FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 7. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KOPRIVNICA

U zadnjem dvoboju 11. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši zagrebačkog Dinama pobijedili Slaven Belupa s 4:1 (2:1). Pred 3000 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Bebek iz Rijeke.

Strijelci: 0:1 Puljić (4), 0:2 Ibanez (32), 1:2 Delić (44), 1:3 Rukavina (58), 1:4 Halilović ((90+3)

BEČ

U susretu 10. kola regionalne EBEL lige u hokeju na ledu Medveščak je u Beču izgubio od Vienna Capitalsa 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) i bio je to prvi susret ove sezone u kojem 'medvjedi' nisu postigli gol.Golove za austrijski klub zabili su Zdenek Blatny (5) i Francois Fortier (31). Nakon deset kola 'medvjedi' se nalaze na šestoj poziciji sa 11 bodova, osam manje od vodećeg VSV Villacha. U idućem kolu Medveščak 12. listopada u Domu sportova igra protiv Orli Znojma.

ZAGREB

U zagrebačkom hotelu As započelo je okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije koju očekuje nastavak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu i utakmice protiv Makedonije u Skoplju, te Walesa u Osijeku.Zbog obveza u svojim klubovima okupio se tek dio igrača, većina će stići tijekom ponedjeljka, dok branič praške Sparte Manuel Pamić i vratar Monaca Danijel Subašić dolaze u utorak, jer dan ranije imaju utakmice. Do sada su u Zagreb stigli Ivan Rakitić, Vedran Ćorluka, te novak u hrvatskim redovima vratar moskovskog Lokomotiva Dario Krešić. Utakmica Makedonija - Hrvatska na rasporedu je u petak, 12. listopada u Skoplju, dok je ogled u Osijeku četiri dana kasnije. Nakon dva odigrana kola Hrvatska, Belgija i Srbija vode na ljestvici skupine A sa po četiri boda, Škotska ima dva boda, Makedonija jedan, a Wales je na začelju bez boda.

PEKING

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Pekingu, nakon što je u finalu pobijedio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 7-6 (4), 6-2. Đokoviću je to četvrta turnirska pobjeda ove sezone, te 32. osvojeni turnir u karijeri.

BEOGRAD

Izbornik nogometne reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović priopćio je popis od 25 igrača na koje računa za predstojeće ddvoboje s Belgijom i Makedonijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a među pozvanima su i dva debitanta - veznjak Sampdorie Nenad Krstičić i napadač Torina Alen Stevanović.U odnosu na prve dvije utakmice kvalifikacija Srbima nedostaju ozlijeđeni Nemanja Tomić i Dušan Basta, kao i Miloš Ninković.

"Realno očekujem dvije pobjede, učinićemo sve da to i ostvarimo, ali vidjet ćemo nakon poslije utakmica je li to i moguće", rekao je Mihajlović, kojega brine što većina njegovih igrača nije standardna u svojim momčadima.

"Da zovem samo igrače koji su standardni onda bih i ja morao da se skinem. Redovno igraju samo Subotić, Ivanović, Tošić, Tadić i Đurišić".

VRATARI: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udinese), Damir Kahriman (Tavria).

BRANIČI: Branislav Ivanović (Chelsea), Aleksandar Kolarov (Manchester City), Neven Subotić (Borusia Dortmund), Matija Nastasić (Manchester City), Nenad Tomović (Fiorentina), Milan Biševac (Lyon), Nikola Maksimović (C. Zvezda), Aleksandar Luković (Zenit).

VEZNJACI: Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Ljubomir Fejsa (Olimpiakos), Aleksandar Ignjovski (Werder), Radosav Petrović (Genclerbirligi), Nemanja Matić (Benfica).

NAPAD: Zoran Tošić (CSKA Moskva), Nenad Krstičić (Sampdoria), Marko Šćepović (Partizan), Dušan Tadić (Twente), Dejan Lekić (Osasuna), Filip Đuričić (Heerenveen), Alen Stevanović (Torino), Miralem Sulejmani (Ajax), Lazar Marković (Partizan).

PEKING

Najbolja tenisačica svijeta Bjeloruskinja Viktorija Azarenka osvojila je naslov na WTA u Pekingu svladavši u finalu Ruskinju Mariju Šarapovu s 6:3, 6:1.

Dvoboj je trajao sat i 27 minuta, a Azarenki je to 13. naslov u karijeri. Bjeloruskinja je trijumfom učvrstila poziciju broj 1 na WTA ljestvici i poboljšala međusobni skor sa Šarapovom na 7:4.

PARIZ

Francuz Sebastien Loeb (38) za upravljačem Citroena pobjednik je relija u Francuskoj, 11. ispita ove sezone, čime je dvije utrke prije kraja sezone osigurao deveti uzastopni naslov svjetskog prvaka.Loeb je u pokrajini Alsace pobijedio ispred Finca Jari-Matti Latvale u Fordu koji je imao 15 sekundi zaostatka dok je Finac Mikko Hirvonen u Citroenu bio treći sa 44 sekunde zaostatka. Osim što je osvojio deveti uzastopni naslov prvaka, Loeb je stigao i do 75. pobjede u karijeri, te osme ove sezone.

"Ovo je jedan od posebnijih dana u mojoj karijeri, naslov sam osvojio pred svojim navijačima. Cijela sezone je bila perfektna i zbog toga sam iznimno ponosan na ovaj uspjeh," kazao je Loeb koji nije propustio zahvaliti se i suvozaču Danielu Elenu, partneru kroz svih devet pobjedničkih sezona.

"Bez njega bi ovaj uspjeh bio nemoguć. Hvala mu na svim ovom godinama sjajne suradnje," naglasio je Loeb.Loeb u ukupnom poretku svjetskog prvenstva vodi sa 244 boda, 71 više od Hirvonena, dok je treći Finac Jari-Matti Latvala sa 131 bodom.

RIM

Aktualni talijanski nogometni prvak Juventus pobijedio je na gostovanju Sienu 2:1 u susretu sedmog kola Serie A, upisavši tako već 46. utakmicu bez poraza u nacionalnom prvenstvu.Juve je poveo golom Andrea Pirla u 14. minuti, izjednačio je Emanuele Calaio (45), a sva tri boda "Staroj dami" donio je Claudio Marchisio pet minuta prije kraja susreta.Gostujuću pobjedu ostvario je i Lazio porazivši Pescaru 3:0. Gosti su sav posao obavili već u prvom poluvremenu, a strijelci za 'nebesko-plave' bili su Hernanes (5) i Miroslav Klose (25, 35). Hrvatski napadač Ante Vukušić igrao je za domaćine do 66. minute.Roma je na Olimpicu pobijedila Atalantu 2:0 ostvarivši prvu domaću pobjedu ove sezone. Golove su postigli Erik Lamela (30) i Michael Bradley (62).Fiorentina je bila bolja od Bologne 1:0, a pogodak odluke zabio je Stevan Jovetić u sedmoj minuti. Jedan gol je odlučio i pobjednika susreta Torino - Cagliari. Sva tri boda gostima donio je Nene iz jedanaesterca u 74. minuti.Večeras su na rasporedu još dva susreta. Na San Siru se sastaju Milan i Inter, a u Napulju će snage odmjeriti Napoli i Udiense.Na ljestvici vodi Juventus sa 19 bodova, Napoli ima tri boda i utakmicu manje, treći je Lazio sa 15 bodova, a zatim slijede Inter (12), Roma (11), Fiorentina (11)...

REZULTATI:

Rome - Atalanta 2:0 (Lamela 30, Bradley 62)

Siena - Juventus 1:2 (Calaio 45+2 / Pirlo 14, Marchisio 85)

Fiorentina - Bologna 1:0 (Jovetić 7)

Torino - Cagliari 0:1 (Nene 74-11m)

Catania - Parma 2:0 (Gómez 2, Bergessio 80)

Pescara - Lazio 0:3 (Hernanes 5, Klose 25, 35)

U subotu:

Chievo - Sampdoria 2:1 (Théreau 45+1, Di Michele 87 / Maresca 61)

Genoa - Palermo 1:1 (Borriello 52 / Giorgi 14)

NEWCASTLE

U susretu sedmog kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na gostovanju bez većih problema pobijedio Newcastle United 3:0.

Golove za 'crvene vragove' postigli su Jonny Evans (8), Patrice Evra (16) i Tom Cleverley (71). Ovom pobjedom United je skočio na drugo mjesto ljestvice sa 15 bodova, četiri manje od lidera Chelsea.U ranije odigranom susretu Tottenham je kod kuće slavio protiv Aston Ville s 2:0 ostvarivši četvrtu uzastopnu pobjedu. Golove za Spurse zabili su Steven Caulker (58) i Aaron Lennon (67). Utakmica na White Hart Laneu ušla je u povijest i prije samog početka. Naime, senzacionalan niz vratara Tottenhama Brada Friedela od čak 310 uzastopnih utakmica u Premier ligi okončan je u nedjelju, nakon što je trener Spursa Andre Villas Boas odlučio među vratnice postaviti Francuza Huga Llorisa.

Amerikanac Friedel (41) je bez stanke u Engleskoj ligi branio skoro osam godina, od kolovoza 2003. kada je bio član Blackburna, a kasnije je niz nastavio braneći za Aston Villu i Tottenham, čiji je član od rujna 2011. Praktički je za sva tri kluba branio non-stop, a da nijednom nije bio ozlijeđen ili suspendiran zbog kartona. Sudbina mu je ipak bila zapečačena onog trenutka kada je Tottenham posljednjeg dana prijelaznog roka kupio od Lyona francuskog reprezentativca Llorisa za 19.5 milijuna dolara.

Liverpool i Stoke City su odigrali "mršavih" 0:0 na Anfieldu, a Southampton i Fulham "bogatih" 2:2.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 19 bodova, United i City imaju po 15 bodova, a zatim slijede tri kluba sa po 14 bodova - Everton, Tottenham i WBA.

REZULTATI:

Newcastle - Manchester United 0:3 (Jonny Evans 8, Patrice Evra 16, Tom Cleverley 71)

Liverpool - Stoke City 0:0

Tottenham - Aston Villa 2:0 (Steven Caulker 58, Aaron Lennon 67)

Southampton - Fulham 2:2 (Fonte 4,90 / Hooiveld 69-autogol, Richardson 88)

U subotu:

West Ham - Arsenal 1:3 (Mohamed Diame 21 / Giroud 41, Theo Walcott 77, Santi Cazorla 83)

Wigan - Everton 2:2 ( Kone 10, Franco Di Santo 23 / Jelavić 11, Leighton Baines 87-11m)

Chelsea - Norwich City 4:1 (Torres 14, Lampard 22, Hazard 31, Ivanović 76 / Holt 11)

Swansea City - Reading 2:2 (Michu 71, Wayne Routledge 78 / Pogrebnjak 31, Noel Hunt 44)

WBA - QPR 3:2 (Morrison 5, Gera 22, Mulumbu 85 / Taarabt 35, Granero 90+2)

Manchester City - Sunderland 3:0 (Kolarov 5, Sergio Aguero 60, James Milner 89)

BERLIN

U susretu sedmog kola njemačkog nogometnog prvenstva aktualni prvak Borussia Dortmund je na gostovanju kod Hanovera pred 49.000 gledatelja remizirao 1:1.Gosti su poveli golom Roberta Lewandowskog u 26. minuti, a Hanover je spasio Mame Biram Diouf golom četiri minute prije kraja susreta. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije ulazio u igru, već je susret pratio s gostujuće klupe.Bez pobjednika je završio i susret između Stuttgarta i Bayer Leverkusena (2:2). Dva gola za Stuttgart zabio je Vedad Ibišević (19-11m, 55), dok je na suprotnoj strani dvostruki strijelac bio Stefan Kiessling (12, 59).Borussia Moenchengladbach je pobijedila Eintracht 2:0 nanijevši klubu iz Frankfurta prvi poraz ove sezone. Golove su postigli Juan Arango (8) i Luuk de Jong (25).Na ljestvici vodi Bayern sa 21 bodom, Eintracht ima 16, Schalke 14, a Borussia Dortmund 12 bodova.

REZULTATI:

Hanover 96 - Borussia D. 1:1 (Mame Biram Diouf 86 / Lewandowski 26)

Stuttgart - Bayer Leverkusen 2:2 (Ibišević 19-11m,55 / Kiessling 12,59)

Borussia Moen. - Eintracht 2:0 (Juan Arango 8, Luuk de Jong 25)

U subotu:

Freiburg - Nurnberg 3:0 (Cedric Makiadi 36, Daniel Caligiuri 90+2pen, Marco Terrazzino 90+3)

Mainz - Fortuna 1:0 (Nikolce Noveski 85)

Bayern Munchen - Hoffenheim 2:0 (Franck Ribery 19, 47)

Schalke 04 - Wolfsburg 3:0 (Farfan 33, Afellay 46, Neustaedter 58)

Greuther Fuerth - HSV 0:1 (Son Heung-Min 17)

U petak:

Augsburg - Werder 3:1 (Werner 2, Hain 32, Baier 72 / De Bruyne 19)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙