FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 26. rujna 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Nogometaši trećeligaša Nedelišća napravili su najveću senzaciju šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa izbacivši Rijeku s 1:0 nakon produžetka.

Jedini pogodak na utakmici u Dunjkovcu postigao je Jagec u 99. minuti iz kaznenog udarca, pa je Nedelišće došlo do najvećeg uspjeha u 66-godišnjoj povijesti kluba iz Međimurja. Riječani su u dosadašnjem dijelu prvenstva pobijedili redom naše najjače klubove poput Dinama, Hajduka i Slaven Belupa, da bi se osramotili ispadanjem u ranoj fazi Kupa. Nogometaši Hajduka plasirali su se u osminu finala Hrvatskoga kupa svladavši u Slunju istoimenoga četvrtoligaša s 4:0, a u osminu finala najmasovnijeg hrvatskog nogometnog natjecanja ušli su prvoligaši Osijek, Zagreb, Istra 1961, Slaven Belupo, Cibalia i Zadar.

Splićani su lako prošli gostovanje u Slunju pogocima Milovića (37), Kiša (29, 67) i Barića (35-ag). Hajduk u osmini finala čeka boljega iz dvoboja gradskog suparnika Splita i trećeligaša Zagore i Unešića, koja se igra kasnije večeras.

Osijek je pogotkom Zubaka u 26. minuti s 1:0 u gostima slavio kod trećeligaša Novalje, a uspješni su bili i ostali prvoligaši. Kopprivnički Slaven Belupo je sa teških 2:1 prošao gostovanje u Ivancu kod Ivančice zahvaljujući dvostrukom strijelcu Bušiću, Cibalia je slavila s 2:0 kod Vinodola pogocima Bartolovića i Vitaića, a pulska Istra 1961 je s 2:1 pobijedila kod trećeligaša Višnjevca pogocima Prelčeca (32) i Blagojevića (72), dok je Stranatić autogolom u 65. minuti donio jedinu radost domaćinu. Poput Hajduka je bio uvjerljiv Zagreb koji je s 4:0 svladao u gostima Zrinski u Tordincima, a Zadar je na Stanovima slavio protiv Konavljanina s 2:0. Trećeligaš Koprivnica izbacila je u produžetku s 2:1 drugoligaša Pomorca, dok je u dalmatinskom srazu trećeligaš GOŠK u Dubrovniku prošao dalje protiv Šibenika boljim izvođenjem jedanaesteraca. U regularnom dijelu bilo je 0:0, u produžetku je Šibenik vodio do 119. minute kada je s igračem više primio zgoditak za 1:1, da bi potom vratar Kristić obranio tri penala i odveo GOŠK u osminu finala.

Jučer su se u osminu finala plasirali nogometaši zagrebačkoga Dinama, Lokomotive i drugoligaša Gorice, dok su se drugoligaš Zelina i četvrtoligaš Libertas iz Novske ušli izravno među 16 najboljih jer su za protivnike imali iz Prve HNL izbačene Karlovac i Varaždin. U osmini finala će Dinamo igrati s Zadrom, Osijek s pulskom Istrom, a zanimljiv će biti gradski obračun Slaven Belupa i Koprivnice.

SPLIT

U posljednjem dvoboju šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa Split je u Parku mladeži porazio trećeligaša Zagoru iz Unešića s 5:1, te osgurao dvoboj s gradskim suparnikom Hajdukom u osmini finala.

Splićani su do uvjerljive pobjede došli pogocima Vojnovića (35), Vitaića (61), Ercega (73, 77) i Jelić (85), dok je strijelac za goste bio Maleš (89). U osmini finala će Dinamo igrati s Zadrom, Osijek s pulskom Istrom, a zanimljivi će biti gradski obračuni Hajduka i Splita, te Slaven Belupa i Koprivnice.

SLUNJ (IV) - HAJDUK SPLIT 0:4

GOŠK DUBROVNIK (III) - ŠIBENIK (II) 4:2 (1:1, 0:0) PENALI

IVANČICA IVANEC (III) - SLAVEN BELUPO 1:2

KOPRIVNICA (III) - POMORAC KOSTRENA (II) 2:1 (1:1) PRODUŽETAK

NEDELIŠĆE (III) - RIJEKA 1:0 (0:0) - PRODUŽETAK

VINODOL (III) - CIBALIA VINKOVCI 0:2

VIŠNJEVAC (III) - ISTRA 1961 1:2

NOVALJA (III) - OSIJEK 0:1

ZADAR - KONAVLJANIN ĆILIPI (III) 2:0

ZRINSKI TORDINCI (IV) - ZAGREB 0:4

SPLIT - ZAGORA UNEŠIĆ (III) 5:1

ZELINA (II) - KARLOVAC ne igra se

LIBERTAS NOVSKA (IV) - VARAŽDIN ne igra se

UTORAK:

VRSAR (IV) - DINAMO ZAGREB 0:3

GORICA (II) -INTER ZAPREŠIĆ 3:0

LOKOMOTIVA - SEGESTA SISAK (III) 4:2

PAROVI OSMINE FINALA, 31. listopada: DINAMO - ZADAR, HAJDUK - SPLIT, LIBERTAS NOVSKA - LOKOMOTIVA, ZAGREB - ZELINA, CIBALIA - GORICA, OSIJEK - ISTRA 1961, SLAVEN BELUPO - KOPRIVNICA, GOŠK - NEDELIŠĆE.

BEOGRAD

Vaterpolisti dubrovačkoga Juga pobjedom su započeli natjecanje u Ligi prvaka svladavši u 1. kolu B skupine u beogradu Zvezdu s 10:6 (1:0, 3:2, 3:2, 3:2). Jug je potvrdio ulogu velikog favorita, tri je pogotka zabio Miho Bošković, dvaput su strijelci bili Nikša Dobud i Maro Joković, dok su po jedan zgoditak dali Toni Azevedo, Frano Karač i Aleksandar Ivović.Jug u sljedećem kolu 6. listopada slobodan, a 20. listopada u Gružu dočekuje švicarski Kreuzlingen.

GORICA

Ponajbolji hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić postao je član posade jedrilice Esimit Europa 2, 30-metarske maksi jedrilice u vlasništvu Slovenca Igora Simčiča koja plovi pod europskom zastavom i smatra se jednom od najboljih jedrilica na svijetu, a na palubi udružuje jedriličare iz osam europskih zemalja, među kojima višekratne pobjednike America's Cupa, svjetske, europske i olimpijske prvake.

Kljaković Gašpić će tako pod vodstvom legendarnog Jochena Schuemanna u "formuli 1 svjetskog jedrenja" nadograditi svoja bogata iskustva iz olimpijskih razreda i pripomoći daljnjim uspjesima rekorderke i serijske pobjednice najvećih regata.

Projekt Esimit Europa potiče suradnju među Europljanima, pa je Gašpićevo pridruživanje podržala i ministrica vanjskih i europskih poslove Republike Hrvatske Vesna Pusić."Radostan sam što se Ivan Kljaković Gašpić odazvao našem pozivu. S njime će naša ekipa dobiti izvrsnog jedriličara kojega veoma cijenim i poštujem. Ivan nema samo izvrsno tehničko znanje, nego također razumije specifičnost jedrenja na velikim jedrilicama i spreman je potpuno se prilagoditi timskom radu za postizanje zajedničkog cilja. Potonji je također moto našeg projekta koji s pridruživanjem Kljaković Gašpića simbolično podržava pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji i istodobno potiče suradnju svih naroda u Europi. Počašćen sam što je naša nastojanja poduprla i ministrica Vesna Pusić", rekao je Igor Simčič, osnivač projekta Esimit Europa.

"Izuzetna mi je čast što sam se pridružio jednom od najambicioznijih sportskih projekata na svijetu. To je veliko priznanje kako za mene osobno tako i za cijelu Hrvatsku. Raduje me da će Hrvati uz moju pomoć opravdati ulogu velikih pomoraca i jedriličara. Izuzetno smo uspješni u olimpijskim jedriličarskim razredima, zato se radujem izazovu i želim dokazati da možemo biti jednako uspješni i na velikim jedrilicama. Biti u međunarodnoj ekipi legendi svjetskoga jedriličarstva još je jedan dodatni motiv da dam sve od sebe za buduće uspjehe jedrilice Esimit Europa 2", dodao je Ivan Kljaković Gašpić.

Jedrilica Esimit Europa 2 plovi pod europskom zastavom, registrirana je na Cipru, članica je jedriličarskog kluba Yacht Club de Monaco, natječe se za Jedriličarski savez Slovenije i na palubi udružuje jedriličare iz osam europskih zemalja. Plovi pod pokroviteljstvom predsjednika Europske komisije Joséa Manuela Barrosa, te uživa podršku Martina Schulza, predsjednika Europskog parlamenta. Njezin glavni sponzor je Gazprom, a službeni partner BMW.

MUENCHEN

Europski košarkaški savez FIBA Europe objavila je jakosne skupine za ždrijeb Eurobasketa košarkaša 2013. godine u Sloveniji, a koji će se održati 18. studenoga u Postojnskoj jami. Hrvatska je zahvaljujući stopostotnom učinku u kvalifikacijama uvrštena u treću jakosnu skupinu u kojoj su i preostale tri reprezentacije koje su u kvalifikacijama ovoga ljeta ostale neporažene - Italija, Njemačka i Crna Gora.Za nositelje su postavljene reprezentacije koje su na prošlom Eutrobasketu u Litvi 2011. stigle do polufinala. To su prvak Španjolska, finalist Francuska, osvajač brončane medalje Rusija, te četvrtoplasirana Makedonija.U drugoj su skupini peta i šesta reprezentacija s Eurobasketa 2011., Litva i Grčka, domaćin Slovenija, te domaćin ovogodišnjih Olimpijskih igara Velika Britanija. Reprezentacije u posljednje tri jakosne skupine poredane su po učinku u kvalifikacijama.

Ovakav način rasvrstavanja reprezentacija ždrijeb će učiniti vrlo neizvjesnim, jer bi Hrvatska primjerice mogla doći u skupinu s Makedonijom, Velikom Britanijom, Finskom, Belgijom i Švedskom, ali bi suparnici našim košarkašima mogli biti Španjolska, Litva, BiH, Turska i Srbija.

Eurobasket košarkaša u Sloveniji igrat će se od 4. do 22. rujna sljedeće godine.

JAKOSNE SKUPINE ZA EUROBASKET:

1 - Španjolska, Francuska, Rusija, Makedonija

2 - Litva, Grčka, Slovenija, Velika Britanija

3 - Italija, HRVATSKA, Njemačka, Crna Gora

4 - Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina

5 - Gruzija, Belgija, Latvija, Turska

6 - Češka, Srbija, Izrael, Švedska

BANGKOK

Pregled teniskih turnira:

ATP Bangkok, (551.000 USD), 1.kolo:

Ivo Karlović (Hrv) - Marinko Matošević (Aus) 6:3, 6:4;

Go Soeda (Jap) - Danai Udomchoke (Taj) 6:4, 7:5;

Gael Monfils (Fra) - Kevin Anderson (JAR) 6:4, 2:6, 7:5;

2. kolo:

Janko Tipsarević (Srb/1) - Hiroki Moria (Jap) 6:4, 6:4;

Jarkko Nieminen (Fin/7) - Philipp Petzschner (Njem) 7:6 (1), 6:2;

ATP Kuala Lumpur, (850.000 USD), 1.kolo:

Aleks Bogomolov Jr. (Rus) - Dominic Inglot (VB) 7:5, 6:3;

Alejandro Falla (Kol) - Rajeev Ram (USA) 7:6 (4), 4:2, predaja;

Nikolaj Davidenko (Rus) - Sanam Singh (Ind) 7:5, 6:4;

Denis Istomin (Uzb) - Pablo Andujar (Špa/6) 6:3, 6:2;

Feliciano Lopez (Špa/5) - Lukaš Lacko (Sll) 6:3, 7:6 (3);

2. kolo:

Vasek Pospisil (Kan) - Michael Yani (USA) 6:3, 7:5;

Julien Benneteau (Fra/7) - Matthew Ebden (Aus) 7:5, 6:2;

WTA Tokio, (2,2 milijuna USD), osmina finala:

Sara Errani (Ita/6) - Marion Bartoli (Fra/9) 3:6, 6:2, 6:2;

Nadja Petrova (Rus/17) - Petra Martić (Hrv) 7:6 (2), 6:7 (1), 6:4;

Angelique Kerber (Njem/5) - Urszula Radwanska (Pol) 6:1, 6:1;

Agnieszka Radwanska (Pol/3) - Jamie Hampton (USA) 6:4, 6:3;

Caroline Wozniacki (Dan/10) - Na Li (Kina/7) 4:6, 6:3, 6:4;

Samantha Stosur (Aus/8) - Dominika Cibulkova (Slk/12) 6:4, 7:5;

Marija Šarapova (Rus/2) - Lucie Safarova (Češ/16) 6:2, 7:6 (5);

Viktorija Azarenka (Blr/1) - Roberta Vinci (Ita/14) 6:4, 6:2.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙