FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 17. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić u utorak je doživio nezgodan pad za vrijeme slalomskog treninga na austrijskom ledenjaku Hintertuxu, no liječnički pregled u Zagrebu ustanovio je da nema težih ozljeda. Kostelić je na Hintertuxu zapeo za slalomski štap, te dosta nezgodno pao i natukao desni kuk i koljeno.Kako predvečer bolovi nisu prestali, odlučeno je da se Ivica vrati u Zagreb, gdje je danas ujutro napravljena magnetska rezonanca kod dr. Igora Borića u bolnici Sv. Katarina u Zaboku.Ustanovljeno je da na sreću nema nikakvih novih ozljeda, kako ni kuka tako ni koljena, već da se Ivica samo jače natukao prilikom pada, pa mu je potreban kraći odmor, priopćili su iz Hrvatskog skijaškog saveza.Prema prvim prognozama Kostelić će nastupiti na prvoj utrci sezone, 27. listopada na veleslalomu u Soeldenu.Kostelićev povratak na snijeg predviđen je u subotu u Soeldenu, kada je prema pravilima Međunarodne skijaške federacije (FIS) zadnji mogući dan za trening na stazi gdje će tjedan dana kasnije biti održana prva utrka Svjetskog kupa.Između treninga i utrke u Soeldenu, Ivica će trenirati u svojoj stalnoj bazi, na austrijskom ledenjaku Hintertux.

VARŠAVA

U dvoboju H skupine kvalifikacija za SP 2014 u varšavi su nogometaši Poljske i Engleske odigrali 1:1, te su obje momčadi još uvijek neporažene u skupini.Oba pogotke postignuta su glavom nakon udaraca s kuta. Prvo je Engleze u vodstvo doveo Wayne Rooney u 31. minuti, a u 70. minuti je nakon pogrešnog istrčavanja engleskog vratara Joea Harta izjednačio Kamil Glik.

Ova utakmica se trebala odigrati u utorak,ali je odgođena za danas jer su Poljaci propustili zatvoriti krov na Nacionalnom stadionu, pa se nije moglo igrati na terenu natopljenom vodom.

Englezima je ovo već drugi remi u skupini, ali i dalje vode s 8 bodova, Crnogorci imaju 7, dok su Poljaci na 5 bodova i utakmicom manje od Engleza.

1. Engleska 4 2 2 0 12:2 8

2. Crna Gora 3 2 1 0 9:2 7

3. Poljska 3 1 2 0 5:3 5

4. Moldavija 4 1 1 2 2:7 4

5. Ukrajina 3 0 2 1 1:2 2

6. San Marino 3 0 0 3 0:13 0

SKOPJE

Prije i poslije kvalifikacijske utakmice za SP 2014 Makedonija - Srbija u Skopju ozlijeđeno je 14 osoba, priopćila je makedonska policija.

Među ozlijeđenima su dvojica Crnogoraca, pet srpskih navijača, trojica Makedonaca i četvorica policajaca, a većina izgreda se dogodila nakon utakmice u blizini Kamenog mosta na ulaz u Staru skopsku čaršiju. Policija navodi da su izgrede većinom inicirali navijači skopskog kluba Sloge koji se nazivaju Šverceri, koji su čak napali i makedonske navijače. U utorak popodne skupina huligana napala je dvojicu srpskih navijača iz Leskovca, a jedan od njih je zadobio ubodnu ranu u leđa, dok su ranije napadnuta dvojica Crnogoraca u središtu grada, te su završili u bolnici. Policija je na samom stadionu privela jednog srpskog državljanina koji je na tribinama razvio grčku zastavu. Makedonci su pobijedili Srbiju s 1:0 pogotkom Ibraimija iz kaznenog udarca.

BEOGRAD

Srpski nogometni savez (FSS) na svojoj je službenoj internetskoj stranici (www.fsss.rs) objavio priopćenje za javnost u kojem negira da je na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu u utorak (0-1) bilo rasističkog vrijeđanja gostujućih igrača."FSS najkonkretnije odbija i demantira da je na stadionu u Kruševcu prije i za vrijeme utakmice bilo ikakvih pojava rasizma. Vezivanje viđenog incidenta - tučnjave između članova dviju ekipa sa rasizmom apsolutno nema nikakve osnove i smatramo ih potpuno zlonamjernim, a toj tvrdnji u prilog idu i prvotni izvještaji službenih osoba s utakmice. Nitko od njih niti u jednom trenutku nije spomenuo rasističke ispade i očekujemo da ljudska i sportska kultura naših nogometnih prijatelja iz Engleske odnese pobjedu nad širenjem dezinformacija", piše u priopćenju.Iz FSS-a navode kako je tijekom svih 90 minuta atmosfera na stadionu bila normalna, a da je do incidenta po završetku susreta došlo kada je engleski branič Danny Rose nepristojno gestikulirao u smjeru srpskih navijača.

"I dok je većina engleskih reprezentativaca proslavljala postignuti gol, njihov igrač sa brojem tri, Danny Rose se krajnje neprimjereno, nesportski i vulgarno ponio ka navijačima na tribinama stadiona u Kruševcu zbog čega mu je i pokazan crveni karton. Ispostavit će se, na žalost, da je tada započeo incident koji se zatim razvio", dodaje FSS koji je naveo kako će, nevezano za daljnje korake UEFA-e, sam pokrenuti interni disciplinski postupak i na osnovu svih izvještaja kazniti krivce. "Također, kao olakšavajuću okolnost nećemo prihvatiti niit činjenicu da su naši igrači i članovi stručnog stožera bili isprovocirani potezom Rosea, jer nasilju nije mjesto na sportskim priredbama. Iskreno, istu istragu očekujemo i od Engleskog nogometnog saveza", zaključio je FSS.

Predstavnici Engleskog nogometnog saveza (FA) uputili su službeni protest UEFA-i zbog rasističkog vrijeđanja njihovih igrača, te smatraju kako su za incidente krivi domaćini.

BEOGRAD

Povodom incidenata na utakmici mladih nogometnih reprezentacija Srbije i Engleske (0-1) odigrane u utorak u Kruševcu, reagirali su i britanski premijer David Cameron, te ministar sporta Hugh Robertson, navode srpski mediji.Glasnogovornik britanskog premijera izjavio je kako je Cameron "zgrožen zbog scena koje stižu iz Srbije".U uredu britanskog premijera u Downing Streetu, kako izvješćuje B92, istaknuta je odlučnost Camerona "u namjeri da iskorijeni rasizam kako na međunarodnoj sceni tako i kod kuće" i puna potpora Engleskom nogometnom savezu (FA).

Potpori upućenoj FA-u, koji je poslao službenu pritužbu UEFA-i zbog vrijeđanja mladih reprezentativaca u utorak u Kruševcu, pridružio se ministar sporta u britanskoj vladi Hugh Robertson, koji od UEFA-e zahtijeva kažnjavanje Srbije zbog uvreda na rasnoj osnovi.

"Scene na terenu i van njega tijekom utakmice bile su sramotne. Pisao sam predsjedniku UEFA-e i zahtijevao da se odmah provede istraga o tom incidentu", priopćio je Robertson istaknuvši da je "rasizam u bilo kojem obliku neprihvatljiv".

"Očekujemo da UEFA oštro kazni sve one koji su krivi za rasizam", citiraju srpski mediji priopćenje britanskog ministra sporta.

MANISA

Hrvatske boćarice Iva Vlahek i Nives Mladenić plasirale su se u polufinale igre parova na Svjetskom prvenstvu koje se održava u turskom gradu Manisi, dok je Danijela Kolobarić izborila nastup u polufinalu u disciplini bližanje i izbijanje u krug.Vlahek i Mladenić su do polufinala stigle osvojivši prvo mjesto u svojoj skupini 13-9 pobjedom protiv suparnica iz Argentine.Kolobarić je do polufinala stigla rutinskom pobjedom od 16-11 protiv Brazilke Vargas.Vlahek je bila uspješna i u preciznom izbijanju izborivši nastup u četvrtfinalu sa 19 pogodaka, dok je Kolobarić u četvrtfinalu brzinskog izbijanja sa 24 pogotka od 40 izbačaja zauzela sedmo mjesto.Najveće iznenađenje prvenstva su mlade nade Tea Čančarević i Elona Cocaj iz Škole boćanja Čavle koje su se odličnom igrom u štafeti rezultatom 20/46 plasirale u četvrtfinale.

MOSKVA

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Moskvi, on je u susretu 1. kola svladao Talijana Simonea Bolellija sa 6-4, 7-6 (4) nakon sat i 36 minuta igre.Karlović je tijekom susreta tri puta oduzimao servis Bolleliju, dvaput u prvom i jednom u drugom setu, ali je u svakom setu dopustio Talijanu po jedan "break", pa se morao dodatno potruditi za pobjedu.Bio je ovo drugi međusobni susret Karlovića i Bolellija i prva pobjeda našeg igrača. Prvi put su se susreli prije četiri godine u Davis Cupu kada je bolji bio Bolelli.U 2. kolu Karlović će igrati protiv domaćeg predstavnika Alexa Bogomolova.

STOCKHOLM

Pregled teniskih turnira:

ATP Stockholm (486.750 eura), osmina finala:

Ricardas Berankis (Lit) - Florian Mayer (Njem/4) 4:6, 6:4, 6:2;

Nicolas Almagro (Špa/3) - Marius Copil (Rum) 6:4, 7:6 (4);

ATP Moskva (673.150 USD), osmina finala:

Lukaš Rosol (Češ) - Denis Istomin (Uzb) 4:6, 6:4, 6:3;

Flavio Cipolla (Ita) - Teimuras Gabašvili (Rus) 6:4, 6:4;

Edouard Roger-Vasselin (Fra) - Jevgenij Donskoj (Rus) 6:4, 4:6, 6:3;

Malek Jaziri (Tun) - Viktor Troicki (Srb/3) 6:1, 3:6, 6:2;

Ivo Karlović (Hrv) - Simone Bolelli (Ita) 6:4, 7:6 (4);

Jerzy Janowicz (Pol) - Benjamin Becker (Njem) 7:6 (6), 6:3;

Tacuma Ito (Jap/8) - Konstantin Kravčuk (Rus) 7:6 (7), 2:6, 6:3;

ATP Beč (486.000 USD), 1.kolo:

Dominic Thiem (Aut) - Lukaš Lacko (Slk) 7:6 (3), 6:3;

Donald Young (USA) - Fabio Fognini (Ita/5) 7:6 (8), 6:3;

2. kolo:

Gilles Muller (Luk) - Jürgen Melzer (Aut/4) 6:3, 3:6, 7:6 (4);

WTA Moskva (740.000 USD), 1.kolo:

Marija Kirilenko (Rus/7) - Jelena Vesnina (Rus) 7:5, 6:1;

Valerija Solovieva (Rus) - Elina Svitolina (Ukr) 6:4, 6:2

Osmina finala:

Sofia Arvidsson (Šve) - Marion Bartoli (Fra/2) 6:3, 6:0;

Dominika Cibulkova (Slk/5) - Cvetana Pironkova (Bug) 6:2,6:3

Klara Zakopalova (Češ) - Lucie Šafarova (Češ/8) 6:4, 6:4

WTA Luksemburg (220.000 USD), 1.kolo:

Daniela Hantuchova (Slk) - Arantxa Rus (Niz) 3:6, 6:4, 6:1;

Anna Keothavong (VBr) - Kiki Bertens (Niz) 6:2, 6:2;

Ksenja Pervak (Kaz) - Vera Duševina (Rus) 6:3, 7:6 (2);

Andrea Petkovic (Njem) - Garbine Muguruza (Špa) 4:6, 6:2, 6:1;

Osmina finala:

Lucie Hradecka (Češ) - Annika Beck (Njem) 6:1, 6:1;

Lourdes Dominguez (Špa) - Magdalena Rybarikova (Slk) 6:2, 6:3.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙