FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 4. prosinca 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

LONDON

Škotski nogometni prvoligaš Hearts je u utorak pristao platiti 1.5 milijuna funti (2.4 milijuna dolara) poreznog duga na rate u iduće tri godine.

Klub iz Edinburgha, čiji ukupni dug iznosi 24 milijuna funti, odmah je u ponedjeljak platio porezni dug u visini od 450.000 funti čime je izbjegao likvidaciju.

Škotski su klubovi suočeni s financijskim problemima tako da je Glasgow Rangers, 54 puta prvak Škotske, zbog dugova bačen u treću ligu.

Hearts se spori s poreznim vlastima zbog tretmana prema igračima posuđenima iz litavskog kluba Kaunasa. Litavski poslovni čovjek Vladimir Romanov je većinski vlasnik Heartsa i značajan broj igrača se u nekoliko zadnjih sezona selio iz jednog u drugi klub.

U priopćenju objavljenom na svojim stranicama Hearts je objavio da će platiti 1.2 milijuna funti poreza i doprinosa nacionalnog osiguranja, uz 300.000 funti kamata. Plaćanje će početi u svibnju iduće godine i razvući će se na tri godine.

SEUL

Južnokorejska klizačica Kim Yu-na (22), olimpijska pobjednica koja se nije natjecala od travnja 2011., vraća se na led u srijedu u Njemačkoj gdje će nastupiti na Trofeju Renanije i sjeverne Westphalije

To natjecanje koje se od srijede do nedjelje održava u Dortmundu može joj donijeti potrebne bodove za kvalifikaciju za SP 2013. u Kanadi, objavila je njena agencija All That Sports.

"Kraljica Kim", kako su je zvali u njenoj domovini, već je najavila da će svoju karijeru okončati na olimpijskih igara 2014 u ruskom Sočiju.

Otkako je osvojila zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Vancouveru Kim je prolazila kroz probleme s motivacijom, propustivši veći dio sezone 2010./11. prije nego je nastupila an svjetskom prvenstvu 2011. u Moskvi gdje je, kao i na SP 2010., osvojila srebrnu medalju.

Nakon toga je ograničila svoje nastupe na ledu na egzibicije u Južnoj Koreji i u inozemstvu.

NEW YORK

LA Clippersi su sinoć ostvarili pobjedu od 105-1054 nad Utah Jazzom zahvaljujući sjajnoj igri Chrisa Paula koji je zabljesnuo u zadnjoj četvrtini.

Paul je bio "tih" tri prve četvrtine, ali je u zadnjoj četvrtini preuzeo odgovornost i odveo Clipperse do pobjede. Pogodio je koš kojim je doveo Los Angeles u vodstvo od 101-99 33.9 sekunde prije kraja. Paul je sjajno vodio napad u zadnjoj četvrtini za Clipperse koji su gubili 14 koševa u prvom poluvremenu i 10 koševa na početku zadnjeg dijela utakmice.

Jazz nije imao odgovor na Blakea Griffina, koji je zabio 30 koševa uz 11 skokova kod Clippersa. Jamal Crawford je dodao 20 pogodaka, dok je Paul upisao 14 koševa i devet asistencija. Paul je u zadnjoj četvrtini zabio šest koševa, dva je puta asistirao i nije izgubio ni jednu loptu.

Bivši igrač Clippersa Mo Williams i Randy Foye su predvodili Utah, koji je vodio gotovo cijelu utakmicu, ali je ipak doživio prvi poraz na domaćem terenu ove sezone. Williams je ubacio 20 koševa uz 12 asistencija, dok je Foye zabio 19. Foye je pogodio tricu 1.7 sekundu prije kraja, zatim je ukrao loptu i pucao još jednom prema suparničkom košu, ali već nakon isteka vremena.

Robin Lopez je sa 11 uzastopnih pogodaka u trećoj četvrtini pomogao svojim New Orleans Hornetsima da ostvare potrebnu pobjedu od 102-81 nad gostujućim Milwaukee Bucksima.

Lopez je ukupno na utakmici zabio 21 koš, a njegova serija od 11 koševa pomogla je Hornetsima da zaoatstak od dva koša pretvore u prednost od 71-60.

"Bio sam samo na pravom mjestu u pravo vrijeme. Moji suigrači su me pratili. Tako treba igrati", kazao je nakon utakmice Lopez.

To je tek druga pobjeda u 11 utakmica za New Orleans (5-11), koji gradi mladu momčad i igra bez najboljeg igrača Anthonyja Davisa koji je propustio osam utakmica zbog ozljede gležnja.

Ryan Anderson je bio najučinkovtiji u redovima New Orleansa sa 22 pogodaka.

New Orleans je poveo s deset koševa u drugoj četvrtini prije nego su Bucksi uzvratili i približili im se u trećoj.

Milwaukee je bio nadigran u drugom poluvremenu 49-31 i imao je šut iz igre samo 38 posto.

Buckse je predvodio Brandon Jennings sa 25 pogodaka, ali to im je šesti poraz u osam utakmica i pali su s prvog mjesta u Centralnoj diviziji.

SALT LAKE CITY

Američki grad Salt Lake City najavio je i drugu kandidaturu za organizaciju Zimskih olimpijskih igara.

Nakon što je najveći grad države Utah 2002. bio domaćinom Zimskih igara, sada su objavili da će kandidirati za ZOI 2026. Tu vijest je objavio guverner Utaha Gary Herbert, koji je siguran da će Salt Lake City sigurno dobiti domaćinstvo zbog postojeće infrastrukture, koja je ostala od prošlih Igara, te bi zimski spektakl koštao iznimno malo.

Uz Salt Lake City, kandidature za ZOI 2026 su najavila još dva američka grada - Denver i Reno-Tahoe u Nevadi.

LONDON

Trostruki osvajač Tour de Francea Amerikanac Greg LeMond (51) kandidirat će se za predsjednika Međunarodne biciklističke unije (UCI) na izborima 2013. godine.

LeMond je aktivan u pokretu "Promjeni biciklizam odmah" u kojem su bivši biciklisti, novinari i sponzori, a cilj im je riješiti se stigme dopinga koja godinama muči profesionalni biciklizam, a koja je vrhunac dosegla ove godine sa skandalom vezanim uz Lancea Armstronga, koji je zbog dopinga ostao bez svih sedam naslova pobjednika Toura.

"Inicijativa 'Promjeni biciklizam odmah' i ja spremni smo učiniti sve što je potrebno kako bi pomogli ovom sportu. Promjene su potrebne i to više nitko ne dvoji, ili ćemo to učiniti sada, ili nikada", kazao je Greg LeMond, koji Tour osvojio 1986., 1989. i 1990. godine.

LeMondu će protukandidat na izborima biti sadašnji čelnik UCI-ja Pat McQuaid, koji ide po treći predsjednički mandat.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙