FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 18. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

GDANJSK

U središtu Gdanjska zavladala je prava "navijačka ludnica" uoči utakmice posljednjeg kola skupine C Španjolska - Hrvatska.

Za razliku od utakmice protiv Italije kada su hrvatski navijači sami okupirali centar Poznanja, u Gdanjsku im društvo rade tisuće Španjolaca. 'Furija' sve tri utakmice u skupini igra u ovom lučkom gradu, pa su se španjolski navijači dobro udomaćili na obalama Baltika. Pjeva se i pleše na svakom koraku, a posebice u središtu grada u ulicama Dluga ulica i Dlugi targ. Za ovdašnje prilike je neobično toplo, oko 30 stupnjeva Celzijusa što je samo dodatno podgrijalo atmosferu.Središtem grada 'prošetala' se i ogromna kockasta zastava koja je izazivala divljenje španjolskih navijača, a najveći 'show' izvela je skupina Hrvata koja se pored brojnih policijskih kontrola i zatvorenog prometa u središtu grada s kamp kućicom probila na glavni trg. Dolazak ekipe iz Novog Vinodolskog izazvao je oduševljenje među našim navijačima, posebice kada su iz vozila pustili: "Kome bi šumilo more moje sinje...". Na njihovu žalost ubrzo se pojavila policija naplativši im kaznu od 250 eura.

Između španjolskih i hrvatskih navijača nema nikakvih incidenata, niti napetosti, a svi se međusobno zabavljaju izvikujući 'dos, dos' (dva, dva) što je rezultat koji vodi i Hrvatsku i Španjolsku u četvrtfinale.

Dok se navijači zabavljaju u gradu nekoliko građevinskih tvrtki sa 50-tak strojeva je blokiralo aveniju Slowackiego koja vodi prema stadionu što bi uskoro moglo izazvati prometni kaos. Policija je već preusmjerila dio puta prema stadionu, a najavila je kako će osigurati dodatne autobuse kako bi se navijači mogli prevesti do stadiona. Avenija je blokirana zbog neisplaćenih plaća za izgradnju PGE Arene.

GDANJSK/ZAGREB

U ponedjeljak rano ujutro došlo je do novoga okršaja hrvatskih i poljskih huligana u Gdanjsku, uoči utakmice EURA između Hrvatske i Španjolske, kazao je za Hinu voditelj hrvatskog policijskog tima na EURU Dubravko Perec. On je dodao kako je prema u tučnjavi jedan Poljak ozlijeđen, dok su trojica Hrvata uhićena, te će najvjerojatnije u utorak biti pušteni. Tučnjava u Granjsku između hrvatskih i poljskih huligana, koji i nemaju prave veze s većinom navijačima koji su stigli na EURO bodriti svoje reprezentacije, nastavak je sličnog izgreda iz Poznanja, gdje su se uoči dvoboja Hrvatska - Irska potukli pripadnici BBB-a i pristalica poljskog kluba Lecha. Prema neslužbenim informacijama, u ovom izgredu su sudjelovali opet Bad Blue Boysi i navijači Lechie iz Gdanjska. Hrvatski navijači su pod velikim povećalom UEFE zbog niza izgreda koje je napravila malena grupica huligana, a među kojima je najgori rasističko vrijeđanje crnoputog talijanskog nogometaša Maria Ballotelia zbog koje Hrvatski nogometni savez očekuje kazna.

HERTOGENBOSCH/ZAGREB

Mladi hrvatsi tenisač Mate Pavić ostvario je svoju prvu ATP pobjedu u karijeri izbavivši u prvom kolu travnatog turnira u nizozemskom Hertogenboschu domaćeg igrača Robina Haasea s 6:4, 7:6(2).Tek 18-godišnji Splićanin Pavić nadigrao je Haasea, 40.tenisača svijeta u dva seta, a ovo mu je bio tek drugi nastup u životu na jednom ATP turniru nakon što je lani s pozivnicom u Umagu izgubio od Talijana Volandrija. Pavić u dvoboju protiv Haasea nijednom nije izgubio svoj servis, odigrao je sjajan meč iako je tek 640. na ATP ljestvici i posve opravdao pozivnicu organizatora.

Ljevoruki Pavić u drugom kolu ide na Nijemca Philippa Petzschnera, 145. na svijetu.

VARŠAVA

Nisam sretan s ponašanjem hrvatskih navijača na EURU, kazao je predsjednik UEFE Michel Platini u Varšavi, osvrnuvši se na rasističko vrijeđanje crnoputog talijanskog igrača Marija Ballotelija od strane dijela hrvatskih navijača."Nisam sretan s Hrvatskom, iako sam tamo bio prije godinu dana i razgovarao s tamošnjim dužnosnicima. Hrvatska reprezentacija igra dobro, ali među njihovim navijačima ima nekoliko glupana koji rade gluposti. Problem je kako urazumiti glupane, a to je zadaća društva i obrazovanja u toj zemlji", kazao je Platini, navodeći kako rasizam u nogometu nije problem samo država Istočne Europe, već svih zemalja općenito."Svaki, pa i najmanji oblik rasizma je problem s kojim se moramo suočiti", zaključio je Platini.

UEFA je u nedjelju pokrenula i službeni disciplinski postupak u slučaju rasizma hrvatskih navijača, a odluka se očekuje u četvrtak.

HERTOGENBOSCH/ZAGREB

Ivan Dodig je poražen u 1. kolu ATP travnatog turnira u nizozemskom Hertogenboschu od Talijana Paola Lorenzija s 6:4, 6:4 nakon sat i pol igre.

Bio je to prvi međusodbni dvoboj Dodiga, 99. na ATP ljestvici, i 30-godišnjeg Talijana koji je 87. na svijetu. Međugorac je Lorenziju dao previše prilika na svoj servis, a Talijan je od 10 lopti za obrat iskoristio tri, što mu je bilo dovoljno za prolaz. Dodig je lani igrao finale ovog turnira, a tada je poražen od Rusa Tursunova, koji je danas također zapeo na prvoj prepreci.

U Hertogenboschu je danas hrvatski tenis ipak slavio zahvaljujući 18-godišnjem Splićaninu Mati Paviću koji je ostvario svoju prvu ATP pobjedu izbacivši domaćeg igrača i četvrtog nositelja Robina Haasea s 6:4, 7:6(2).

PRAG

Najbolji češki nogometaš Tomaš Rošicky nalazi se u Pragu na terapiji ozlijeđene Ahilove tetive. Rošicky bi se trebao vratiti u češki trening kamp u Wroclawu u utorak, a liječnici se nadaju da će biti spreman za četvrtfinalni dvoboj Eura protiv Portugala, koji je na rasporedu u četvrtak. Rošicky se ozlijedio u susretu protiv Grčke, pa nije mogao igrati protiv Poljske u subotu u zadnjem kolu skupine A, ali su unatoč tome Česi slavili sa 1-0 i kao pobjednici skupine ušli su u četvrtfinale. Pregled nakon utakmice protiv Grčke pokazao je da nije došlo do nikakvog oštećenja Ahilove tetive, te se odmah krenulo sa konzervativnim načinom liječenja, odnosno sa terapijama. Nakon terapija u trening kampu u Wroclawu, liječnici su ga poslali u Prag na dodatne terapije. Iza Rošickog je sada već šest dana terapija i liječnici češke reprezentacije su optimistični kad u pitanju njegov oporavak.

VARŠAVA

Uefa je kaznila danskog napadača Nicklasa Bendtnera sa jednom utakmicom zabrane igranja i 100.000 eura zbog toga što je za vrijeme utakmice protiv Portugala u srijedu pokazao logo jedne irske kladionice. Slaveći pogodak Bendtner je podigao dres, pa se je mogao vidjeti sporni logo kladionice koji je bio ispisan na njegovim gaćama. Utakmicu suspenzije trebao bi odraditi u kvalifikacijama za SP 2014. Bendtner ima pravo žalbe u roku od tri dana.

RIM

Talijanski nogometni savez potvrdio je u ponedjeljak kazne za upletene u skandal s namještanjem utakmica oduzevši prvoligašu Pescari, dva boda i suspendiravši četvoricu igrača na pet godina.Mario Cassano iz Piacenze, Alessandro Zamperini iz Ravenne suspendirani su na pet godina, dok su bivši profesionalni nogometaši Luigi Sartor i Nicola Santoni također dobili zabranu obavljanja bilo kakve funkcije u nogometu na pet godina.U drugoj ligi Empoli je je najmanje kažnjen, s oduzimanjem samo jednog boda, Padovi su oduzeta dva, dok će Novara, koja je ispala u Serie B, iduću sezonu početi s oduzeta četiri boda kao i Reggina.

Najteže su kažnjeni trećeligaš Albinoleffe, kojem je oduzeto 15 bodova te četveroligaš Piacenza kojem je oduzeto 11 bodova.

Prvoligaši Sampdoria i Siena moraju platiti kaznu u visini 50.000 eura.

VARŠAVA

Poljska je policija objavila u ponedjeljak da je u subotu, neposredno prije početka utakmice između Rusije i Grčke, uhitila iz preventivnih razloga 72 navodnih ruskih huligana u Varšavi te da su svi pušteni na slobodu nekoliko sati kasnije nakon provjere identiteta."Uhitili smo 41 osobu blizu zone navijanja i još 31 u blizini stadiona", izjavio je Maciej Karczynski, glasnogovornik policije u Varšavi.

"Oni su činili kompaktne skupine. Imali su maskirana lica i nosili su kapuljače. Kod njih smo pronašli rukavice za različite borilačke vještine MMA te drugu opremu koja služi za sudjelovanje u tučnjavama, štitnike za zube te materijal za maskiranje", dodao je.

Policija obaviještena o dolasku ruskih huligana je opkolila dvije skupine i krenula s uhićenjima.

Karczynski je kazao da u im ruski kolege pomogli u identifikaciji i da je među uhićenima bilo nekoliko poznatih huligana.

Policija nije zabilježila ni jedan incident u Varšavi za vrijeme utakmice između Grčke i Rusije u subotu.

No, 12. lipnja 184 huligana, uglavnom Poljaka i Rusa, uhićeno je nakon tučnjava na ulicama glavnog poljskog gradau kojiam je ozlijeđeno 20-ak osoba.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙