današnjeg boravka u Splitu novinarima također rekao da se slaže sa takvom Platinijevom ocjenom.

"Meni su mnogi zamjerili kada sam to govorio na početku mog ministarskog mandata, a sada kada je to Platini rekao vidi se da sam bio u pravu. Mene su zbog mojih izjava neki bivši čelnici HNS-a napali da se kao minsitar miješam u nogomet te da će se zbog toga žaliti UEFI, a sada su dobili jednu poruku. Platini je na taj način razgovarao i sa mnom u Beogradu gdje je bila konferencija o spriječavanju neregularnosti u sportu", kazao je Jovanović. Dodao je kako je spreman surađivati sa svim institucijama radi rješavanja problema huligana rekavši kako se radi o "šačici navijača koji teroriziraju sve ljubitelje sporta u Hrvatskoj".

SPLIT

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je posjetio sjedište Košarkaškog kluba Split gdje je kupio jednu dionicu tog kluba kojem je u tijeku pretvorba u dioničarsko društvo. "Moja dolazak u KK Split i kupnja jedne dionice je simbolični čin kojim sam želio pozvati građane Splita, Dalmacije i Hrvatske koji vole košarku da kupe jednu dionicu i tim malim korakom istovremeno naprave ogroman korak ka pomaganju tom košarkaškom klubu da se vrati na stare putove slave. Taj je klub, odnosno bivša Jugopslatika, najveći europski košarkaški klub 20. stoljeća", kazao je ministar Jovanović. On je dodao kako bi košarkaški klub Split riješio veliki dio svojih problema ako bi, primjerice, 10.000 ljubitelja košarke kupilo po jednu dionicu. "Na taj način će svi koji vole košarku dati doprinos košarkaškom klubu Split da riješi nagomilane probleme, jer ova Uprava i igrači koji su stasali i svi oni koji su igrali za bivšu Jugoplastiku i sadašnji KK Split to zaslužuju", naglasio je ministar Jovanović.

Na upit prijeti li opasnost da se i u KK Splitu dogodi "loša pretvorba" kao što se to dogodilo nogometnom klubu Hajduk, ministar Jovanović je rekao kao je uvjeren da je uprava koja vodi KK Split odgovorna i da će poštivati osnovno pravilo profesionalnih uprava - financijsku disciplinu, a to znači "potrošiti onoliko koliko se uprihoduje".

"Da se tako radilo u Hajduku, on danas ne bi bio u ovim problemima", dodao je ministar Jovanović.

ST.MORITZ

Slovenska skijašica Tina Maze pobijedila je u petak u superkombinaciji koja se u petak vozila za Svjetski kup u Saint-Moritzu, dok je drugo mjesto zauzela Austrijanka Nicole Hosp a treće njena sunarodnjakinja Kathrin Zettel. Ovo je treća ovosezonska pobjeda za Maze i 14. u Svjetskom kupu. Njena prednost ispred drugoplasirane Hosp je 88 stotinki, a ispred Zettel sekundu i osam stotinki.

Slovenka, koja je ovom pobjedom učvrstila svoje prvo mjesto u ukupnom poretku, imala je najbolje vrijeme u super-G-ju koji se vozio ujutro te u utrci slaloma koja se vozila poslije podne.Maze sada ima 497 bodova u ukupnom poretku i prednost od 131 boda ispred Njemice Marie Hoefl-Riesch, koja je danas bila četvrta.

Amerikanka Lindsey Vonn, koja je u super-G-ju bila četvrta, nije završila slalomsku utrku. Američka skijašica ima 187 bodova manje od Maze u ukupnom poretku.

ZAGREB

Revolucionarna ideja Europske nogometne federacije (UEFA) da se Europsko prvenstvo 2020. godine održi u velikim gradovima diljem 'Starog kontinenta' izazvala je niz pozitivnih komentara nogometnih dužnosnika, ali i razočaranje među navijačima.Većina nogometnih radnika smatra kako je ovo sjajna ideja u 'financijski uzdrmanoj i krizom pogođenoj Europi', gdje postoji samo nekoliko zemalja koje su sposobne financijski iznijeti cijeli projekt. Jedini koji su glasovali protiv "Europskog EURO-a" bili su Turci. Razočarani su i navijači jer nitko nije razmišljao o tome kako će putovati primjerice na utakmicu u Kopenhagen, zatim u Atenu, te potom Kazahstan i koliko će ih to novaca koštati.Predsjednik Udruženja europskih klubova i izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge smatra kako je ovo dobra ideja jer je kriza dobrano protresla Europu."U ovom trenutku ne postoje zemlja ili dvije koje mogu investirati u infrastrukturu i financijski pokriti cijeli projekt. Zbog toga mi se ovo čini dobrom idejom. Možda je vrijeme za ujedinjenu Europu," kazao je Rummenigge.Predsjednik Portugalskog nogometnog saveza (FPF) Fernando Gomes pozdravio je ideju najavivši kako će se Portugal kandidirati za organizaciju. "U vrijeme velikih financijskih problema ovo je super potez. Iza nas je organizacija EP-a 2004. godine i imamo spremnu infrastrukturu. Sigurno ćemo se kandidirati," poručio je Gomes.Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Wolfgang Niersbach otkrio je kako ga odluka o 'zajedničkom EP-u' nije iznenadila. Niersbach je također poručio kako Njemačka ulazi u igru za jednog od domaćina.

"Očekivali smo ovakvu odluku, jer u njoj ne vidim niti jednu slabu stranu. Mi smo spremni i sigurno ćemo kandidirati jedan grad," poručio je čelnik DFB-a.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙