FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 5. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti do 9,30 sati:

ALEP - Sirijska vojska bombardirala je u nedjelju četvrt Salahedin, glavno pobunjeničko uporište u Alepu, a borbe se vode i u još nekoliko gradskih čevrti, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. Pobunjenici tvrde da kontroliraju polovicu Salahedina, koji je u vojnom okruženju.

WELLINGTON - Dva vojnika Novog Zelanda poginula su a šest je ranjeno u afganistanskoj provinciji Bamyan u subotu kada su na njih vatru otvorile lokalne snage sigurnosti koje se bore protiv pobunjenika, priopćilo je novozelandsko ministarstvo obrane. Novozelandske snage dolazile su u pomoć snagama sigurnosti Afganistana koje su napale pobunjenike i sve se pretvorilo u "ozbiljni incident", u blizini sela Do Abe, u sjeveroistočnom dijelu provincije Bamyan.

ATENA - Grčka policija u subotu je objavila da je počela novu operaciju protiv ilegalnih useljenika u Ateni tijekom koje je uhitila 500 i privela 1.500 osoba. Operacija "Xenios Zeus" počela je u četvrtak uz sudjelovanje 2.000 policajaca iz Atene i 2.500 iz pograničnog okruga Evros što je uobičajeni prijelaz za useljenike iz Turske. Cilj je operacije "vratiti ilegalne useljenike u njihovu zemlju, zatvoriti granice kako bi Atena ponovno postala metropola u koja vlada pravo i dobra je kvaliteta življenja", rekao je policijski glasnogovornik Christos Manouras. Grčka želi poručiti da tim ljudima ne može osigurati ni posao niti boravišnu dozvolu, rekao je. Na krajnjem jugoistoku Europe Grčka je više od desetljaća prijelaz za useljenike iz Azije i Afrike koji se žele domoći zapadne Europe te prima pomoć iz Europske unije kako bi se nosila s tom zadaćom.

ADEN, Jemen - Najmanje dvadeset osoba poginulo je a još je dvadeset ozlijeđeno u samoubilačkom atentatu izvedenom u subotu u Džaru na jugu Jemena, objavio je guverner provincije. "Dvadeset osoba poginulo je a još je dvadeset ranjeno" u samoubilačkom atentatu koji se pripisuje al-Kaidi, rekao je guverner Džamal al-Akal na internetskoj stranici ministarstva obrane, dodajući da se radi o preliminarnim informacijama. Otvorena je istraga kako bi se utvrdio točan broj žrtava i identitet počinitelja, dodao je.

JERUZALEM - Izraelski vojnici pucali su i ranili Sirijca koji je pokušao prijeći granicu na jugu Golanske visoravni koju je okupirao Izrael, rekla je vojna glasnogovornica Izraela koji je zbog sukoba u Siriji pojačao mjere sigurnosti duž crte primirja s tom zemljom. "Vojnici su otvorili vatru nakon upozorenja i pucnjeva ispaljenih u zrak. Muškarac je ranjen u koljeno i Sirijci su ga evakuirali", rekla je časnica Avital Leibovich i objasnila da se civil približavao granici s kliještima u ruci za presijecanje žice. Izrael je nedavno pojačao mjere sigurnosti duž crte primirja sa Sirijom kako bi spriječio ulazak sirijskih izbjeglica i pobunjenika, dok jačaju sukobi između pobunjenika i snaga vjernih predsjedniku Bašaru al-Asadu.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙