FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 29. rujna 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

INNSBRUCK

Hokejaši Medveščaka u susretu su 7. kola regionalne EBEL lige kao gosti svladali novaka u ovom društvu Innsbruck sa 5-2 (2-0, 1-0, 2-2). Medveščak je poveo sa 5-0 golovima Kylea Greentreea (10:57), Adama Naglicha (11:42), Curtisa Fraser (27:31), Kennetha MacAulaya (43:23) i Tomislava Zanoškog (46:48), a gosti su potom uspjeli smanjiti preko Alexandera Hoellera (51:12) i Francisa Lemieuxa (56:15).Medveščak nakon sedam kola ima osam bodova, dok je Innsbruck osvojio samo bod.U sljedećem kolu u nedjelju će Medveščak u Domu sportova ugostiti Black Wingse iz Linza.

BEOGRAD

Košarkaši Zadra u 1. su kolu regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Partizana mt:s u Beogradu sa 74-81 (24-21, 14-15, 15-11, 21-34).

Zadrani su krajem treće četvrtine vodili i sa 10 koševa razlike, ali u posljednjih pet minuta su ostali bez svih centara koji su morali napustiti igru zbog pet osobnih pogrešaka, a domaći su to uspjeli iskoristiti za preokret. U završnici su igrači Partizana pogodili i nekoliko trica, te tako odlučili utakmicu.Najefikasniji u sastavu Zadra bio je Romeo Travis sa 18 koševa, dok je Partizan predvodili Thomas, Musli i Anđušić sa po 12 poena.

REZULTATI 1. KOLA,
Petak:
Široki WWin - Igokea       63-69
Partizan mt:s - Zadar      81-74
Subota:
Radnički - Union Olimpija  
Budućnost VOLI - Cedevita  
Cibona - MZT Skopje        
Split - Crvena zvezda DIVA 
Nedjelja:
Krka - Szolnoki            

DUESSELDORF

U prvoj utakmici 6. kola njemačkog nogometnog prvenstva Fortuna iz Duesseldorfa i Schalke 04 su igrali 2-2 (0-2).

Gosti iz Gelsenkirchena su poveli sa 2-0 pogocima Huntelaara (13) i Matip (20), ali novaci u ligi ostali su neporaženi i nakon 6. kola zahvaljujući dvama golovima Schahina (48, 77).Na vrhu je Bayern s maksimalnih 15 bodova, drugi je Eintracht sa 13, Schalke je treći sa 11, dok je Fortuna peta sa 10.

RENNES

U prvoj utakmici 7. kola francuskog nogometnog prvenstva Rennes je svladao Lille sa 2-0 (0-0).

Golove su postigli Julien Feret (64) i Romain Alessandrini (75).Oba kluba sada imaju po sedam bodova i nalaze se na 12. i 13. mjestu.

Na vrhu je Marseille s maksimalnih 18 bodova, drugi je Lyon sa 14.

BERLIN/ZAGREB

Član njemačkog prvoligaša Hoffenheima Boris Vukčević (22) operiran je i dalje se nalazi u stanju inducirane kome nakon teške prometne nesreće koja se dogodila u petak, objavili su njemački mediji.

Vukčević je zadobio teške ozljede glave u frontalnom sudaru s kamionom, a prevezen je helikopterom u bolnicu u Heidelbergu gdje je hitno operiran. Operacija je trajala tri sata, a uz njega su njegovi roditelji. Mladi nogometaš se vozio s treninga u svom Mercedesu od 457 konjskih snaga, a iz nepoznatih razloga pri brzini od 70-tak km/h se sudario s 40-tinskim tegljačem. Policija još istražuje uzroke nesreće, a u Vukčevićevom automobilu su nađene ampule inzulina budući da Vukčević ima lakši oblik dijabetesa, tvrdi dnevnik Bild, koji spekulira da je Vukčević zaspao za upravljačem jer nije na vrijeme uzeo inzulin.Iz cijele Njemačke i svijeta Vukčeviću stižu brzojavi potpore, a prvi su se javili njegov suigrač u Hoffenheimu Nizozemac Ryan Babbel i Edin Džeko iz Manchester Citya. "Ovo je strašno. Nikad nije bila gora atmosfera na treningu zbog ove užasne vijesti. Cijela momčad je u šoku", kazao je igrač Hoffenheima Tobias Weiss. Iz Hoffenheima su odlučili da ipak neće odgoditi današnji dvoboj Bundeslige protiv Augsburga.

Boris Vukčević rođen je 1990. godine u Osijeku, a ima hrvatsko i njemačko državljanstvo. Nastupao je za njemačke reprezentacije do 19 i 21 godine, a u vrijeme dok je hrvatski izbornik bio Slaven Bilić spominjao se i kao kandidat za "vatrene".

TOKIO

Ruska tenisačica Nadia Petrova osvojila je bogati WTA turnir u Tokiju svladavši u finalu Poljakinju Agnieszku Radwansku s 6:0, 1:6, 6:3.

Tridesetogodišnja veteranka Petrova, koja je nekad davno bila treća igračica svijeta, osvojila je 12. turnir u karijeri i drugi ove godine iznenadivši favoriziranu Poljakinju u karijeri."Ovo je najveći turnir koji sam osvojila u karijeri i to kada sam se najmanje nadala", kazala je Petrova nakon osvajanja Tokija, turnira na kojem je sudjelovalo čak devet od prvih deset igračica svijeta. Petrova je u 3. kolu svladala i našu najbolju igračicu Petru Martić.

Agnieszka Radwanska je ostala na deset naslova u karijeri.

KUALA LUMPUR

U finale ATP turnira u Kuala Lumpuru prvi se plasirao argentinski tenisač Juan Monaco koji je u polufinalu bio bolji od Japanca Keia Nishikoria s 6:2, 2:6, 7:6 (4). U drugom polufinalu igraju Francuz Julien Benneteau i prvi nositelj Španjolac David Ferrer.

ZAGREB

Rezultati susreta 1. kola s WTA turnira u Pekingu:

Varvara Lepchenko (USA) - Cvetana Pironkova (Bug) 7-5 6-4

Carla Suarez Navarro (Špa) - Timea Bacsinszky (Švi) 6-4 6-1

Hsieh Su-Wei (Tajv) - Zheng Saisai (Kina) 6-2 6-3

Romina Oprandi (Švi) - Urszula Radwanska (Pol) 7-5 6-2

Zhang Shuai (Kina) - Wang Qiang (Kina) 6-3 6-2

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙