FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 4. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MINSK/ZAGREB

Rukometaši CO Zagreba odigrali su u 2. kolu D skupine Lige prvaka neriješeno 27:27 (11:14) kod bjeloruskog prvaka Dinama u Minsku. Hrvatski prvak je ostao neporažen u Bjelorusiji, ali je odigrao pomalo čudnu utakmicu u kojoj su krajem prvog dijela nakon vodstva od 11:8 primili čak devet pogodaka zaredom, a nisu pritom zabili nijedan. U drugom dijelu je CO Zagreb imao četiri zgoditka više, a 22 sekunde prije kraja Josip Valčić je pogodio za 27:26. Ipak, Dinamo Minsk je izbjegao poraz pogotkom Atmana u zadnjoj sekundi. Kod zagrebaša je vratar Ivić imao 14 obrana, Josip Valčić je sa šest zgoditaka bio najbolji strijelac, dok su Horvat i Stepančić postigli po pet. CO Zagreb nakon dva kola ima tri boda, a sljedeći susret igraju 11. listopada kod švicarskog Kadetten Schaffhausena.

ZAGREB

Bivši nogometaš Hajduka Marko Livaja ponovno je bio strijelac za milanski Inter u Europskoj ligi. U dvoboju 2. kola Inter je s 3:1 slavio kod Nefčija u Bakuu, a Livaja je postigao treći zgoditak za goste u 42. minuti.Livaja je i u susretu 1. kola Europske lige u Milanu protiv ruskog Anžija (1:1) bio strijelac za Inter. U ostalim susretima Anži je s 2:0 slavio u Moskvi protiv Young Boysa, dok je Rubin u Kazanu bio bolji s 2:0 od Partizana.

ZAGREB

Britanska sedmobojka Jessica Ennis izabrana je za najbolju atletičarku Europe po izboru Europskog atletskog saveza (EAA), dok je u istom izboru olimipijska prvakinja u disku Sandra Perković zauzela četvrto mjesto. Ennis je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zlato u sedmoboju s 6.955 bodova, što je peti najbolji rezultat svih vremena. Drugo mjesto u izboru zauzela je olimpijska prvakinja u skoku uvis Ruskinja Ana Čičerova, a treće češka bacačica koplja Barbora Špotakova. Iako je ove godine osvojila olimpijsko i europsko zlato, te naslov jedne od pobjednica Dijamantne lige, Perković se morala zadovoljiti s četvrtim mjestom, a iza nje su ostale Ruskinja Marija Savinova, Bugarka Ivet Lalova, Francuskinja Eloyse Leseuer, Ruskinja Natalija Antjuh, Portugalka Dulce Felix i Turkinja Nevin Yanit. Od hrvatskih atletičarki titulu najbolje atletičarke Europe dvaput je osvajala Blanka Vlašić i to 2007. i 2010. godine. Najbolji atletičar Europe bit će proglašen u petak, a naslov najvećih atletskih nada Staroga kontinenta osvojili su europski prvak na 400 metara 21-godišnji Čeh Pavel Maslak i švedska motkašica Angelica Bengtsson. Nagradu za najveću nadu Europe Sandra Perković je dobila 2010., a ove godine je deveto mjesto kod atletičara zauzeo naš dugoprugaš 18-godišnji Dino Bošnjak.

Svečana dodjela nagrada EAA-a održat će se 13. listopada na Malti.

BUKUREŠT

Izvršna direktorica rumunjskog prvoligaša Universitatee Cluj Anamaria Prodan podnijela je ostavku nakon što je dobila poruke u kojima joj se prijeti smrću. "Ovo je prešlo svaku mjeru jer očito postoje ljudi koji me žele ubiti", kazala je Prodan, koja inače supruga trenera najpopularnijeg rumunjskog kluba Steaue Laurentiu Reghecampfa.

Direktorica je razbjesnila navijače jer je javno obznanila da će Universitatea zbog sukoba s gradskim vlastima svoje utakmice igrati u gradiću Buzau, udaljenom čak 400 kilometara od Cluja. Takva odluka očito nije primljena s oduševljenjem kod navijača kluba.

PARIZ

Trener aktualnog francuskog prvaka Montpelliera Rene Girard bit će kažnjen od strane UEFE zbog nedoličnog ponašanja na utakmici Lige prvaka protiv Schalkea. Girard se prvo verbalno sukobio s trenerom Schalkea Huubom Stevensom, a potom mu je pokazao srednji prst. UEFA će o njegovoj kazni odlučiti 9. listopada, a kažnjen će biti i klub jer su navijači Montpelliera na stadionu u Gelsenkirchenu upriličili bakljadu.

ROVINJ

Nakon tri plova Svjetskog prvenstva jedriličarske klase RC44 u Rovinju poveo je britanski Team Aqua u vlasništvu Chrisa Bakea ispred slovenskog Ceerefa Igora Laha i britanskog Peninsula Petroleum Johna Bassadonea. Vjetar je bio promijenjiv, a u jednom trenutku drugog plova ga je gotovo bilo nestalo, dok je jedan plov čak bio i prekinut zbog nagle promjene smjera vjetra. U prvom plovu prva je u cilj ušla Aqua vlasnika i kormilara Chrisa Bakea, a taktičara Cameron Appletona, a u tom plovu kao gosti jedrili i hrvatski jedriličarski olimpijci.Na pobjedničkom brodu Aqua tako je jedrio Šime Fantela.

"Zanimljivo je bilo gledati ih kako jedre, kako rade na brodu, razgovaraju o taktici i strategiji, za svakog jedriličara ovakvo iskustvo je više nego zanimljivo", kazao je Šime Fantela.Drugi plov pobijedio je ruski Synergy s Valentinom Zavadnikovim, a treći nizozemski Now way Back Pietera Heerema, koji je imao dva vrlo loša prethodna plova. Nakon tri jedrenja prva je Aqua, s pobjedom u prvom plovu, te trećim i četvrtim mjestom u slijedeća dva. Na drugom mjestu je slovenski Cereef (vlasnik i kormilar Igor Lah, taktičar Michele Ivaldi), a na trećem britanski Peninsula Petroleum (kormilar i vlasnik John Bassadone, taktičar Vasco Vascotto).

PEKING

Pregled teniskih turnira:

WTA Peking (4,83 mil. USD), osmina finala:

Viktorija Azarenka (Blr/1) - Jelena Vesnina (Rus) 6:3, 6:3;

Angelique Kerber (Njem/5) - Caroline Wozniacki (Dan/10) 6:1, 2:6, 6:4;

Marija Šarapova (Rus/2) - Polona Hercog (Slo) 6:0, 6:2;

ATP Peking (2,21 mil. USD), 2.kolo:

Zhang Ze (Kina) - Richard Gasquet (Fra/5) 6:4, 3:6, 6:4;

Mihail Južni (Rus) - Kevin Anderson (JA) 6:3, 6:3;

Feliciano Lopez (Špa) - Lu Yen-Hsun (Tajv) 6:3, 7:6 (7);

ATP Tokio (1,28 mil. USD), 2.kolo:

Janko Tipsarević (SRB/3) - Marco Chiudinelli (Švi) 6:4, 6:2;

Miloš Raonić (Kan/6) - Viktor Troicki (Srb) 3:0, predaja;

Marcos Baghdatis (Cip) - Juan Monaco (Arg/4) 7:5, 1:6, 6:3;

Tomaš Berdych (Češ/2) - Alejandro Falla (Kol) 6:3, 7:5;

Kei Nišikori (Jap/8) - Tommy Robredo (Špa) 5:7, 6:1, 6:0.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙