FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 8. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Hrvatska u kvalifikacijskoj utakmici protiv Makedonije ide izboriti pobjedu, izjavio je u ponedjeljak hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac na konferenciji za novinare dodajući kako u prilog tome ide i činjenica da je većina reprezentativaca u formi i da nema ozlijeđenih. Hrvatska 12. listopada igra protiv Makedonije u Skoplju, a četiri dan kasnije u Osijeku čeka reprezentaciju Walesa.Štimac, koji je sada usmjeren samo na Makedoniju i o Walesu želi razmišljati tek poslije 12. listopada, priznao je da smo u prvim kvalifikacijskim utakmicama za SP 2014. imali dosta problema jer su neki igrači bili preopterećeni, a drugi nisu dovoljno igrali. "Protiv Makedonije ćemo krenuti napadački. Prodornost, okomite lopte, brzina kretanja. Na tome ćemo inzistirati, a ne na spriječavanju igre suparnika. Zato nas ne zanima njihov najbolji igrač Pandev. On jeste veliki igrač i sada je u zreloj igračkoj dobi. Vidjet ćemo kako ćemo ga čuvati, striktno ili preuzimanjem, ovisno tko započne utakmicu", rekao je hrvatski izbornik.

Štimca ne brine što jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Luka Modrić nije odigrao sinoć ni jednu minutu derbija između Barcelone i Reala.

"Pričao sam s trenerom Mourinhom nakon utakmice. Uvjerio me je da je Luka u najboljoj formi. Nebitno je što nije igrao, on nam dolazi kao najveći naš adut za pobjedu u Skopju", istaknuo je Štimac. Na konferenciji su uz Štimca bili i reprezentativci Ivan Rakitić i Milan Badelj koji su obojica uvjereni u pobjedu Hrvatske."Cilj su nam tri boda. Makedonija nije iz prve dvije jakosne skupine euro nogometa, no pokazali su i u Maksimiru koliko mogu biti neugodni", rekao je Badelj.

Rakitić, koji je nakon posljednje utakmice protiv Makedonije ispao iz prve momčadi, nada se da će se vratiti u početni sastav.

"Naravno, očekujem da ću biti u sastavu. Ne dolazim biti samo dio momčadi nego aktivno sudjelovati. Na svakom treningu ću dati sve od sebe da se osjeti moja želja i energija", kazao je Rakitić.

Štimac je bio u Osijeku gdje će reprezentacija dočekati Wales i nada se velikom broju gledatelja.

"Dojmovi su sjajni. Impresioniran sam kako Slavonija nestrpljivo čeka Hrvatsku, a tome se i mi veselimo. Bit će nam to dodatan poticaj za Makedoniju, da ostvarimo dobar rez i protiv Walesa sa tri boda učvrstimo poziciju za odlazak na SP", dodao je hrvatski izbornik.

ZAGREB

Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je u prigodi Dana neovisnosti uručio odličja i povelje sportašicama, sportašima i trenerima koji su na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojili odličja. Donedavni izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić odlikovan je Redom kneza Branimira s ogrlicom, dok su Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara dobili olimpijci Sandra Perković, Giovanni Cernogoraz, Damir Martin, Martin Sinković, Valent Sinković, David Šain i trener Nikola Bralić, te paraolimpijci Darko Kralj, Zoran Talić, Mikela Ristoski, Branimir Budetić, Milka Milinković i trener Ivan Ivančić.Red hrvatskog pletera dobili su Lucija Zaninović i treneri Željko Babić, Vjekoslav Kobeščak, Elvis Fatović, Toni Tomas i Stjepan Vučković. Predsjednik Jsipović priznanja je uručio hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji te olimpijcu Samiru Baraću i paraolimpijacu Mihovilu Španji.

Tom prigodom predsjednik Josipović rekao je da mu je zadovoljstvo dodijeliti im odlikovanja u povodu Dana neovisnosti jer su takvi blagdani prigoda da se Republika Hrvatska zahvali svima onima koji su pridonijeli njenom boljitku, ugledu i afirmaciji.

"Danas su ovdje zajedno olimpijci i paraolimpijci da još jednom proslavimo uspjeh koji ste ostvarili na OI i POI u Londonu. Olimpijske igre u Londonu bile su sa tri zlatne, jednom srebrnom i dvije brončane najuspješnije u povijesti našeg olimpizma, baš kao što je i nastup 25 paraolimpijaca, koji su osvojili dvije srebrne i tri brončane medalje, bilo najuspješnije sudjelovanje naših sportaša na POI. Vi svojim uspjehom šaljete važnu poruku svim našim građanima da se upornim radom i zalaganjem mogu postići rezultati koji dovode u pitanje granice ljudskih sposobnosti u onom najpozitivnijem smislu. Pokazali ste da se može više i bolje i to u fer i korektnom nadmetanju, a nije slučajno što se odličja dodjeljuju na ovaj blagdan jer je tada njihova poruka još jača", kazao je predsjednik Josipović koji je predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatku Mateši zaželio brz oporavak i izrazio nadu da će uskoro izići iz bolnice u Barceloni. "Hvala Vam što ste nas na početku olimijskih igara posjetili u Olimpijskom selu u Londonu i pozivam Vas da i nadalje budete uz naše sportaše i na svim budućim velikim natjecanjima", kazao je Rudić na kraju svog obračanja predsjedniku Josipoviću.

WELLINGTON

Jamajčanski sprinter Usain Bolt, dvostruki olimpijski prvak na 100 m, 200 m i u štafeti 4x100 m, izjavio je u ponedjeljak da cilja trostruki tripl" u tim disciplinama na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., distanciravši se tako od svojih izjava da bi se okušao u skoku u dalj."U Riju će se raditi o obrani mojih naslova", izjavio je šesterostruki olimpijski prvak prilikom posjeta Novom Zelandu."Ne želim se okušavati u novim disciplinama u Riju jer želim samo obraniti svoje naslove i pokazati svijetu da je moguće ostvariti novi tripl. 'Trostruki tripl', to mi je prioritet", dodao je Bolt.

Bolt, za kojeg su uobičajene konktradiktorne izjave, prvi je put 2009. rekao da bi se volio okušati u skoku u dalj. Ponovio je tu hipotezu nakon olimpijskih igara u Londonu, dodavši kako bi se mogao testirati u toj disciplini 2014. na Igrama Commonwealtha."Uvijek sam u potrazi za novim izazovima", kazao je prošli mjesec u Bruxellesu. "To je strategija koju sam dogovorio s trenerom. Ali sigurno ne 400 m, iako je moj trener govorio o tome, a skok u dalj u Riju 2016., zašto ne ? Sugerirali su mi čak da to pokušam na Igrama Commonwealtha (u Glasgowu 2014). Razmislit ću".

Bolt koji je vlasnik svjetskih rekorda na 100 m i 200 m, proslavit će svoj 30. rođendan zadnjeg dana Igara u Riju 2016.

ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pao je za tri mjesta na najnovijoj ATP ljestvici i sada je 16. tenisač svijeta. Čilić će šansu za popravak imati na velikom ATP turniru u Šangaju gdje danas prošao prvo kolo pobijedivši Poljaka Lukasza Kubota. Pad na ljestvici doživjeli su i svi ostali najbolji hrvatski igrači, a najveće nazadovanje ostvario je Ivo Karlović koji je izgubio čak 20 pozicija i trenutno je 99. Ivan Dodig je 117., a Antonio Veić 146. na ATP ljestvici. Na vrhu ljestvice ostao je Roger Federer, no pobjedom u Pekingu jako mu se približio Novak Đokovic, pa je razlika između dvojice prvoplasiranih sada oko 900 bodova. U ekskluzivnom TOP 10 klubu dogodila se samo jedna promjena, budući da je na šestom mjestu Francuz Jo-Wielfried Tsonga preskočio Čeha Tomaša Berdycha. Pobjednik Tokija Japanac Kei Nishikori napredovao je za dva mjesta i sada je 15., što mu je najbolji renking u karijeri.

LONDON

Engleski izbornik Roy Hodgson ustrajan je u namjeri da pomladi englesku reprezentativnu vrstu pa je za kvalifikacijske utakmice SP 2014. protiv San Marina i Poljske pozvao debitante Jonjo Shelveya iz Liverpoola i braniča Chelsea Ryana Bertranda.

Shelvey je svojim pogocima za Liverpool zaslužio poziv, a Bertrand je upao zbog otkaza igrača Arsenala Kierana Gibbsa, koji se ozlijedio u subotu. Hodgson je i za prošlu reprezentativnu akciju prošlog mjeseca protiv Ukrajine također pozvao dvojicu novaka - Raheema Sterlinga iz Liverpoola i Adama Lallanu iz Southamptona. Iako je Ashley Cole i službeno optužen od strane Engleskog nogometnog saveza (FA) kojeg je na svom twitter profilu nazvao "hrpom smeća", lijevi branič Chelsea se pojavio na prozivci u bazi reprezentacije. U petak Englezi na Wembleyu ugošćuju San Marino, a daleko ozbiljiju utakmicu igraju u utorak u Poljskoj.

PARIZ

Francuski skijaš Jean-Baptiste Grange potvrdio je da se uspješno oporavio nakon operacije koljena, te da će u novoj sezoni Svjetskog kupa opet voziti slalomske utrke. Negdašnji svjetski prvak u slalomu u travnju je po drugi puta operirao koljeno, a novinarima se javio iz Tignesa na svoj 28. rođendan, gdje je započeo s punim treningom. "Vrlo sam zadovoljan oporavkom i sada se želim posvetiti samo skijanju. Nadam se da će koljeno i leđa izdržati ovu sezonu", kazao je Grange, koji neće sudjelovati na otvaranju sezone - veleslalomu u Soeldenu 28. listopada.

RIM

Nogometaš Napolija Salvatore Aronica priredio je nesvakidašnji izgred nakon prvenstvene utakmice u Napulju protiv Udinesea u nedjelju udarivši novinara koji ga je isprovocirao svojim komentarima. Aronica je TV-novinara novinara dvaput ošamario, a potom su ga zaštitari jedva odvukli od nesretne žrtve, kojoj je prijetio i smrću. Aronica (34) se istu večer ispričao, a navodno su ga razbjesnili komentari dotičnog novinara tijekom TV-prijenosa. Aronici, temperamentnom Sicilijancu koji je promijenio niz klubova, a igrao je i u Juventusu, prijeti drastična kazna od strane Talijanskog nogometnog saveza.

ŠANGAJ

Pregled teniskih turnira:

ATP Šangaj (3,53 milijuna USD), 1.kolo:

MARIN ČILIĆ (CRO/10) - Lukasz Kubot (POL) 7-5, 6-3

Richard Gasquet (FRA/11) - Brian Baker (USA) 6-2, 6-3

Kevin Anderson (JA) - Jarkko Nieminen (FIN) 6-2, 7-6 (7/4)

Andreas Seppi (ITA) - Michael Berrer (NJEM) 6-2, 7-6 (7/5)

Tommy Robredo (ŠPA) - Alex Bogomolov Jr. (RUS) 7-6 (7/4), 6-4

Grigor Dimitrov (BUG) - Pablo Andujar (ŠPA) 7-5, 6-3

Oleksandr Dolgopolov Jr. (UKR) - Jérémy Chardy (FRA) 6-3, 6-2

Tommy Haas (NJEM) - Nicolas Almagro (ŠPA/9) 4-6, 7-6 (7/4), 6-2

Benoit Paire (Fra) - Philipp Petzschner (Njem) 7-6 (2), 6-4

Sam Querrey (USA) - Li Zhe (Kina) 6-3, 6-1

WTA Osaka (220.000 USD), 1.kolo:

Samantha Stosur (Aus/1) - Erika Sema (Jap) 6-4, 6-2;

Chang Kai-Chen (TAJV) - Christina McHale (USA/3) 6-3, 7-6 (7/5)

Jamie Hampton (USA) - Ajumi Morita (Jap) 6-3, 6-2;

Casey Dellacqua (Aus) - Kimiko Date Krumm (Jap) 6-3, 3-6, 6-4;

Misaki Doi (Jap) - Julia Cohen (USA) 7-5, 3-6, 6-0;

Heather Watson (VBr) - Polona Hercog (Slo) 6-4, 6-4;

Pauline Parmentier (Fra) - Mathilde Johansson (Fra) 6-2, 6-2.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙