FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 24. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SANKT PETERBURG

U dvoboju 3. kola C skupine Lige prvaka nogometaši Zenita pobijedili su u Sankt Peterburgu Anderlecht s 1:0 i tako stigli do prvih bodova. Utakmica je odigrana po jakoj kiši na sjeveru Rusije, a jedini pogodak postigao je Aleksandar Keržakov iz kaznenog udarca u 72. minuti. Zenitu su to prvi bodovi u skupini, dok gosti iz Bruxellesa imaju jedan bod, no u dosadašnje tri utakmice još nisu postigli zgoditak. Inače, utakmicu je sudio hrvatski internacionalac Ivan Bebek.

Kasnije u ovoj skupini igraju Malaga i Milan.

1. Malaga 2 2 0 0 6:0 6

2. AC Milan 2 1 1 0 3:2 4

3. Zenit Sankt Peterburg 3 1 0 2 3:6 3

4. RSC Anderlecht 3 0 1 2 0:4 1

BEOGRAD

Robertu Prosinečkom, aktualnom treneru turskog Kayserispora, beogradski akademski slikar prijeti kaznenom prijavom zbog navodnog duga od 45.000 eura za slike koje mu je po narudžbi naslikao i predao još 1991. godine, dok je Prosinečki bio igrač Crvene zvezde.Protiv bivšeg igrača, a potom i trenera, Crvene zvezde umjetnik Predrag Peđa Gavrović predat će kaznenu prijavu jer mu Prosinečki ni nakon 17,5 godina nije platio 45.000 eura za 10 slika koje je naručio od njega, piše u utorak list "Sport".Priča je, kako navodi ovaj list, počela 1991. godine kad je Gavrović poklonio Prosinečkom jedan akvarel koji mu se toliko svidio da je kasnije od ovog umjetnika naručio još devet slika iz ciklusa "Rock idoli".

List navodi da je Gavrović portrete pop-rock zvijezda poput Micka Jaggera, Stinga, Michaela Jacksona i drugih poslao Prosinečkom u Madrid, gdje je tada igrao, a on mu je odgovorio da će sve financijske obveze riješiti za 12 mjeseci i Gavrovićevom bratu dao polog od 1.500 dolara, ali mu se nakon tada "gubi svaki trag"."Kad se vratio u Zvezdu na mjesto trenera, ponovo smo se vidjeli i tad me je uvjeravao da će 'sve biti u redu' i da ću dobiti svoj novac. Dao mi je svoj beogradski broj mobitela, ali ni na jednu moju sms poruku nije odgovarao. Javljao se samo kad sam ga zvao s drugih telefona", požalio se Predrag Gavrović.

"Nikad mu neću oprostiti što je izigrao naš dogovor d se nađemo ispred Marakane, a onda je zaštitarima rekao da me maknu iza ograde nakon čega je on sa službenim automobilom projurio pored mene kao pokraj kante za smeće", ispričao je Gavrović, napomenuvši da ga je poslije toga Prosinečki nastavio izbjegavati zbog čega je posao pismo i njemu, ali i predsjedniku Crvene zvezde Vladanu Lukiću.

ISTANBUL

Češka tenisačica Petra Kvitova, šesta na WTA ljestvici, povukla se s Masters turnira za tenisačice u Istanbulu, gdje je braniteljica naslova, zbog bronhitisa, objavio je u srijedu WTA.Kvitovu će na turniru, na kojem nastupa osma najboljih tenisačica svijeta, zamijeniti Australka Samantha Stosur.

Čehinja je u prvom susretu na turniru u utorak izgubila od Poljakinje Agnieszke Radwanske, četvrte tenisačice svijeta, u dva seta 6-3, 6-2.

"Ja sam borac i voljela bih ostati na turniru, ali se ne osjećam dobro. Vraćam se u Prag", izjavila je Kvitova.

Međutim, dodala je da će nastupiti u finalu Fed kupa protiv Srbije 3. i 4. studenog u Pragu.

LYON

Predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Lyona Jean-Michel Aulas najavio je prodaju trojice igrača kako bi se klub riješio duga od 28 milijuna eura.Nagađa se kako bi među igračima koji će završiti u 'izlogu' mogao biti i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren za čije usluge se zanima nekoliko engleskih premierligaša."Planiramo prodati trojicu igrača, dvojicu ove zime, a jednog na ljeto. Tako ćemo smanjiti igrački kadar i troškove njihovih plaća. Već pregovaramo s nekoliko klubova, no još uvijek je rano za konkretne vijesti," poručio je Aulas.Premda nije želio otkriti o kojim se imenima radi, nagađa se kako su osim Lovrena u 'izlogu' i trojica igrača s visokim plaćama Yoann Gourcuff, Bafétimbi Gomis i Michel Bastos."Argentinac Lisandro Lopez nije na prodaju," odmah je razjasnio Aulas.Lyon su ovoga ljeta već napustili Hugo Lloris (Tottenham), Aly Cissokho (Valencia), Kim Källström (Spartak) i Cris (Galatsaray), a u posljednji trenutak je propao transfer Anthonyja Reveillera u PSG.

ISTANBUL

Američka tenisačica Serena Williams ubilježila je i drugu pobjedu na završnom WTA mastersu u Istanbulu.

Williams je u Crvenoj skupini pobijedila Kineskinju Na Li s 7:6 (2), 6:3, te praktički osigurala polufinale. U drugom meču ove skupine kasnije večeras sastaju se Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Nijemica Angelique Kerber, dok u Bijeloj skupini danas još igraju Ruskinja Marija Šarapova i Poljakinja Agnieska Radwanska.Masters u Istanbulu igra se za nagradni fond od 4.9 milijuna dolara, a plasman u polufinale izboriće po dvije najbolje tenisačice iz svake skupine.

MADRID

Madridski taksist optužio je mladog nogometaša Barcelone Martina Montoyu (21) da mu je tijekom vožnje na aerodrom Barajas ukrao novčanik.Taksist je cijeli slučaj prijavio policiji i naveo kako je mladi branič sjedio na mjestu suvozača. Navodna krađa dogodila se 17. listopada tijekom vožnje od hotela TRYP Alameda do madridske zrakoplovne luke gdje se Montoya pridružio španjolskoj U-21 reprezentaciji.Montoya je odbacio bilo kakvu povezanost s tom krađom.

LONDON

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge odbacio je pozive da se zbog posljednjih dopinških afera biciklizam izbaci s olimpijskih igara."Nije biciklizam kriv zbog posljednjih afera. Bilo bi pogrešno izbaciti biciklizam iz olimpijske obitelji. Ne smijemo kazniti ogromnu većinu poštenih sportaša," poručio je Rogge, pohvalivši akcije Međunarodne biciklističke federacije (UCI) u borbi protiv dopinga.

"UCI se već godinama borbi protiv dopinga u sportu. Bili su jedan od prvih saveza koji je uveo biološku putovnicu," dodao je predsjednik MOO-a.

Rogge je poručio kako će MOO naknadno odlučiti hoće li Lanceu Armstrongu biti oduzeta brončana medalja osvojena na OI u Sydneyju 2000. godine.

BASEL

Pregled teniskih turnira:

ATP Basel (1.934 milijuna eura), 1.kolo:

Benoit Paire (Fra) - Andreas Seppi (Ita/5) 4:6, 6:2, 6:3;

Paul-Henri Mathieu (Fra) - Henri Laaksonen (Švi) 6:2, 7:5;

Marinko Matosevic (Aus) - Florian Mayer (Njem/7) 6:2, 6:3;

ATP Valencia (1.42 milijUna eura), 1.kolo:

Marcel Granollers (Špa) - Jan Hajek (Češ) 7:5, 6:4;

Gilles Muller (Luk) - Milos Raonic (Kan/8) 7:5, 7:6 (1);

2. kolo:

David Goffin (Bel) - John Isner (USA/5) 7:6 (2), 4:6, 6:4

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙