FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 2. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Košarkaši Zadra pobijedili su na Višnjiku pred 5.000 gledatelja Crvenu zvezdu 98:81 u susretu drugog kola regionalne ABA lige, dok je Split poražen na gostovanju u Ljubljani od Union Olimpije 73:82.Zadrani su rezervirano otvorili utakmicu i nakon prve dionice gubili su 22:23, no već u idućoj četvrtini preokrenuli su rezultat i stigli do osam koševa viška (52:44). I treća četvrtina donijela je sjajnu igru domaćeg sastava koji je 'pobjegao' Beograđanima na plus 20 koševa (76:56). U posljednjoj četvrtini gosti su tek uspjeli ublažiti poraz na konačnih 98:81.Zadrane su do pobjede predvodili Goran Vrbanc sa 22, Romeo Travis sa 19, Bariša Krasić sa 15, te Ivan Batur sa 14 koševa, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Igor Rakočević sa 23, te Boris Savović i Morris Almond sa po 15 koševa.U drugom dvoboju Union Olimpija je pred 2.500 gledatelja u dvorani Stožice pobijedila Split 82:73. Ključnim se pokazala druga četvrtina koju su 'zmajčeki' dobili 11 koševa razlike (29:18). Domaći sastav su do druge pobjede u sezoni predvodili Jaka Blažić sa 22, te Klemen Prepelič sa 17 koševa, dok su u splitskim redovima najefikasniji bili Josip Sobin sa 16 koševa i 11 skokova, te Nikola Vujčić i Vedran Vukušić sa po 13 koševa. Preostala dva hrvatska predstavnika u ABA ligi igraju sutra. Cedevita će ugostiti Radničkim, dok Cibona gostuje kod Szolnoki Olaja.Na ljestvici vodi Union Olimpija sa dvije pobjede dok Zadar i Split imaju po pobjedu i poraz.

REZULTATI:

Zadar - Crvena zvezda 98:81 (22:23, 30:21, 24:12, 22:25)

Union Olimpija - Split 82:73 (19:18, 29:18, 17:21, 17:16)

MOSKVA

U susretu 2. kola G skupine Lige prvaka škotski Celtic je slavio u Moskvi kod Spartaka s 3:2. Škoti su u Rusiji stigli do prve gostujuće pobjede u Ligi prvaka od 2001., nakon čak 19 poraza i samo jednog neriješenog ishoda i to protiv Barcelone na Nou Campu. Celtic je bio autsajder u ovom dvoboju, ali je šokirao oko 40.000 gledatelja na stadionu Lužnjiki pogotkom Garya Hoopera već u 12. minuti. Spartak je uspio preokrenuti rezultat pogocima Nigerijca Emmanuela Emenikea (41, 48), a potom se u 63. minuti dogodio ključni trenutak dvoboja kada je igrač moskovske momčadi Juan Insaurralde dobio crveni karton. U 71. minuti Dmitrij Kombarov je zabio autogol za 2:2, a u 90. minuti junak dvoboja Grk Giorgos Samaras je glavom svladao ruskog vratara za veliki uspjeh škotskog prvaka.

Celtic vodi u ovoj skupini s četiri boda iz dva dvoboja, Spartak je bez bodova, a kasnije se sastaju Benfica - Barcelona.

1. Celtic Glasgow 2 1 1 0 3:2 4

2. FC Barcelona 1 1 0 0 3:2 3

3. Benfica Lisabon 1 0 1 0 0:0 1

4. Spartak Moskva 2 0 0 2 4:6 0

SKOPJE

Izbornik makedonske nogometne reprezentacije Čedomir Janevski objavio je popis igrača za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. protiv Hrvatske i Srbije. Janevski je pozvao već provjerene igrače, a jedini novak u reprezentaciji je igrač ciparskoga Apolona Goran Markovski koji je upao umjesto Daniela Mojsova. Makedonci 12. listopada u Skopju na stadionu Filip II dočekuju Hrvatsku, a tri dana kasnije na istom stadionu i Srbiju. Dodajmo da za susret s Hrvatskom vlada veliki interes u Skopju jer je već prodano oko 15.500 ulaznica, a za Srbiju samo 3500.

Vratari: Kristijan Naumovski (Dinamo Bukurešt), Martin Bogatinov (Karpati), Tome Pačovski (Mechelen).

Braniči: Boban Grnčarov (Botev), Danijel Georgijevski (Steaua), Stefan Ristovski (Bari), Nikolče Noveski (Mainz), Vanče Šikov (Volin), Bojan Markovski (Apolon), Goran Popov (WBA), Aleksandar Lazevski (Partizan).

Veznjaci: Nikola Gligorov (Alki Cipar), Muhamed Demiri (Thun), Veliče Šumulikoski (Tianjin Teda), Stefan Spirovski (Rabotnički), Darko Taševski (Kiryat Shmona).

Napadači: Ferhan Hasani (Wolfsburg), Ivan Tričkovski (Club Brugges), Stevica Ristić (Suwon), Goran Pandev (Napoli), Mirko Ivanovski (Astra Ploesti), Agim Ibraimi (Maribor), Dragan Georgiev (Vardar).

PARIZ

Finale Davis kupa 2012. između Češke i Španjolske igrat će se od 16. do 18. studenoga u Pragu na tvrdoj podlozi objavili su u utorak organizatori.Finalni susret između Čeha i branitelja naslova Španjolaca održat će se u O2 Areni, najvećoj dvorani u Češkoj koja može primiti do 14.000 gledatelja, a u istoj dvorani će se 3. i 4. studenoga održati i finalni susret tenisačica u Fed Cupu u kojem braniteljice naslova Čehinje dočekuju ekipu Srbije. "Prag postaje prvi grad koji će organizirati dva finala u zadnjih najmanje 60 godina", izjavio je direktor Ceske Sportovni Miroslav Cernosek."Oba finala će se igrati na tvrdoj površini Novacrylic Ultracushion", dodao je glasnogovornik Ceske Sportovni Karel Tejkal.

Češka će se pokušati "osvetiti" Španjolskoj za poraz od 0:5 iz 2009. u Barceloni i nakon 1980. po drugi put u povijesti osvojiti Davis kup.

Aktualnim pobjednicima Davis kupa Španjolcima, koji su prošle sezone u finalu savladali Argentinu, nastup u Pragu bit će četvrto finale u pet godina.

BEČ

NHL hokejaš Edmonton Oilersa Corey Potter od utorka je novi član EBEL momčadi Vienna Capitalsa, potvrdila je uprava austrijskog prvoligaša. Potter se preselio u Austriju zbog štrajka u NHL-u, koji će trajati svakako do kraja godine, no njegov ugovor vrijedi samo mjesec dana, do 4. studenoga. Potter dolazi u Beč u četvrtak, a na led će već u petak. Istodobno, Graz 99ersi su doveli Thomasa Vaneka, austrijskog reprezentativca Buffalo Sabresa, koji će također prvu utakmicu odigrati u petak s Medveščakom, a VSV Villach se nije uspio dogovoriti s još jednim austrijskim NHL-igračem Michaelom Grabnerom zbog velikog iznosa osiguranja koji traži NHL. U ponedjeljak je ljubljanska Olimpija sklopila ugovor s Janom Muršakom iz Detroit Red Wingsa.

MONTPELLIER

Odvjetnik srpskog rukometaša Mladena Bojinovića koji je zajedno s Nikolom Karabatićem i još 16 osoba priveden zbog sumnji u klađenje, tvrdi kako se Bojinović kladi, ali nikada to nije učinio u svom sportu."Mladen je kockar koji se mnogo kladi, ali nikada na rukomet. To je pogreška kladionica koje su postavile nerealne omjere za taj susret. Igrači su znali da će utakmica biti teška i neizvjesna i zbog toga su se kladili. Bojinović mi je rekao da meč nije namješten," kazao je njegov odvjetnik.Ukupno 18 osoba, od kojih su devetorica bivših i sadašnjih igrači rukometnog kluba Montpelliera privedeno je po sumnjom za ilegalno klađenje i namještanje utakmice francuskog prvenstva protiv Cessona, koju je francuski prvak izgubio sa 28:31. Bio je to jedan od svega dva susreta koje je Montpellier izgubio prošle sezone. Osumnjičeni su Nikola i Luka Karabatić, Mickael Robin, Samuel Honrubia, Wissem Hmam, Mladen Bojinović, te Primož Prošt, Dragan Gajić i Vid Kavtičnik. Igrači su kasnije pušteni na slobodu, a prema pisanju francuskih medija danas su se na sudu pojavili Nikola i Luka Karabatić - svaki u svom vozilu, te dva još igrača Mladen Bojinović i Samuel Honrubia.Tužitelj Brice Robin je na novinarskoj konferenciji naglasio kako su neki od igrača blisko povezani sa kladionicama i da je zbog toga odlučeno da oni budu privedeni. Tužilac je istakao i da je djevojka Luke Karabatića, televizijska novinarka Jenny Pray, priznala da se kladila novcem koji je dobila od Karabatića. "Rekla nam je i koliko je novca točno dobila od njega i koliko je on zaradio od klađenja", dodao je Robin. Istraga je pokrenuta zbog povećanog broja uplata u kladionicama na poraz Montpellier što je optuženima donijelo blizu 200.000 eura zarade. U toj zemlji je od 12. svibnja 2010. godine sportašima zabranjeno klađenje. U slučaju da budu proglašeni krivima, rukometaši bi mogli biti kažnjeni sa po šest utakmica suspenzije i 15.000 eura, a ako se dokaže da su namjestili utakmicu mogli bi u zatvor i na pet godina.

BERLIN

Premda se nagađalo da bi karijeru mogao nastaviti u SAD ili Australiji, bivši njemački nogometni reprezentativac Michael Ballack (36) završio je svoj igrački put."Dobio sam nekoliko zanimljivih ponuda, no odlučio sam se na prekid karijere. Vrijeme je za kraj i nove izazove," kazao je Ballack iza kojeg je sjajna i uspješna karijera tijekom koje je osvojio 14 trofeja. Igrao je za Chemnitzer, Kaiserslautern, Bayern Munchen, Chelsea i Bayer Leverkusen, dok je za njemačku reprezentaciju upisao 98 nastupa i zabio 42 gola. Za njemačku vrstu je debitirao 1999. protiv Škotske, a od nacionalne vrste se oprostio u svibnju 2010. u prijateljskom susretu protiv Argentine."Imao sam sreću i privilegiju trenirati i raditi s nekim od najboljih nogometaša i trenera današnjice. Nisam mogao niti sanjati da ću imati tako uspješnu karijeru," dodao je.Prvu titulu njemačkog prvaka je osvojio u dresu Kaiserslauterna 1998. godine, potom je tri puta slavio u Bundesligi s Bayernom, a jednom i u dresu Chelsea (2010). Tri puta je biran za najboljeg njemačkog nogometaša (2002, 2003, 2005), a u dresu 'elfa' je nastupio na pet velikih natjecanja - tri EP-a (2000, 2004, 2008) i dva SP-a (2002, 2006). Najbliže svjetskoj kruni bio je 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji gdje je 'elf' stigao do finala, no u završnom susretu je izgubio od Brazila. Četiri godine kasnije na SP-u u Njemačkoj Ballack i društvo stigli su do bronce. Na EP-u u Austriji i Švicarskoj 2008. Njemačka je bila druga.

BERLIN

Potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac i član njemačkog bundesligaša Hoffenheima Boris Vukčević (22) i dalje je u kritičnom, ali stabilnom stanju nakon teške prometne nesreće u kojoj je zadobio teške i po život opasne ozljede glave.Vukčević je i dalje u induciranoj komi nakon što je imao dvije operacije, na glavi i na mozgu. "Liječnici čine sve kako bi zaštitili mozak od daljnih oštećenja. Nažalost, u ovom trenutku nikakve prognoze nisu moguće," poručili su iz Sveučilišne bolnice u Heidelbergu.Nesreća se dogodila prošlog petka oko 13.45 sati kada se Vukčević zabio u kamion koji je dolazio iz suprotnog smjera na cesti kraj Bammentala. Vukčević je rođen 16. ožujka 1990. godine u Osijeku, a ima dvojno državljanstvo - njemačko i hrvatsko. Prije dva tjedna igrao je za njemačku U-21 reprezentaciju u susretu protiv BiH. U Hoffenheim je stigao 2008. iz juniorske momčadi Stuttgarta, a ove sezone nastupio je u pet bundesligaških utakmica i pritom zabio jedan pogodak.

ZAGREB

Pregled teniskih turnira:

ATP Tokio (1,28 milijuna USD), 1.kolo:

Andy Murray (VB/1) - Ivo Karlović (Hrv) 7:6 (7), 6:4;

Jeremy Chardy (Fra) - Juichii Sugita (Jap) 6:1, 7:5;

Marco Chiudinelli (Švi) - Martin Klizan (Slk) 7:6 (3), 6:2;

Milos Raonic (Kan/6) - Radek Štepanek (Češ) 6:4, 6:4;

Tacuma Ito (Jap) - Nicolas Almagro (Špa/5) 7:6 (4), 7:6 (5);

Dmitrij Tursunov (Rus) - Bernard Tomic (Aus) 6:4, 7:5;

Marcos Baghdatis (Cip) - Sergij Stakhovskij (Ukr) 7:6 (3), 7:5;

Kei Nišikori (Jap/8) - Go Soeda (Jap) 4:6, 6:2, 6:3;

Tommy Robredo (Špa) - Jarkko Nieminen (Fin) 6:2, 6:4;

Alejandro Falla (Kol) - Thomaz Bellucci (Bra) 7:5, 6:2.

WTA Peking (4,83 milijuna USD), 2.kolo:

Li Na (Kina/7) - Nadja Petrova (Rus) 6:1, 6:2;

Romina Oprandi (Švi) - Camila Giorgi (Ita) 7:5, 6:2;

Jelena Janković (Srb) - Monica Niculescu (Rum) 6:2, 6:1;

Marion Bartoli (Fra/9) - Ajumi Morita (Jap) 6:4, 6:3;

Lourdes Dominguez Lino (Špa) - Laura Robson (VBr) 7:5, 6:3;

Agnieska Radwanska (Pol/3) - Zhang Shuai (Kina) 6:2, 6:3;

Angelique Kerber (Njem/5) - Lara Arruabarrena-Vecino (Špa) 6:2, 6:0;

Julia Görges (Njem) - Samantha Stosur (Aus/8) 7:6 (2), 4:6, 7:5;

Viktorija Azarenka (Blr/1) - Sabine Lisicki (Njem) 6:4, 6:2;

Caroline Wozniacki (Dan/10) - Hsieh Su-Wei (Tajv) 6:7 (5), 7:6 (3),6:0;

ATP Peking, (2,21 milijuna USD), 1.kolo:

Jürgen Melzer (Aut) - Pablo Andujar (Špa) 6:1, 4:6, 7:6 (3);

Mihail Južni (Rus) - Tommy Haas (Njem/7) 6:4, 4:6, 6:2;

Nikolaj Davidenko (Rus) - Aleks Bogomolov (Rus) 7:5, 6:1;

Andreas Seppi (Ita) - Julien Benneteau (Fra) 6:1, 2:0, predaja;

Novak Đoković (Srb/1) - Michael Berrer (Njem) 6:1, 6:7 (3), 6:2;

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/3) - Denis Istomin (Uzb) 4:6, 6:1, 7:6 (3);

Lu Yen-Hsun (Tajv) - David Ferrer (Špa/2) 4:5 predaja;

Richard Gasquet (Fra/5) - Matthew Ebden (Aus) 6:2, 6:4;

Feliciano Lopez (Špa) - Ryan Harrison (USA) 7:6 (3), 5:7, 6:2;

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙