FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 3. prosinca 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

PERTH

U trećoj utakmici B skupine na prvom Svjetskom juniorskom vaterpolskom prvenstvu, koje se do 9. prosinca održava u australskom Perthu, reprezentacija Hrvatske je pobijedila Novi Zeland sa 17:4 (4:1, 4:0, 5:2, 4:1).Strijelci za Hrvatsku bili su: Bukić, Buha i Šarić po 3, Goreta, Živković i Bašić po 2, te Miloš i Čagalj po 1. Naši juniori očekivano su zabilježili i treću pobjedu na SP-u, a utakmica protiv vršnjaka iz Novog Zelanda bila im je, baš kao i ona jučerašnja protiv Južne Afrike, samo ozbilniji trening. Glavni posao u skupini odabranici trenera Hrvoja Hrestaka napravili su u prvom kolu kada su sa 8:6 pobijedili jedinog ozbiljnijeg suparnika Australiju i time najavili kandidaturu za osvajanje prvog mjesta u skupini. To je najmanje što se od ove nadarene generacija vaterpolista očekuje jer su oni prošle godine u Rijeci, u uzrastu do 17 godina, osvojili naslov mlađejuniorskog prvaka Europe.Iduću i posljednju utakmicu u skupini naši juniori igraju sutra protiv selekcije Kolumbije, ali i prije te utakmice možemo sa velikom sigurnošću tvrditi da su osvojili prvo mjesto u skupini i ostvarili izravni plasman u četvrtfinale.

SUBOTICA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelirao je u ponedjeljak na sugrađane da budu dobri domaćini sportistima i navijačima predstojećeg Europskog prvenstva za rukometašice, na kojemu nastupa i hrvatska reprezentacija. Na Europskom rukometnom prvenstvu za muškarce u siječnju ove godine u Novome Sadu u više navrata su napadnuti navijači hrvatske reprezentacije. "Siguran sam da će Novi Sad i Novosađani, kao i mnogo puta ranije, biti pravi domaćini i da će svojim ponašanjem učiniti da će gosti kada se vrate svojim kućama o Novom Sadu i Srbiji pričati samo u superlativima", izjavio je Vučević na konferenciji za novinare, pozvavši goste da "da ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo i da ne provociraju".Gradonačelnik Novog Sada je rekao da je imao sastanak s čelnim ljudima Policijske uprave u Novom Sadu na kome je obaviješten da je policija poduzela sve mjere da se sudionici Europskog prvenstva i navijači osjećaju sigurno.Za praćenje mečeva u Novom Sadu akreditirano je 80 novinara, što je manje u odnosu na muško prvenstvo, kada je prvenstvo pratilo 120 predstavnika sedme sile.Hrvatska rukometna reprezentacija nastupa u skupini C u kojoj su i Njemačka, Mađarska i Španjolska, a svi dvoboji ove skupine igraju se u novosadskom "Spens" centru. Tijekom Europskog prvenstva u rukometu u siječnju u nekoliko napada i incidenata po Novome Sadu ozlijeđeno je više hrvatskih navijača i oštećeno je preko 30 njihovih automobila. Incidenti su se dogodili usprkos intervenciji policije i apelima tadašnjeg gradonačelnika da se ne napadaju gostujući navijači.

BERLIN

Njemački nogometni prvoligaš Hoffenheim ostao je u ponedjeljak bez trenera nakon što je Markus Babbel dobio otkaz zbog domaćeg poraza u nedjelju protiv Werdera (1:4).Negdašnji njemački reprezentativac Babbel bio je trener Hoffenheima tek deset mjeseci, a sudbinu mu je zapečatio niz od četiri uzastopna poraza u Bundesligi. Hoffenheim je s 12 bodova tek na 16. mjestu ljestvice, na granici zone ispadanja, a do daljnjega će ekipu voditi dosadašnji trener mlađih uzrasta Frank Kramer. Babbel je drugi trener u Bundesligi koji je u prvih 15 kola ove sezone dobio otkaz, a prije njega je nastradao trener Wolfsburga Felix Magath.

MADRID

Trener Real Madrida Jose Mourinho odbio je u ponedjeljak komentirati glasine o odlasku iz Kraljevskog kluba na kraju ove sezone, dodajući da ne želi hraniti nagađanja objavljena u španjolskim medijima.U ponedjeljak je sportski dnevnik na naslovnici objavio člana s naslovom "Razvod na vidiku" u kojem piše od vjerojatnom odlasku Mourinha iz Madrida u lipnju zbog sve lošijih odnosa s predsjednikom Reala. Portugalac je upitan za komentar kazao da takva tvrdnja "nema temelja"."Moji odnosi s predsjednikom su jako dobri kao što sam već rekao", kazao je trener Real Madrida.

Na pitanje novinara o svojoj želji da naslijedi Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda, Portugalaca je odgovorio umjereno.

Samo je zahvalio škotskom treneru na nedavno izrečenim pohvalama."Na to gledam kao na rezultat prijateljstva i uzajamnog poštovanja koje imamo jedan za drugoga. No to da ga naslijedim sada mi se ne čini kao tema u tolikoj mjeri da ga vidim na trenerskom mjestu još deset godina. On je u formi i svaki je put sve jači", kazao je Mourinho za Ferguson.Mourinho je međutim najavio da će poslati svog pomoćnika na utakmicu Lige prvaka između Porta i PSG-a kojeg vidi kao mogućeg protivnika u nastavku tog europskog natjecanja.

RIO DE JANEIRO

Brazil ne smije ponoviti "nacionalnu tragediju" i izgubiti u finalu svjetskog nogometnog prvenstva 2014. kao što je učinio 1950. kada je bio domaćin SP-a, izjavio je brazilski ministar sporta Aldo Rebelo."Ne smijemo ponoviti nacionalnu tragediju iz 1950. kada smo izgubili u finalu od Urugvaja", izjavio je Rebelo."To je bilo kao da izgubite od mlađeg brata. Recimo da smo izgubili od Argentine to bi bilo kao da smo izgubili od šogora, a i to je nešto što ne možete prihvatiti u obitelji". Sedam mjeseci prije početka Konfederacija kupa, Rebelo je kazao da je optimističan i da je uvjeren da će sve zračne luke, hoteli i potrebna infrastruktura biti završeni na vrijeme.

Međutim istaknuo je da je sve u Brazilu podleglo traumi koja je uslijedila nakon poraza 1950. na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.

Finale je gledalo rekordan broj gledatelja - procjenjuje se između 199.000 i 205.000 - a Urugvaj je pobijedio Brazil 2-1 i uzeo naslov svjetskog prvaka drugi put nakon 1930.Brazil je nakon toga morao čekati 17-godišnjeg Pelea da osvoji svoj prvi naslov svjetskog prvaka 1958. Za dvije će godine pokušati doći do šestog naslova svjetskog prvaka i izbrisati sjećanje na 1950.

SANTIAGO

Argentinac Jorge Sampaoli novi je izbornik nogometne reprezentacije Čilea nakon što je sredinom studenoga ostavku podnio Claudio Borghi zbog loših rezultata u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2014. Od Sampaolija Čileanci traže samo jedno - plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, što će biti teško postići budući da su Čileanci tek šesti na ljestvici s četiri pobjede i šest poraza. Prve četiri južnoameričke selekcije idu izravno na "mondial", dok petoplasirana mora razigravati s predstavnikom Azije. Sampaoli (52) je dugo u Čileu, a na klupi kluba Universidad de Chile osvojio je tri nacionalna prvenstva i Copu Sudamericanu 2011. Inače, Čileanci su već navikli na izbornike iz Argentine jer je reprezentaciju do 2011. vodio Marcelo Bielsa, koji je potom preuzeo Athletic Bilbao.

AMSTERDAM

Nizozemska javnost je zgrožena vandalskim nasrtajem nekolicine 15-godišnjih nogometaša koji su na utakmici juniorske lige premlatili pomoćnog suca koji je u bolnici u stanju kliničke smrti. Divljački napad dogodio se utakmici niželigaške kadetske lige između Nieuw Sloten i SC Buitenboysa u gradu Almereu u srednjoj Nizozemskoj. Mladići iz gostujuće momčadi su nogama i rukama sucu nanijeli teške ozljede glave, a u bolnici mu je dijagnosticirano teže oštećenje mozga.Policija je privela napadače, a nizozemska ministrica sporta Edith Schippers nazvala je napad "nedopustivom tragedijom".

LA VALETTA

Malteški nogometni reprezentativac Kevin Sammut doživotno je izbačen iz nogometa nakon što mu je UEFA prvotnu kaznu zbog namještanja utakmice od deset godina povećala na doživotnu suspenziju. Sammutu je dokazano da je u dogovoru s jednom kriminalnom skupinom namjestio rezultat kvalifikacijske utakmice za EURO 2008. koju je Malta izgubila od Norveške s 0:4. Disciplinska komisija UEFA-e je prvotnu kaznu preinačila na zahtjev FIFA-e i Udruženja nogometnih sindikata (FIFPro) koji su procijenili da je Maltežanin dokazano načinio veliki prijestup koji zaslužuje najstrožu kaznu.

MADRID

Španjolac Ernesto Valverde (48) postao je novi trener Valencije, nakon što je u subotu otkaz dobio Mauricio Pellegrino. Valverde će voditi Valenciju do kraja sezone, objavio je u ponedjeljak španjolski nogometni prvoligaš. Valverde je prošle sezone sa Olympiakosom osvojio grčko prvenstvo i kup, a tijekom karijere bio je i trener Athletica iz Bilbaoa te Espanyola. Iako je pod vodstvom Pellegrina Valencija izborila plasman u osminu finala Lige prvaka, vodstvo kluba razočarano je rezultatima u domaćem prvenstvu i 12. mjestom na ljestvici, i nakon domaćeg poraza 2-5 u subotu od Real Sociedada treneru Pellegrinu odmah je uručen otkaz.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙