FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 8. prosinca 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

VAL D'ISERE/ZAGREB

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 16. mjesto na slalomu Svjetskog kupa u francuskom Val d'Isereu. Kostelić je nakon prve vožnje staze Olympique de Bellevarde bio sedmi, no u drugoj je pokvario plasman s tek 25. vremenom vožnje, te je nakraju bio 16. s zaostatkom od 1.81 sekundi za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom. Drugo mjesto zauzeo je Nijemac Felix Neureuther (+0.50), a treće Austrijanac Marcel Hirscher (+0.57), koji je vodio nakon prvog laufa. Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal zauzeo je 37. mjesto i nije se plasirao u drugu vožnju.

U ukupnom poretku i dalje vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal (400) ispred Teda Ligetya (342) i Hirschera (280), dok je Kostelić s novih 15 bodova na 17. poziciji s ukupno 106 bodova. U poretku slaloma vodi Šveđanin Andre Myhrer (150) ispred Hirschera (140), dok je Kostelić 11. s 47 bodova.

U nedjelju se u Val d'Isereu vozi veleslalom.

KRAGUJEVAC/ZAGREB

U dvoboju 12. kola regionalne ABA lige košarkaši Splita su izgubili u Kragujevcu od Radničkog s 72:63 (32:34).Splićani su se dobro držali u prvom dijelu utakmice, ali su pali u trećoj četvrtini koju su izgubili s 8:18. Vedran Vukušić je s 17 poena bio najučinkovitiji kod Splićana kojima je to sedmi poraz u ligi.

ZADAR

U utakmici 19. kola Prve HNL u Zadru su nogometaši Zadra svladali Splita s 1:0 (1:0). Susret se igrao na stadionu Stanovi, a sudio je pred 300 gledatelja Krečak iz Šibenika.Strijelac: 1:0 Šimurina (37)

Promašeni penal: Rebić (Split, 63)

PERTH

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale prvog juniorskog Svjetskog prvenstva, koje se od 1. do 9. prosinca održava u australskom Perthu, jer su ih u polufinalu sa 10:9 (4:2, 2:2, 3:2, 1:3) pobijedili vršnjaci iz Italije.U finalu će Italija igrati protiv Mađarske, koji su u polufinalu sa 9:8 pobijedili Srbiju, a naši će sutra za brončanu medalju igrati protiv Srbije. Strijelci za Hrvatsku u susretu protiv Italije bili su: Bukić 3, Miloš i Goreta po 2, te Živković i Šarić po 1, dok je kod Italije Fondeli dao četiri pogotka.

Naši juniori, nakon što su bez poraza osvojili prvo mjesto u skupini, te u četvrtzavršnici uvjerljivo savladali reprezentaciju SAD, u polufinalu su zaustavljeni od vršnjaka iz Italije.

krajnje neizvjesnom susretu koji uz malo sportske sreće mogao i drugačije završiti.

ZAGREB

Povjerenik za natjecanje MAXtv Prve lige Josip Brezni zbog velikih količina snježnih oborina u kontinentalnom dijelu Hrvatske donio je odluku o odgodi odigravanja utakmice 19. kola Osijek - Dinamo koja se trebala igrati u nedjelju 9. prosinca na stadionu Gradski vrt. Novi termin utakmice je nedjelja, 10. veljače 2013. godine s početkom u 15 sati."Kontinentalni dio Hrvatske pod utjecajem je vremenskih nepogoda i velike količine snijega koji će prema prognozama u istočnom dijelu zemlje padati sve do nedjelje u prijepodnevnim satima. Zbog velikih količina snijeg, otežan je i dolazak momčadi GNK Dinamo i službenih osoba na utakmica, a u slučaju odigravanja utakmice u takvim uvjetima postoji mogućnost ozljeda igrača kao i nemogućnost dolaska gledatelja na utakmicu. Nakon obavljenih konzultacija s predstavnicima klubova postignuta je suglasnost da se utakmica odgodi kako bi se izbjegli mogući nepotrebni troškovi oko poduzetih aktivnosti u organizaciji utakmice, a koji nisu garancija da će se stvoriti uvjeti za normalno odigravanje utakmice," poručio je povjerenik Prve HNL.Dinamo će prvi dio sezone zaključiti na prvom mjestu sa 41 bodom, dok će Osijeka zimsku pauzu provesti na sedmoj poziciji sa 23 boda.

LONDON

Vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Chelsea Rus Roman Abramovič ponudio je Pepeu Guardioli 17 milijuna eura godišnje ukoliko od iduće sezone preuzme 'Bluese'.Ukoliko bivši Barcelonin trener prihvati ponudu postao bi uvjerljivo najplaćeniji nogometni trener u povijesti. Trenutačno najveći ugovor ima Portugalac Pepe Guardiola koji u Real Madridu zarađuje 15,3 milijuna eura po sezoni. Talijan Carlo Ancelotti na klupi PSG-a prima godišnje 13,5 milijuna eura, dok njegov sunarodnjak Marcelo Lippi u kineskom Guangzhou Evergrande ima 10 milijuna eura po sezoni.Prema pisanju engleskog tiska kao alternativa za Guardiolu spominje se trener njemačkog prvaka Borussie Dortmund Jurgen Klopp, a ne isključuje se i povratak Mourinha na Stamford Bridge ukoliko Portugalac napusti 'Kraljevski klub'.

ST MORITZ

Amerikanka Lindsey Vonn pobjednica je superveleslalomu u St. Moritzu, devete utrke Svjetskog kupa u alpskom skijanju.Vonn je do četvrte pobjede sezone i 57. u karijeri došla s rezultatom 1:02.71, druga je bila Slovenka Tina Maze sa 37 stotinki sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Amerikanki Juliji Mancuso (+1,01). U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Maze sa 577 bodova, druga je Njemica Maria Hoefl-Riesch (414), a treća Vonn (410). U poretku superveleslaloma vodi Vonn (200) ispred Mancuso (140) i Maze (130).U nedjelju je u St. Moritzu veleslalom.

LONDON

Nogometaši londonskih klubova Chelsea i Arsenala ubilježili su pobjede u 16. kolu Engleske lige. Chelsea je slavio s 3:1 kod Sunderlanda i smanjio zaostatak za vodećima, a nakon dugo vremena dva je prvenstvena pogotka zabio Fernando Torres. Chelsea sada ima sedam bodova manje od Uniteda, te četiri od Citya. Arsenal se lako na Emiratesu obračunao s WBA (2:0) pogocima Mikaela Artete iz penala, pa su se "topnici" popeli na šesto mjesto. Aston Villa i Stoke City su odigrali bez pogodaka, kojih je zato bilo u Swanseu gdje je Norwich slavio protiv domaćina s čak 4:3. Southampton je u derbiju začelja kod kuće svladao Reading s 1:0, dok su Wigan i Queens Park Rangers u drugome derbiju donjeg dijela ljestvice odigrali 2:2.

Arsenal 2 Mikel Arteta 26pen,64pen

West Bromwich Albion 0

- - -

Aston Villa 0

Stoke City 0

- - -

Southampton 1 Jason Puncheon 61

Reading 0

- - -

Sunderland 1 Adam Johnson 66

Chelsea 3 Fernando Torres 11,45+3pen, Juan Mata 49

- - -

Swansea City 3 Michu 51,90+3, Jonathan de Guzman 59

Norwich City 4 Steven Whittaker 16, Sebastien Bassong 40, Grant Holt 44, Robert Snodgrass 77

- - -

Wigan Athletic 2 James McCarthy 19,74

Queens Park Rangers 2 Ryan Nelsen 26, Djibril Cisse 71

BERLIN

U zadnjoj utakmici nedjeljnog programa 16. kola Bundeslige Eintracht je u Frankfurtu slavio protiv Werder Bremena s 4:1. Svi pogoci su pali u drugom dijelu, a Eintracht se pobjedom probio na visoko četvrto mjesto ljestvice. Lider Bayern slavio je u gostima u Augsburgu s 2:0, a Borussia Dortmund je poražena kod kuće od Wolfsburga (2:3) u 16. kolu Bundeslige. Borussia je doživjela neočekivan poraz, a utakmica se prelomila krajem prvog dijela kada je zbog igranja rukom isključen Schmelzer, a Diego iz penala poravnao na 1:1. Wolfbrurg je i igračem više nakraju slavio i bez našega Ivice Olića koji nije bio u sastavu. Kod Borrussie je Ivan Perišić ušao na početku drugog dijela. Bayern je pogocima Muellera i Gomeza slavio u Augsburgu, a Marijo Mandžukić je igrao do 61. minute. Bavarci vode s devet bodova više od Bayera.

FC Augsburg 0

Bayern 2 Thomas Mueller 39pen, Mario Gomez 63

- - -

Nuernberg 2 Sebastian Polter 27, Markus Feulner 90+1

Fortuna Dusseldorf 0

- - -

VfB Stuttgart 3 Vedad Ibišević 2,38pen,61

Schalke 04 1 Ciprian Marica 12

- - -

Borussia Dortmund 2 Marco Reus 6, Jakub Blaszczykowski 61pen

VfL Wolfsburg 3 Diego 36pen, Naldo 41, Bas Dost 73

CK: Marcel Schmelzer (Bor,35)

- - -

Freiburg 1 Daniel Caligiuri 15

Greuther Fuerth 0

---

Eintracht Frankfurt 4 Alexander Meier 47, Pirmin Schwegler 62, Stefan Aigner 63, Takashi Inui 90

Werder Bremen 1 Nils Petersen 54

MOSKVA

Moskovska Lokomotiva koju vodi Slaven Bilić neočekivano je poražena u 19. kolu Ruske lige kod kuće od Volge s 0:1.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Asildarov u 39. minuti, Vedran Ćorluka je odigrao cijelu utakmicu za Lokomotiv, dok je vratar Dario Krešić bio na klupi. Lokomotiva je ostala sedma s devet bodova manje od vodećeg CSKA.

Amkar Perm 0 Krilja Sovietov Samara 2

Kuban Krasnodar 0 Alania Vladikavkaz 0

Lokomotiv Moskva 0 FC Volga Nižni Novgorod 1

RIM

Nogometaši Atalante pobijedili su na svom terenu u Bergamu Parmu s 2:1, te prekinuli niz poraza.

Atalanta je do večeras imala niz od četiri poraza, a za prekid "crne serije" pobrinuli su se Denis (4) i Peluso (38), dok je strijelac za Parmu bio Amauri (45). Večeras još igraju Roma i Fiorentina.

PARIZ

Nogometaši PSG-a slavili su u utakmici 16. kola Francuske lige kod kuće protiv Eviana s 4:0, Parižani su proslavili i jubilarni 3000-ti pogodak u klupskoj povijesti. Do ovog dvoboja PSG je postigao 2.998 pogodaka, a strijelac jubilarnog pogotka bio je Ezekiel Lavezzi u 31. minuti. Zlatan Ibrahimović je tri minute prije doveo domaćine u vodstvo, a u završnici susreta su pobjedu zaključili Thiago Mota (84) i Kevin Gameiro (86).

PSG sada ima svega dva boda manje od vodećeg Lyona koji u nedjelju gostuje kod St Etiennea.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙