FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 6. listopada 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

GRAZ

Hokejaši Medveščaka u susretu su 9. kola regionalne EBEL lige izgubili na gostovanju kod Graz 99ersa sa 4-5 (0-0, 3-3, 1-1; 0-1) nakon kaznenih udaraca.Dvostruki strijelac za "medvjede" bio je Kyle Greentree (29:37, 38:04), a po jedan pogodak postigali su Adam Miller (29:17) i Brandon Buck (58:00). Za domaće uspješni su bili Olivier Latendresse (22:29), Jean-Michel Daoust (30:41), Thomas Vanek (31:49) i Kevin Moderer (47:16).

Nakon devet kola Medveščak je šesti sa 11 bodova, a u nedjelju će gostovati kod drugoplasiranih Vienna Capitalsa.

SUZUKA

Njemački vozač Sebastian Vettel (Red Bull) ostvario je najbrže vrijeme kvalifikacija za Veliku nagradu Japana u Suzuki.

Dvostruki svjetski prvak Vettel upisao je svoj 34. "pole-position" u karijeri, a četvrti zaredom na stazi Suzuka. Drugo vrijeme ostvario je njegov momčadski kolega Australac Mark Webber, dok je treći bio Britanac Jenson Button (McLaren-Mercedes), koji će zbog zamjene mjenjača ipak startati kao osmi. Vodeći u ukupnom poretku Španjolac Fernando Alonso (Ferrari) bio je sedmi u kvalifikacijama. Utrka je na rasporedu u nedjelju u 8 sati.

CETINJE

Rukometaši našićkog Nexea u susretu su 4. kola regionalne SEHA lige pretrpjeli prvi poraz, bolji su sa 28-27 (13-12) u Cetinju bili igrači domaćeg Lovćena.Franjo Lelić s osam i Vedran Mataija sa sedam golova predvodili su Nexe, dok je Igor Marković postigao šest pogodaka za Lovćen.

Nexe je i dalje vodeći na ljestvici s devet bodova, Loveć i Vardar Pro imaju po sedam s tim da Vardar ima utakmicu manje, dok je drugi hrvatski predstavnik, CO Zagreb četvrti s četiri boda, ali i dvije utakmice manje.

ZAGREB

U utakmici 2. kola Jadranske vaterpolske lige večeras su igrači Medveščaka pobijedili Triglav iz Kranja sa 16-12.Bila je to druga pobjeda vaterpolista Medveščaka u novom prvenstvu u kojem su u prvom kolu na gostovanju u Splitu pobijedili Mornar Brodospas sa 9-8.Ostali susreti 2. kola Jadranske lige igraju se sutra, a sastaju se: Jadran (ST) - POŠK, Primorje EB - Budva, Jug CO - Mornar BS, Mladost - Jadran (HN) te Šibenik - Primorac.

LISABON

Portugalski nogometni velikan Sporting iz Lisabona smijenio je trenera Ricarda Sa Pinta zbog serije loših rezultata na početku sezone koja je kulminirala 0-3 porazom od Videotona u Budimpešti u susretu 2. kola skupine G Europske lige u četvrtak.

Sporting je nakon pet kola portugalskog prvenstva na sedmoj poziciji sa šest bodova, pet manje od vodećih Benfice i Porta, dok je u svojoj skupini Europske lige posljednji, četvrti s jednim bodom.Momčad će do daljnjega voditi Oceano Cruz, a prvi će ispit imati u nedjelju na gostovanju kod Porta.

BERLIN

U prvom susretu 7. kola njemačkog nogometnog prvenstva Augsburg je kao domaćin svladao Werder sa 3-1 (2-1).Za prvu prvenstvenu pobjedu Augsburga strijelci su bili Werner (2), Hain (32) i Baier (72), dok je pogodak za Werder postigao De Bruyne (19).Augsburg je ovom pobjedom pobjegao s dna i sada je 15. s pet bodova, dok je Werder 11. sa sedam.Vodi Bayern s maksimalnih 18 bodova ispred Eintrachta koji ima 16.

PARIZ

U prvoj utakmici 8. kola francuskog nogometnog prvenstva Saint-Etienne je uvjerljivo svladao Nancy sa 4-0 (4-0).Svi pogoci postignuti su u prvih 25 minuta, a strijelci su bili Brandao (9, 21), Hamouma (19) i Aubameyang (25).Saint-Etienne je s nova tri boda stigao na sedmo mjesto sa 11 bodova, dok je Nancy pretposljednji, 19. s četiri boda.Na vrhu je Marseille sa 18 bodova, drugi je Paris SG sa 15.

MADRID

U prvom susretu 7. kola Primere Celta je u Vigu slavila protiv Seville s 2:0 pogocima Iago Aspasa (60pen) i Enrique De Lucasa (85).

Za Sevillu zbog suspenzije nije igrao Ivan Rakitić.

TOKIO

U finalu ATP turnira u Tokiju, vrijednog 1.28 milijuna USD, igrat će Kanađanin Miloš Raonić i Japanac Kei Nishikori.

Raonić je u polufinalu svladao olimpijskog prvaka i lanjskog pobjednika Britanca Andya Murraya s 6:3, 6:7 (5), 7:6 (4), dok je Nishikori slavio protiv Ciprana Marcosa Baghdatisa s 6:2, 6:2.

Miloš Raonić (Kan/6) - Andy Murray (VBr/1) 6:3, 6:7 (5), 7:6 (4);

Kei Nishikori (Jap/8) - Marcos Baghdatis (Cip) 6:2, 6:2.

SYDNEY

Legendarni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero debitirao je za australski Sydney, ali svoj prvijenac neće pamtiti po dobrome jer je njegov Sydney izgubio od Wellingtona s 0:2, a Talijan je čak i izviždan. "Uludo potrošeni novac" - skandirali su gledatelji na Novom Zelandu, nezadovoljni izvedbom 37-godišnjeg Del Piera, koji je u Sydney došao za dva milijuna australskih dolara po sezoni, što je ujedno i najveća plaća u australskom sportu.

Del Piero je u 19 sezona za Juventus odigrao više od 500 utakmica, a Australci su ga uzeli nadajući se da će se njihova liga uzdignuti kao što je to bio slučaj s američkom MLS-ligom nakon dolaska David Beckhama u LA Galaxy.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙