FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 15. prosinca 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT

U susretu 13. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je pred 1.500 gledatelja u dvorani Gripe pobijedio Split 78:75 (17:16, 14:26, 24:18, 20:18) ostvarivši petu pobjedu sezone.Goste su do pobjede predvodili Goran Vrbanc sa 18 koševa, Bariša Krasić sa 15 koševa i četiri skoka, Romeo Travis sa 13, te Stewart Allen sa 12 koševa i pet asistencija, dok su god Splita najbolji bili Vedran Vukušić sa 22 koša i Ivan Mimica sa 15 koševa.Nakon 13 kola oba sastava imaju po pet pobjeda i osam poraza.Večeras nastupa još jedan hrvatski klub. Cibonu očekuje gostovanje kod lidera Igokee. Cedevita će u ponedjeljak ugostiti Široki.

ISTANBUL/ZAGREB

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u finale SP-a u 25-metarskim bazenima u Istanbulu na 50 leđno, disciplini u kojoj Dubrovkinja još uvijek drži svjetski rekord. Jovanović je u polufinalu plivala 27.31 sekundu, što joj je bilo dovoljno tek za 12. mjesto. Do osme pozicije koja je vodila u finale Sanji je nedostajalo 30 stotinki. Inače, Jovanović u ovoj disciplini ima važeći svjetski rekord - 25.70 sekundi, koji je postavila upravo u Istanbulu 2009. godine.

BIOGRAD

Hrvatski jedriličarski savez (HJS) po prvi puta u povijesti je dobio ženu za predsjednicu nakon što je Ana Mrak Taritaš dobila najviše glasova na Izbornoj skupštini Saveza u Biogradu. Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Mrak-Taritaš za dva je glasa pobijedila dosadašnjeg predsjednika Marijana Hanžekovića, te će u naredne četiri godine voditi Hrvatski jedriličarski savez. Ana Mrak Taritaš je dobila 61, a Hanžeković 59 glasova nazočnih skupštinara. Mrak-Taritaš je, inače, majka hrvatskoga reprezentativca u klasi laser Ivana Taritaša.

"Možda je za hrvatsko jedrenje i za jedan sport neuobičajeno da na čelo dolazi žena. Nekoliko puta sam se u svom životu susretala s opcijom da sam kao žena prvi put bila negdje. Ja razmišljam o HJS-u možda na drugačiji način nego što je to bilo dosad. Savez je savez svih klubova, i malih i velikih i srednjih. Savez treba poticati klubove, i pomagati male klubove i napredak jedrenja, a velikim klubovima, olimpijcima i reprezentativcima treba omogućiti da njihov rad i put idu nekim redom kojim trebaju ići. Osnovno posao Saveza je pomoć malim klubovima, jedrenje u najmanjoj klasi, to je kod nas Optimist, a naši reprezentativci i olimpijci idu svojim putem neovisno od Saveza, to im treba i nadalje omogućiti", kazala je nova predsjednica, najavivši prve odluke i početak rada novog saziva HJS-a nakon novogodišnjih blagdana.

VAL GARDENA

Amerikanac Steven Nyman senzacionalni je pobjednik spusta za Svjetski kup u talijanskoj Val Gardeni. Nyman je do pobjede došao sa startnim brojem 39, a slavio je sa 19 stotinki prednosti ispred Slovenca Roka Perka, također velikog iznenađenja jer je imao startni broj 35. Na ishod utrke su uvelike utjecali teški meteorološki uvjeti na stazi, koji su se bitno popravili kada su startali skijaši sa većim startnim brojevima. Nyman (30) je to iskoristio za drugu pobjedu u karijeri, a i prvu je ostvario na spustu u Val Gardeni 2006. Treće mjesto je osvojio svjetski prvak u spustu Kanađanin Erik Guay. Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Norvežanin Aksel Lund Svindal završio je utrku kao peti i povećao vodstvo, te sada ima 585 bodova. Drugi je Ted Ligety (408), a treći Marcel Hirscher (380).

Ivica Kostelić je ranije odlučio propustiti spust u Val Gardeni, ali će zato u nedjelju voziti veleslalom u Alta Badiji.U ukupnom poretku Ivica je sada 19. s 132 boda.

TOKIO

Predsjednik Fife Sepp Blatter izjavio je u subotu da će razgovarati sa čelnim čovjekom Uefe Michelom Platinijem o blagoj kazni koja je izrečena Srbiji zbog rasističkih incidenata u Kruševcu. "Razgovarat ću sa predsjednikom Uefe Platinijem o visini kazne koja je izrečena Srbiji, ali pitanje je može li on uopće utjecati na Disciplinsku komisiju Uefe. Kad je u pitanju rasizam i diskriminacija u nogometu, takve pojave trebaju biti oštro kažnjene", rekao je Blatter u subotu u Tokiju nakon sastanka Izvršnog odbora Fife. Disciplinska komisija Uefe kaznila je srpsku U-21 reprezentaciju igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama, a Srpski nogometni savez sa 80.000 eura zbog rasističkih ispada na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu u listopadu u dodatnim kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo.

Čelnici Uefe razočarani su kaznom koja je izrečena Srbiji, pa se čak razmišlja o žalbi na odluku Disciplinske komisije. Najavljuje se kako će Michel Platini cijeli slučaj predočiti neovisnom disciplinskom tijelu Uefe i po svemu sudeći tražiti oštriju kaznu.

Vodstvo Engleskog nogometnog saveza obrušilo se na Uefu zbog blagih kazni smatrajući kako je Uefa trebala poslati snažnu poruku da neće tolerirati rasizam. Umjesto toga Srbija je kažnjena sa 80.000 eura što je 20.000 eura manje od kazne koju je dobio danski napadač Nicklas Bendtner zbog reklamiranja jedne kladionice tijekom ovogodišnjeg Eura.

LONDON

Nogometaši Manchester Uniteda i Manchester Citya ubilježili su pobjede u 17. kolu Engleske lige, dok je Mladen Petrić postigao zgoditak za svoj Fulham koji je izgubio kod QPR-a. United je kod kuće lako došao do pobjede protiv Sunderlanda (3:1) zahvaljujući pogocima Van Persiea, Cleverleya i Rooneya, a ManU je održao šest bodova prednosti ispred gradskog rivala Citya, koji je također s 3:1 slavio kod Newcastlea. Golove za aktualnog engleskog prvaka zabili su Sergio Aguero (10), Javi Garcia (39) i Yaya Toure (78), dok je pogodak za domaćine postigao Demba Ba (51).Petrić se upisao u strijelce za Fulham, postigavši pogodak u 88. minuti za konačnih 1:2 u porazu kod QPR-a. Petrić je u igru ušao u 63. minuti, ali mu je i to bilo dovoljno za njego četvrti gol ove sezone. Aston Villa je iznenađujuće slavila kod Liverpoola s 3:1, Norwich City je pobijedio Wigan s 2:1, dok su Stoke City i Everton odigrali 1:1. Nikica Jelavić je odigrao cijelu utakmicu za Everton.

Queens Park Rangers 2 Adel Taarabt 52,68

Fulham 1 MLADEN PETRIĆ 88

- - -

Liverpool 1 Steven Gerrard 87

Aston Villa 3 Christian Benteke 29,51, Andreas Weimann 40

- - -

Manchester United 3 Robin van Persie 16, Tom Cleverley 19, Wayne Rooney 59

Sunderland 1 Fraizer Campbell 72

- - -

Norwich City 2 Anthony Pilkington 15, Wesley Hoolahan 64

Wigan Athletic 1 Shaun Maloney 51

- - -

Stoke City 1 Kenwyne Jones 52

Everton 1 Ryan Shawcross 36ag

- - -

Newcastle United 1 Demba Ba 51

Manchester City 3 Sergio Aguero 10, Javi Garcia 39, Yaya Toure 78

BEOGRAD

U finalu Europskog prvenstva u Srbiji igrat će rukometašice Norveške i Crne Gore. U polufinalnim dvobojima u Beogradu norveške rukometašice su svladale Mađarsku s 30:19 (16:11), dok su Crnogorke bile bolje od Srbije s 27:26 (13:14).U neizvjesnoj utakmici Crnogorke su došle do pobjede nad domaćinom prvenstva pred čak 12.500 gledatelja, a junakinja dvoboja bila je Milena Knežević, koja je postigla osam zgoditaka.

Aktualne olimpijske, svjetske i europske prvakinje Norvežanke s lakoćom su se plasirale u finale u dvoboju s Mađaricama, te potvrdile da su apsolutne favoritkinje prvenstva. Finale je na rasporedu u nedjelju u 17 sati, a dvoboj za broncu u 14.30 sati.

ZAGREB

Talijanska klizačica Carolina Kostner očekivano je trijumfirala na 45. izdanju Zlatne piruete, koja je danas završila u Zagrebu. Svjetska prvakinja Kostner je i u slobodnom programu bila najbolja i s ukupno 175.02 bodova slavila ispred Ruskinje Kristine Zasejeve (149.10) i Brazilke Isadore Williams (143.52). Njen nastup oduševio je publiku, a 25-godišnja Carolina se pokazala kao vrhunska profesionalka. Čak i 10 minuta nakon nastupa, strpljivo je davala autograme i imala osmjeh za svakog navijača željnog fotografije."U petak sam se iznenadila, dobro sam podnijela nervozu i pritisak, ali u subotu sam se vratila u realnost. Moram priznati da je još mnogo rada ispred mene. Zlatna pirueta je bila jako dobra provjera. Sada znam što treba popraviti, što trebam raditi na treningu. Što točno? Znam da ako ću biti smirenija, da ću bolje klizati. Bila sam nervozna i iako je u klizanju teško to reći, ali trenutno sam na nekih 75 posto svojih mogućnosti", poručila je aktualna svjetska prvakinja i dodala kako voli klizati u Ledenoj dvorani Doma sportova: "Zagreb pamtim po dobrom, tu sam po drugi put postala europska prvakinja 2008. godine, Zagreb mi daje dobru, pozitivnu energiju".

Hrvatice posljednjeg dana Piruete nisu se previše popele u konkurenciji. Mirna Librić je ostala na 16. mjestu, Franka Vugec je potvrdila svoje 18. mjesto, dok je Ema Lipovščak skočila s 20. na 19. poziciju klizačica na 45. Zlatnoj pirueti.

"Previše sam griješila, a tih par padova mi je uzelo previše energije“, kazala je Librić koja će Hrvatsku zastupati na predstojećem EP u Zagrebu krajem siječnja. Ona je već ranije ispunila normu i naredni mjesec dana će brusiti formu.

Kod plesnih parova, slavili su Rusi Ekaterina Rjazanova i Ilja Tkačenko, uvjerljivo ispred Zlobine/Sitkova iz Azerbejdžana, te ukrajinskog para Heekin-Canedy/Dun.

BERLIN

U susretu 17. kola njemačkog nogometnog prvenstva Freiburg je priredio iznenađenje pobijedivši u Gelsenkirchenu Schalke 3:1. Golove za gostujući sastav postigli su Jan Rosenthal (26, 61) i Jonathan Schmid (32), a za Schalke Jefferson Farfan (20). Oba sastava su utakmicu završila s igračem manje. U 80. minuti je isključen dvostruki strijelac Rosenthal, a minutu kasnije i napadač Schalkea Huntelaar. U ranije odigranom susretu Bayer Leverkusen je pobijedio HSV 3:0 smanjivši zaostatak za vodećim Bayernom na devet bodova. Golove za 'apotekare' zabili su Stefan Kiesling (27, 66) i Andre Schürrle (36). Za HSV je do 83. minute igrao hrvatski reprezentativac Milan Badelj, dok je njegov suigrač Ivo Iličević ušao u igru u 65. minuti.Eintracht Franckfurt je na gostovanju pobijedio Wolfsburg 2:0, a gosti su sav posao obavili u prvih 20 minuta utakmice. Golove su postigli Alexander Meier (12) i Takashi Inui (18). Domaćin je od 16. minute igrao bez isključenog Josuea. Ivica Olić i Srđan Lakić nisu nastupili za Wolfsburg.Na ljestvici vodi Bayern sa 42 boda, Bayer ima 33, a na trećem mjestu je Eintracht sa 30 bodova. Aktualni prvak Borussia Dortmund je četvrti sa 27 bodova, ali i utakmicom manje.

REZULTATI:

Schalke - Freiburg 1:3 (Farfan 20 / Rosenthal 26, 61, Schmid 32)

Mainz - Stuttgart 3:1 (Mueller 55,71, Soto 90+2 / Harnik 48)

Fortuna - Hanover 2:1 (Schahin 40, Ken Ilso 83 / Diouf 69)

Wolfsburg - Eintracht 0:2 (Meier 12, Takashi Inui 18)

Fuerth - Augsburg 1:1 (Sobiech 69 / Moelders 9)

Bayer - HSV 3:0 (Kiessling 27,66, Schuerrle 36

U petak:

Bayern . Borussia Moen. 1:1 (Shaqiri 59 / Marx 21-11m)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙