FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4.30 sati

Autor: dmus
ZAGREB, 21. srpnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4.30 sati.

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je protokol o pristupanju Rusije Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), zaključivši time dug proces mučnih pregovora koji je trajao punih 18 godina, izvijestio je u subotu Kremlj u priopćenju. Donji dom ruskog parlamenta Duma još je 10. srpnja usvojio tekst dokumenta, a 18. srpnja potpisao ga je i gornji dom. "Protokolom Rusija pristupa WTO-u", stoji u priopćenju. Ova je zemlja posljednja velika svjetska sila koja dosad nije bila u sastavu te međunarodne organizacije, a zeleno svjetlo zemalja članica za pristup WTO-u dobila je u prosincu prošle godine. Postat će 156. zemlja članica. Komunistička partija Rusije i stranka lijevog centra Pravedna Rusija pokušale su putem Ustavnog suda blokirati ratifikaciju protokola, no bez uspjeha.

AURORA - Kontroliranom eksplozijom koju je izvela specijalna policijska jedinica detonirana je eksplozivna naprava u stanu muškarca osumnjičenog za masovno ubojstvo, počinjeno u kino dvorani Aurora u Denveru, izvijestila je u subotu mjesna policija. Vlasti se nadaju da će uspjeti ući i pregledati stan Jamesa Holmesa, počinitelja ubojstava, rekla je policijska poručnica Cassidee Carlson. "Uspješno smo deaktivirali eksplozivnu napravu. Još nismo sasvim sigurni, no nadamo se da smo sad uspjeli eliminirati sve eventualne veće opasnosti koje bi nam mogle zaprijetiti u stanu, ali to nećemo znati dok ne uđemo u njega", rekla je. "Ovdje ćemo biti još satima kako bismo prikupili dokaze i uklonilii sve potencijalne prijetnje", izjavila je poručnica Carlson.

PODGORICA - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon iduća će dva dana u sklopu svojeg prvog posjeta jugoistočnoj Europi provesti u Crnoj Gori, gdje će se sastati sa najvišim državnim dužnosnicima, objavila je vlada u Podgorici. U nedjelju, prvog dana posjeta, glavni tajnik UN razgovarat će na Cetinju s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, a s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Nebojšom Kaluđerovićem obići će gradilište eko-zgrade UN u Podgorici. Budu li to dopustile vremenske prilike, Ban će u ponedjeljak obići Kotor, nakon čega će se sastati s crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem. Crnogorska vlada u priopćenju ističe da su suradnja s UN i multilateralizam prioriteti crnogorske vanjske politike. Predsjednik Filip Vujanović izrazio je veliko poštovanje Glavnom tajniku UN zbog njegove odluke da među države koje će posjetiti tijekom ove turneje uvrsti i Crnu Goru. "To doživljavam kao veliko priznanje Crnoj Gori, kao ocjenu da je Crna Gora pokazala da kao članica Ujedinjenih naroda predstavlja pouzdanog partnera u svim procesima koje UN smatra svojim trajnim interesom", rekao je Vujanović

novinarima.

LONDON - Američko-australski medijski magnat Rupert Murdoch napustio je svoje upravljačke dužnosti u tvrtkama koje kontroliraju The Sun, Times i Sunday Times, objavio je suparnički dnevni list The Telegraph na svojoj mrežnoj stranici.

Murdoch se prošlog tjedna povukao iz upravnih vijeća News International Groupa, Times Newspaper Holdingsa i News Corp Investmentsa, piše ta stranica pozivajući se na podatke iz upisnika trgovačkog suda.

Po tim informacijama, Rupert Murdoch je podnio ostavku i u više američkih medijskih kuća, ali nadležne američke vlasti još nisu objavile u kojima.

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju će posjetiti Auroru, u Coloradu, gdje će se sastati s obiteljima žrtava pokolja u kinu u petak, priopćila je u subotu navečer Bijela kuća.

Obama koji će tijekom trodnevne turneje od ponedjeljka do srijede posjetiti zapad Sjedinjenih Država, već će u nedjelju poslijepodne otputovati u Auroru, gdje će se "sastati s obiteljima žrtava pokolja i s čelnicima mjesnih vlasti", piše u priopćenju ureda američkog predsjednika.

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙